warberg ic
Sandra Hawerman.
Foto: Helmuth Subiabre och Svensk Innebandy
Superligan

Därför har stjärnan saknats: "Det är jättelurigt"

ANNONS

Sandra Hawerman berättar om tunga sjukdomsperioden: ”Tänkte att det inte kan vara sant”

Warberg har under den senaste tiden fått klara sig utan sin nyckelspelare och lagkapten Sandra Hawerman. Orsaken är en bihåleinflammation som hållit henne ur spel, skriver Hallands Nyheter

Göteborgaren har missat alla fem matcher sedan VM-uppehållet utan en, och det var mot Endre den 18 december. Då figurerade hon i tredjekedjan men därefter kom ett nytt bakslag. Hon blev sjuk igen, och förkylningen varade även över både jul och nyår. 

Hallands Nyheter: Hur gick tankarna efter bakslaget mot Endre?

– Det kan inte vara sant! Jag minns att jag skrev till tränarna: ”Jag känner mig risig idag men kommer tillbaka i morgon”. Jag tänkte att det här kan inte vara längre än en dag, men det har varit så mycket feber.

1177 om bihåleinflammation: Bihåleinflammation är en vanlig sjukdom som kommer i samband med en förkylning. Vanliga symtom är att det gör ont i ansiktet och att du blir täppt i näsan. Sjukdomen går oftast över av sig själv, men ibland behövs behandling.

Hawermans Warberg har haft en något tung period under hennes frånvaro, och hon medger att det varit tufft att följa laget från sidan. 

– När jag har en sån stor roll från början vill man försöka bidra från sidan. Det är jättelurigt. Jag känner mig väldigt otillräcklig och har extremt dåligt samvete över att jag inte har kunnat vara med. Jag är ambitiös och vill laget det bästa. Tjejerna har gjort det jättebra, men också haft det väldigt tufft. Det har varit många spelare borta och det påverkar ju, säger hon till Hallands Nyheter.

Glädjande nog är Hawerman, som fått antibiotika i sin behandling, nu tillbaka igen men hon får också vänta på sin comeback, då Warbergs nästa match spelas först den 30 januari (mot Sirius) efter att mötena mot både Pixbo och Mora skjutits fram.


Highlights: Täby-Warberg 9-2

Matchrapporter: Straffar avgjorde – Täby vann mot Warberg Warberg besegrade Lockerud/Mariestad efter Hilma Ahnlunds dubbel Warberg segrare hemma mot Åkersberga IBF – Ida Sundberg matchvinnare Målfest för Pixbo Wallenstam hemma mot Warberg IBF Falun vann efter avgörande i tredje perioden mot Warberg

FAKTA

Vilken klubba gör flest mål i SSL Dam?

Faktarutan sponsras av Nordic Floorball.

UNIHOC SUPERSKIN MAX 29

Spelare: Emelie Wibron, Thorengruppen

Antal mål: 50

Emelie avgjorde inte bara VM-finalen för Sverige, hon vann också skytteligan i SSL med 50 mål. Noterbart är att hon på sitt SUPERSKIN MAX 29-skaft har kopplat på bladet Player neongul PE, och grepplindan som hon använder är Top Grip.


Köp Player PE-bladet här (pris: 299 kr)

Köp Top Grip-grepplindan här (pris: 150 kr)


Den här artikeln handlar om: