Storvreta förlorade mot Linköping

Seger för Linköping efter avgörande i förlängningen mot Storvreta

Det var lika efter 60 minuter, men i förlängningen kunde till slut Linköping avgöra den jämna matchen borta mot Storvreta i Superligan SSL herr. Slutresultatet blev 6-7 (1-1, 3-2, 2-3, 0-1). Matchhjälte blev Emil Lögdberg, som gjorde det avgörande målet i förlängningen.

– Tycker vi får matchbilden dit vi vill. Ett par situationer på slutet grinar emot och det går till förlängning. Linköping är effektivare under sista minuterna. Halva serien spelad. Andra delen behöver vi leverera bättre, tyckte Storvretas tränare Oscar Lundin, efter matchen.

Segern var Linköpings fjärde på de senaste fem matcherna, och sjätte bortasegern i rad.

Första perioden var jämn. Linköping inledde bäst och tog ledningen genom Lukas Eldholm efter 7.47, men Storvreta kvitterade genom Albin Sjögren i slutet av perioden. Storvreta var starkast i andra perioden. Laget vann perioden med 3-2 och ställningen efter två perioder var 4-3.

Linköping var starkast i tredje perioden. Laget vann perioden med 2-3 och ställningen efter tre perioder var 6-6.

I förlängningen tog det 1.04 innan Linköping också avgjorde till 6-7. Stor matchhjälte blev Emil Lögdberg, framspelad av Simon Palmén.

Simon Palmén gjorde ett mål för Linköping och totalt fyra poäng och Emil Lögdberg stod för tre poäng, varav två mål. Storvretas Albin Sjögren gjorde två mål och totalt fyra poäng.

Det här betyder att Storvreta ligger kvar på femte plats i tabellen, och Linköping på första plats.

Storvreta tar sig an Dalen i nästa match hemma onsdag 5 januari 18.30. Linköping möter Hagunda hemma torsdag 6 januari 15.00.

Matchrapporter: Storvreta segrade och avgjorde mot Växjö Växjö tog sista chansen mot Storvretas Bra läge för Storvreta efter ny seger 2-0 i matchserien efter ny vinst för Storvreta mot Växjö Storvreta vann första matchen mot Växjö