Malmö FBC vann mot Warberg IBF

Seger för Malmö FBC hemma mot Warberg

Malmö FBC vann mot Warberg på hemmaplan i Svenska Cupen Omgång 2 Grupp G dam. Segersiffrorna skrevs till 18-1 (6-0, 2-1, 10-0).

– I och med att vi spelade oavgjort i första matchen så handlade det ju om att skapa sig förutsättningar för att gå vidare på målskillnad. Jag är nöjd med att vi var fokuserade och beslutsamma i stora delar av matchen. I andra perioden tappade vi lite ödmjukhet men att därifrån gå in och göra 10-0 i sista perioden är starkt, kommenterade Malmö FBC:s tränare Patric Johansson efter matchen.

Malmö FBC spelade bra i första perioden och ryckte åt sig ledningen med 6-0 genom två mål av Ellen Rasmussen, ett mål av Rebecca Mårtensson, ett mål av Maja Ekström, ett mål av Anna Lindell och ett mål av Tuva Tykesson. Det var bara början för Malmö FBC. Malmö FBC var starkast i även i andra perioden. Laget vann perioden med 2-1 och ställningen efter två perioder var 8-1.

Malmö FBC fortsatte dominansen i tredje perioden och vann till slut med hela 18-1. Målen i sista perioden gjordes av Rebecca Mårtensson, som gjorde två mål, Maja Ekström, som gjorde två mål, Maja Helman, som gjorde två mål, Hanna Simonsson, Maja Mikaelsson, Sol Julia Johansen och Anna Lindell.

Noterbart är att Ellen Rasmussen gjorde tre mål för Malmö FBC och fyra målgivande passningar, Rebecca Mårtensson stod för fyra mål och två assists, Maja Ekström gjorde tre mål och spelade dessutom fram till ett mål, Maja Helman gjorde två mål och två målgivande passningar, Hanna Simonsson gjorde ett mål och spelade dessutom fram till två mål och Anna Lindell gjorde två mål och spelade dessutom fram till ett mål.

Malmö FBC tar sig an IBK Lund i nästa match borta söndag 10 september 13.00. Warberg möter IBK Lund hemma lördag 9 september 16.00.

Matchrapporter: Malmö FBC avgjorde i förlängningen mot Kais Mora Pixbo Wallenstams segerrad fortsätter efter 9-3 mot Malmö FBC Rönnby IBK vände och vann mot Malmö FBC Tre poäng till IBK Lund efter avgörande i slutperioden mot Malmö FBC Tre poäng för Malmö FBC hemma mot Kalmarsund