IBF Linköping vann mot Kumla IBK

Tre poäng till IBF Linköping efter avgörande i slutperioden mot Kumla IBK

IBF Linköping vann hemma mot Kumla IBK i Allsvenskan västra dam med 6-4 (3-2, 0-1, 3-1). Matchen var helt jämn efter två perioder, innan IBF Linköping avgjorde.

I första perioden var det IBF Linköping som var starkast. Laget vann perioden med 3-2.

Efter 4.57 i andra perioden nätade Filippa Boström, och kvitterade för Kumla IBK. Kumla IBK gjorde 3-4 genom Julia Hedström efter 2.28 i tredje perioden.

IBF Linköping vände på dock matchen när laget gjorde tre raka mål och gick från 3-4 till 6-4. Sandells 6-4-mål kom med 02.30 kvar av matchen.

IBF Linköpings Moa Ehnö gjorde tre mål.

För IBF Linköping gör resultatet att man nu ligger på fjärde plats i tabellen, medan Kumla IBK är på tolfte och sista plats.

I nästa omgång har IBF Linköping Västra Mälardalen hemma i Folkungahallen, söndag 16 januari 12.30. Kumla IBK spelar borta mot Fröjered lördag 15 januari 15.00.

Matchrapporter: Förlust för IBF Linköping borta mot Täby FC Telge SIBK vann i Svenska Cupen Omgång 2 Gr F dam mot IBF Linköping Endre vann i Svenska Cupen Omgång 2 Gr F dam mot IBF Linköping Rönnby U tvingas till kval trots seger mot Kumla IBK Josefine Nilsson gjorde två mål när IBF Linköping vann mot Nykvarn