KAIS Mora UIF förlorade mot Alunda

Alunda avgjorde tät match mot KAIS Mora UIF i tredje perioden

Matchen mellan hemmalaget KAIS Mora UIF och gästande Alunda var jämn ända till den tredje perioden. Där avgjorde Alunda och vann matchen i Allsvenskan östra dam med 2-1 (1-0, 0-1, 1-0).

– Ett ställningskrig med mycket Hawaiinnebandy och ganska oskönt spel från båda lagen. Kort sammanfattat, en riktig grismatch, som vi till slut tar hem! Med den seger så tar vi lite jullledigt och är redo för att serien sedan vänder, kommenterade Alundas tränare Daniel Eriksson efter matchen.

Jasmine Van der Veen stod för Alundas avgörande mål 7.24 in i tredje perioden.

Alunda tog ledningen efter 14.16, genom Mikaela Eriksson på pass av Ida Johansson. Efter 6.49 i andra perioden slog Ida Eriksson till, framspelad av Stina Jonsson och kvitterade för KAIS Mora UIF. 7.24 in i tredje perioden slog Alundas Jasmine Van der Veen till på pass av Mikaela Eriksson och avgjorde matchen. 1-2-målet blev matchens sista.

Alunda ligger på sjunde plats i tabellen efter matchen, medan KAIS Mora UIF är på nionde plats.

I nästa omgång har Alunda Bele Barkarby borta i Jakobsbergs Sporthall, torsdag 6 januari 13.00.

Matchrapporter: Kvalspel för Alunda efter förlust mot Storvreta Alunda vinnare mot Älvsjö AIK – kvitterade och avgjorde sent Segerraden förlängd för AIK – besegrade Alunda Jasmine Van der Veen och Ida Andersson-Weidenberg målgörare när Alunda förlorade Alunda fortsätter vinna – 5-4 mot Täby FC