Jönköping förlorade mot Växjö

Formstarkt Växjö tog ännu en seger

Växjö är svårstoppat för tillfället. När laget mötte Jönköping borta i Jönköpings Idrottshus på måndagen blev det ännu en seger. Slutresultatet 5-10 (2-4, 2-4, 1-2) innebär att Växjö nu har fyra segrar i följd i Superligan SSL herr.

– Vi är glada för segern, men vet också att vi kan mycket bättre. Vi slarvar alldeles för mycket och tvingas spela för mycket utan boll. JIK är bra på att skapa tryck i offensiv zon med många bolltrygga spelare. En svit av segrar ger en skön känsla men betyder ganska lite på torsdag när det är ny match. Jämför med framrutan och backspegeln på bilen. Backspegeln är bra men framrutan är mycket större. Det är där vi ska titta mest, tyckte Växjös tränare Johan Schönbäck, efter matchen.

Växjö tog kommandot i första perioden. Laget inledde målskyttet efter 31 sekunder genom Adam Nilsson, och gick upp till 0-3. Jönköping kom tillbaka och reducerade.

Innan perioden var över hade Växjö dock ryckt åt sig ledningen med 2-4. Växjö hade övertaget även i andra perioden. Laget inledde målskyttet efter 2.02 genom Jesper Sankell, och gick upp till 2-7 innan Jönköping kom tillbaka och reducerade till 4-7.

Innan perioden var över hade Växjö ryckt åt sig ledningen med 4-8. Växjö hade övertaget även i tredje perioden. Laget gick upp till 4-9 innan Jönköping reducerade.

Därefter kontrollerade dock Växjö spelet och matchen slutade hela 5-10.

Manuel Maurer gjorde två mål för Växjö och spelade fram till ett mål.

Växjö ligger på sjunde plats i tabellen efter matchen, medan Jönköping är på elfte plats.

I nästa match, torsdag 30 december 18.30, har Jönköping Dalen borta i Umeå Energi Arena, medan Växjö spelar hemma mot Sirius.

Matchrapporter: Storvreta segrade och avgjorde mot Växjö Växjö tog sista chansen mot Storvretas Bra läge för Storvreta efter ny seger 2-0 i matchserien efter ny vinst för Storvreta mot Växjö Storvreta vann första matchen mot Växjö