Varla förlorade mot Mölndals IBF
Montage
Matchrapport

Mölndals IBF vann mot Varla – trots underläge

ANNONS

Inför sista perioden var Varla i ledningen med 5-4 i Kungsbacka Sporthall. Men Mölndals IBF vände och vann. Till slut blev det 7-9 i matchen i division 1 södra Götaland herr.

– I två perioder är vi jättebra men i tredje faller vi ur fullständigt tyvärr och det är där vi förlorar matchen, tyckte Varlas tränare Peter Jacobsson, efter matchen.

Mölndals IBF:s tränare Mikael Lindqvist kommenterade matchen:

– Det var en riktig laginsats. Vi var riktigt besvikna på oss själva efter två perioder. Vi var riktigt nere i brygga med underläge med 5-2, samt åkte på en utvisning. Men när vi klarade av utvisningen och gjorde två snabba så fick vi kontakt igen. Vi ändrade om till 2-2-1 och klev lite högre upp i banan. Några små ändringar och gick ner på två femmor. I tredje så lirade vi en sådan innebandy som vi vill spela. Högt tempo samt äga massa boll. Varla gick på knäna i sista tio minuterna. Ett stort plus till vår första femma som gör sex mål idag. David Siitonen och Andreas Hörberg gör vardera fem poäng. Sen har de ju Herman Karlsson mellan sig. Världens yta består av 80% vatten. Resten täcker Herman upp. Jag är en otroligt stolt tränare idag.

Segern var Mölndals IBF:s fjärde på de senaste fem matcherna.

Varla var starkast i första perioden. Laget vann perioden med 3-2.

Andra perioden slutade 2-2 och ställningen efter två perioder var 5-4.

I tredje perioden var det i stället Mölndals IBF som hade kommandot. Laget vann perioden med 2-5 och matchen med 9-7.

Noterbart är att Mölndals IBF:s David Siitonen stod för fem poäng, varav fyra mål och Andreas Hörberg gjorde två mål och spelade dessutom fram till tre mål. Dessutom att Varlas Love Björklund gjorde två mål och spelade dessutom fram till två mål och Rasmus Idewald gjorde två mål och totalt tre poäng.

Varla stannar därmed på femte plats, och Mölndals IBF på tredje plats, i tabellen.

Varla tar sig an Munka-Ljungby i nästa match hemma lördag 11 december 13.00. Mölndals IBF möter Landskrona hemma fredag 17 december 20.00.

Matchrapporter: Seger med 8-6 för Kungälv mot Varla Mölndals IBF föll – trots comeback mot GS 86 Floda vann efter förlängning mot Mölndals IBF Varla åker ur serien – det står klart efter lördagens match Äntligen seger för Varla mot Pixbo

Den här artikeln handlar om: