Linköping IBK förlorade mot Västra Mälardalen

Jessica Carlsson tvåmålsskytt för Västra Mälardalen i segern mot Linköping IBK

Västra Mälardalen vann mötet med Linköping IBK borta med 4-2 (0-1, 4-1, 0-0) på torsdagen i Allsvenskan västra dam.

Västra Mälardalens tränare Jimmy Gunnstedt tyckte så här om matchen:

– Trevande och försiktig start från vår sida innan vi hittade tillbaka till det spel vi vill spela i andra perioden. Sedan kunde vi i stort sett på ett behärskat sätt spela av matchen som jag tycker i sin helhet gav välförtjänt seger och tre sköna poäng till vår fördel.

Linköping IBK tog ledningen efter 10.06, genom Elin Lundqvist framspelad av Sandra Wyss. I andra perioden var det i stället Västra Mälardalen som hade övertaget. Laget vann perioden med 1-4 och ställningen efter två perioder var 2-4.

Tredje perioden blev mållös, och Västra Mälardalen höll i sin 4-2-ledning och vann.

Det här betyder att Linköping IBK ligger kvar på tionde plats i tabellen, och Västra Mälardalen på tredje plats.

Söndag 16 januari 15.30 spelar Linköping IBK hemma mot Västerås IBS. Västra Mälardalen möter Fröjered hemma i Köpings bad & sport lördag 8 januari 16.00.

Matchrapporter: Västra Mälardalen åker ur serien – det står klart efter lördagens match Lockerud/Mariestad vann efter avgörande i tredje perioden mot gästande Linköping IBK Natalie Hansson tvåmålsskytt för Linköping IBK i segern mot Nykvarn Natalie Uppling gjorde två mål när Rönnby U vann mot Västra Mälardalen Segerraden förlängd för Fröjered – besegrade Linköping IBK