Munka-Ljungby förlorade mot Kalmarsund
Montage
Matchrapport

Munka-Ljungby kunde inte stoppa Kalmarsunds segertåg

ANNONS

Munka-Ljungby och Kalmarsund möttes på lördagen i Munkahallen. Kalmarsund hade sju vinster i rad i Allsvenskan södra dam inför matchen – och vann nu på nytt. Matchen slutade 1-7 (0-3, 1-3, 0-1).

– En stabil seger utan mersmak. Det märktes att det var ett tag sedan vi spelade match och allt klaffade inte hundra i offensiven. Men vi lyckas spela stort och tar bort Munka-Ljungbys offensiva hot. Dock vill vi öka vår egen effektivitet i offensiv zon. Men tre poäng och segersviten fortsätter, kommenterade Kalmarsunds tränare Viktor Sheffield.

Munka-Ljungbys assisterande tränare Daniel Nilsson tyckte så här om matchen:

– Det är alltid tungt att förlora. Vi visste på förhand att Kalmarsund är ett väldigt skickligt lag. Trots det gör vi vår taktiskt sett bästa match för säsongen. Vi visar många gånger att vi har en hög nivå i vårt spel och kan utmana dem. Vi skapar mycket, men har inte turen med oss idag för att få in lite slumpbollar, vilket tyvärr Kalmarsund hade.

Kalmarsund spelade bra i första perioden och ryckte åt sig ledningen med 0-3 genom två mål av Ida Samuelsson och ett mål av Ellen Gunnarsson i mitten av perioden. Kalmarsund tog kommandot även i andra perioden. Laget gick upp till 0-4 innan Munka-Ljungby reducerade.

Därefter handlade dock allt om Kalmarsund och innan perioden var över hade laget ryckt åt sig ledningen med 1-6. 11.58 in i tredje perioden nätade Kalmarsunds Matilda Abramsson på pass av Ida Samuelsson och ökade ledningen för Kalmarsund. 1-7-målet blev matchens sista.

Kalmarsunds Ida Samuelsson stod för tre poäng, varav två mål.

Det här betyder att Munka-Ljungby är kvar på sjätte plats, och att Kalmarsund fortfarande leder serien.

I nästa omgång har Munka-Ljungby Hovslätt borta i Jönköpings Idrottshus, lördag 18 december 17.00. Kalmarsund spelar hemma mot Hovslätt söndag 12 december 16.00.

Matchrapporter: Thorengruppen avgjorde efter rysare mot Kalmarsund Tre matchbollar för Thorengruppen efter ny seger Smakstart för Thorengruppen – vann mot Kalmarsund Dominika Buczek gjorde två mål när Kalmarsund vann mot IBK Lund Seger för Kais Mora med 9-7 mot Kalmarsund

Den här artikeln handlar om: