Linköping vann mot Djurgården

Linköping utklassade Djurgården på hemmaplan

Linköping fick rejäl utdelning när laget vann på hemmaplan mot Djurgården i Superligan SSL herr med 10-5 (4-2, 3-0, 3-3).

Segern var Linköpings femte på de senaste sex matcherna.

I första perioden var det Linköping som var starkast. Laget vann perioden med 4-2.

I andra perioden var Linköping starkast och gick från 4-2 till 7-2 genom mål av Olle Abrahamsson, Josef Rypar och Samuel Dahlberg Demir. Linköping startade också tredje perioden bäst. Laget gick upp till en 8-2-ledning. Men Djurgården svarade och gjorde 8-4.

Därefter var det dock Linköping som avgjorde. Laget gjorde först 9-4 och sen kom också 10-4 med sex minuter kvar att spela genom Lukas Eldholm på pass av Ola Hyltén. Djurgården hann få in en reducering till, och slutresultatet blev 10-5.

Martin Karlsson gjorde ett mål för Linköping och spelade dessutom fram till två mål.

Det här betyder att Linköping ligger på andra plats i tabellen, och Djurgården är på 14:e och sista plats.

Nästa gång lagen spelar i serien är söndag 19 december. Då möter Linköping Helsingborg i Helsingborg Arena 15.00. Djurgården tar sig an Falun hemma 16.00.

Matchrapporter: Pixbo säkrade segern i matchserien mot Linköping Pixbo tog ny seger mot Linköping Linköping vann tredje matchen – reducerar serien mot Pixbo Pixbo tog ny seger i serien mot Linköping Bra start för Pixbo efter seger mot Linköping i första matchen

FAKTA

Vilken klubba gör flest mål i SSL Herr?

Faktarutan sponsras av Nordic Floorball.

Flest mål: UNIHOC GLNT SUPERSKIN

Spelare: Alexander Galante Carlström, Falun

Antal mål: 52

Faluns superstjärna vann återigen skytteligan och fick ett lyft efter att han fick sin nya GLNT-modell, som han även vann VM-guld med. "Det bästa tycker jag är balansen i klubban", säger Galante Carlström själv om sin nya sticka.

Visste du att nya GLNT-klubban även finns som juniormodell? Hos Nordic Floorball finns den att köpa med både EPIC-blad och ICONIC-blad.

Köp klubban här (pris: 449 kr - just nu 25% rabatt!)