Warberg IBF förlorade mot Växjö IBK

Växjö IBK segrade efter förlängning mot Warberg

Matchen mellan Warberg och Växjö IBK i Allsvenskan västra/södra dam slutade lika efter full tid. Först i förlängningen kunde Växjö IBK avgöra till 9-8 (1-2, 4-3, 3-3, 1-0). Stor matchhjälte 08 sekunder in i förlängningen blev Hanna Jönsson som gjorde det avgörande målet.

– Riktigt sur förlust då jag tycker vi borde fått med oss tre poäng. Vi blir hårt straffade på våra misstag och bjuder på några kassar. Det är riktigt tungt att släppa in kvitteringsmålet med elva sekunder kvar. All eloge till tjejerna som sliter och spelar en bra innebandy trots degraderingen förra veckan, tyckte Warbergs lagledare Niklas Johansson, efter matchen.

Växjö IBK:s tränare Matts Bergsten kommenterade matchen:

– Tråkigt att vi inte vinner under ordinarie tid, men starkt att kvittera i slutet och vinna i sudden. Helt okej framåt även om vi borde gjort fler mål så är det defensiven som sviker oss idag. Chansen lever inför sista omgången och den ska vi ta.

Warberg var starkast i första perioden. Laget vann perioden med 2-1.

Växjö IBK hade greppet över spelet i andra perioden. Laget vann perioden med 3-4 och ställningen efter två perioder var 5-5.

50 sekunder in i tredje perioden slog Ellen Hedberg till ännu en gång på pass av Amanda Taube och gav laget ledningen.

Efter 2.20 slog Natalie Olsson till och ökade ledningen för Warberg.

6.16 in i perioden nätade Växjö IBK:s Hanna Jönsson och reducerade.

Efter 15.58 nätade Amanda Roslund framspelad av Filippa Öberg och kvitterade för Växjö IBK.

Warberg tog ledningen med 1.03 kvar att spela genom Thilde Nivalainen på pass av Jenny Dahl.

Växjö IBK kvitterade till 8-8 med elva sekunder kvar att spela genom Stina Agermark framspelad av Cajsa Engdahl.

I förlängningen tog det åtta sekunder innan Växjö IBK också avgjorde till 8-9. Matchvinnare för bortalaget blev Hanna Jönsson, framspelad av Sofie Dahl.

Noterbart är att Hanna Jönsson gjorde ett mål för Växjö IBK och två assist. Dessutom att Warbergs Mira Eliasson stod för tre poäng, varav ett mål.

Warberg har en oavgjord och fyra förluster och 25–35 i målskillnad på de senaste fem matcherna, medan Växjö IBK har två vinster, en oavgjord och två förluster och 24–29 i målskillnad. Det här var Warbergs femte uddamålsförlust den här säsongen. Det var även Växjö IBK:s tredje uddamålsseger.

Med en omgång kvar är Warberg sist i serien, medan Växjö IBK är på sjunde plats.

I nästa match, lördag 11 mars 12.30, har Warberg Lindome borta i Almåshallen, medan Växjö IBK spelar hemma mot Partille D1.

Matchrapporter: Lindome klart för kval till Superligan Klart i dag: Jönköping vinner serien efter seger mot Växjö IBK Tungt för Växjö IBK – Craftstaden bröt fina vinstsviten Växjö IBK toppar tabellen efter seger mot Fristad Växjö IBK besegrade Olofström och toppar nu tabellen