Warberg vann mot Munka-Ljungby

Seger för Warberg på hemmaplan mot Munka-Ljungby

Warberg vann mötet med Munka-Ljungby hemma med 7-4 (1-1, 2-1, 4-2) på lördagen i Allsvenskan södra dam.

– Jäkligt skönt att komma tillbaka på vinnarspåret direkt efter torsken senast. Kanske inte den mest välspelade matchen. Men det är tre viktiga poäng in på kontot, kommenterade Warbergs tränare Martin Karlsson efter matchen.

Munka-Ljungbys huvudtränare Fredrik Ahlin tyckte så här om matchen:

– Vi gör en bra match sett över 60 minuter. Så klart jobbigt att då inte få med sig några poäng. Men idag är det verkligen små marginaler som gör att samtliga poängen stannar i Halland.

Segern var Warbergs femte på de senaste sex matcherna.

Första perioden var jämn. Warberg inledde bäst och tog ledningen genom Jenny Dahl efter 7.57, men Munka-Ljungby kvitterade genom Emmy Nilsson efter 15.43. I andra perioden var det Warberg som var starkast. Laget vann perioden med 2-1 och ställningen efter två perioder var 3-2.

Warberg var starkast i även i tredje perioden. Laget vann perioden med 4-2 och matchen med 7-4.

Anna Johansson-Modig gjorde två mål för Munka-Ljungby och spelade fram till ett mål. Warbergs Jenny Dahl gjorde tre mål.

För Warberg gör resultatet att laget nu ligger på andra plats i tabellen, medan Munka-Ljungby är på sjätte plats.

I nästa omgång har Warberg Fagerhult Habo borta i Habo Sporthall, söndag 23 januari 16.00. Munka-Ljungby spelar hemma mot Lindås Rasta lördag 22 januari 15.15.

Matchrapporter: Lund Elit vann hemma mot Warberg Förlust för Warberg hemma mot IBK Lund Seger för Malmö FBC hemma mot Warberg Lindome vann enkelt hemma mot Warberg Växjö IBK segrade efter förlängning mot Warberg