Holmsund City förlorade mot Wibax

Underläge mot Holmsund City – då vände Wibax och vann

Hemmalaget Holmsund City hade greppet efter första perioden och ledde med 2-0 i division 1 Norrland herr. Men Wibax vände på matchen och vann till slut med 7-6 (0-2, 4-1, 3-3). Matchhjälte blev Tobias Wiklund, som gjorde det avgörande målet med bara 3 minuter kvar av matchen.

Wibax tränare Fredrik Wiklund tyckte så här om matchen:

– Vår första period var för passiv i försvarspelet. Vi ägde mycket boll men hamnade bara runt sargerna. I andra perioden så steppar vi upp och vinner den rättvist med 4-1. Då får vi mera spel i anfallszonen och mera tryck mot kassen. I den tredje perioden så gör vi en bra period tills de tar ut målvakten, då blir vi passiva och tar några felaktiga beslut. Men sett över hela matchen så tycker jag att rätt lag vann.

I början av matchen var Holmsund City starkast och ryckte åt sig ledningen med 2-0 genom mål av Joakim Hagenmalm och Peder Bodén. Wibax förde spelet i andra perioden. Laget vann perioden med 1-4 och ställningen efter två perioder var 3-4.

Wibax startade också tredje perioden vassast. Laget gick från 3-4 till 3-6. Men Holmsund City svarade och gjorde 4-6.

Därefter var det dock Wibax som avgjorde. Laget gjorde 4-7 med fyra minuter kvar att spela genom Tobias Wiklund på pass av Oskar Forsgren. Holmsund City hann få in två mål i slutet och slutresultatet blev 6-7.

Noterbart är att Christoffer Sjöström gjorde två mål för Holmsund City och totalt tre poäng och Peder Bodén stod för tre poäng, varav ett mål.

Wibax nya tabellposition är sjätte plats, medan Holmsund City är på nionde plats.

Nästa gång lagen spelar i serien är lördag 8 januari. Då möter Holmsund City Sundsvall FBC i Sundsvalls Sporthall 15.00. Wibax tar sig an Håsta hemma 16.00.

Matchrapporter: Gamla Stan klart för kval efter seger mot Holmsund City Thorengruppen 2 avgjorde tät match mot Wibax i tredje perioden Missat kval för Wibax efter förlust mot Gamla Stan Målfest när Thorengruppen 2 krossade Holmsund City i Thoren Arena Holmsund City vann trots uppryckning av Håsta