Wibax förlorade mot Thorengruppen 2

Thorengruppen 2 avgjorde tät match mot Wibax i tredje perioden

Matchen mellan hemmalaget Wibax och gästande Thorengruppen 2 var jämn ända till den tredje perioden. Där avgjorde Thorengruppen 2 och vann matchen i division 1 Norrland herr med 7-4 (1-3, 2-0, 4-1).

Thorengruppen 2:s tränare Kristian Karlsson:

– Efter en trevande förstaperiod från vår sida så lyckades vi vända matchbilden i andra perioden. Både det offensiva passningspelet och duellspelet över hela banan blev bättre. Från andra perioden och framåt vann vi med 6-1 och tog välförtjänt fjärde raka vinsten inför kvalet. Det ska bli väldigt spännande med slutspelsmatcher!

Segern var Thorengruppen 2:s fjärde på de senaste fem matcherna.

Wibax tog kommandot i första perioden. Laget inledde målskyttet efter 3.31 genom Alvin Ahlqvist, och gick upp till 2-0 innan Thorengruppen 2 svarade.

I periodpausen hade Wibax ledningen med 3-1. I andra perioden var det i stället Thorengruppen 2 som hade övertaget. Laget vann perioden med 0-2 och ställningen efter två perioder var 3-3.

Thorengruppen 2 tog kommandot i tredje perioden. Laget inledde målskyttet efter 2.02 genom Kristofer Rönnlund, och gick upp till 3-5 innan Wibax svarade.

Innan matchen var över hade Thorengruppen 2 gjort 4-7.

Resultaten i sista omgången innebär att Wibax slutar på sjunde plats och Thorengruppen 2 på tredje plats. Thorengruppen 2 är klart för kvalspel.

Matchrapporter: Thorengruppen 2 knep segern i målmässigt jämn match mot Härnösand Målfest för Thorengruppen 2 hemma mot Kiruna AIF Klar seger för Thorengruppen 2 – vann med 9-4 mot Bergnäset IBK Luleå vann borta mot Thorengruppen 2 Segerraden förlängd för Thorengruppen 2 – besegrade Gimonäs Umeå