IBF Falun U vann mot IBF Västerås

IBF Falun U slog IBF Västerås på hemmaplan

IBF Falun U vann mötet i division 1 mellersta herr på hemmaplan mot IBF Västerås, med 7-5 (1-0, 3-0, 3-5).

Segern var IBF Falun U:s sjunde på de senaste åtta matcherna.

IBF Falun U tog ledningen efter 10.14, genom Viktor Hultquist. I andra perioden var IBF Falun U starkast och gick från 1-0 till 4-0 genom mål av Simon Wedberg, Viktor Hultquist och Emil Aronsson. I tredje perioden var det i stället IBF Västerås som hade övertaget. Laget vann perioden med 3-5 men IBF Falun U kunde hålla undan och vinna matchen med 7-5.

Det här betyder att IBF Falun U är kvar på andra plats, och IBF Västerås stannar på fjärde plats, i tabellen.

IBF Falun U tar sig an Örebro SK IBK i nästa match borta söndag 23 januari 15.30. IBF Västerås möter Runsten hemma lördag 22 januari 19.00.

Matchrapporter: Tre poäng för Åby hemma mot IBF Västerås Formstarka IBF Västerås vann mot Skövde IBF Västerås tog ännu en seger – 13-9 mot Torshälla Fem raka segrar för IBF Västerås – efter 5-4 mot Finspång IBF Västerås utklassade Ledberg på bortaplan