19.00 Linköping-Djurgården
David Gillek och Kevin Björkström.
Foto: Per Wiklund
Superligan SSL

David Gillek om kritiken: "Blir lite fel"

Linköpings tränare om Kevin Björkströms utspel: "Vet inte om han är rätt man att säga så"

Idag 19.00: Linköping-Djurgården - se matchen på SportExpressen Play

Ikväll spelar tabellsexan Linköping sin sista SSL-match innan VM-uppehållet. Djurgården står på andra sidan och trots att det skiljer åtta placeringar och 18 poäng mellan lagen så har huvudtränaren David Gillek respekt inför motståndet.

– Man är lite skraj inför den matchen. De har kommit närmare och närmare sin första poäng om man ser på deras två senaste matcher. Det gäller verkligen att vi är redo ikväll för det är ett bra lag vi möter, säger Gillek till Innebandymagazinet och fortsätter:

– Lite orolig är man ju ändå, någon gång tar de sin första poäng och det gäller att vi inte blir det laget som tappar poäng mot dem. Vi tror stenhårt på oss själva, men det kommer bli en tuffare match jämfört med vad folk kanske tänker utifrån. 

Vilken matchbild väntar du dig?

– De spelar ett väldigt lågt försvarsspel. Vi kommer ha rätt mycket boll. Det gäller att vi gör rätt grejer med boll.

När vi kommer in på ämnet matchbilder så är det svårt att inte ta upp Kevin Björkströms kommentarer efter att hans Kalmarsund mött just Linköping i förrförra omgången. Kalmarsund vann då en mål- och skottsnål match med 3-2 efter förlängning, och när Björkström intervjuades av SportExpressen Play efter matchen så totalsågade han östgötarnas sätt att spela.

– De spelar inte innebandy i 30 minuter. Bland det tråkigaste laget har jag mött under mina 12 år i högsta serien, sa Björkström då.

David Gillek fick senare höra utspelet och påpekar att han inte var nöjd med Linköpings offensiva spel i de två avslutande perioderna. 

– Men bara för att man för sämre matcher så hänger det inte ihop med hur man spelar innebandy. Vi spelar en bra och offensiv innebandy annars, säger han och fortsätter:

– Lag gör dåliga matcher. Det finns andra lag som spelar tröttare innebandy. Just han har väl använt burskydd mest av alla spelare i svensk innebandy genom tiderna, så jag vet inte om han är rätt man att säga så (skratt). Vi spelade ingen bra offensiv innebandy de två sista perioderna men det var ju inte så att Kalmarsund bjöd på underhållning heller, med tanke på vad de skapade för chanser. Jag tänker inte så mycket på det, och bryr mig inte vad han tänker.

Se Highlights från Linköping-Kalmarsund här:

”Rolig” kontra ”tråkig” innebandy är en debatt som levt vidare under alla tider. Hur ser du själv på den frågan?

– Det är tycke och smak. Lag som jag tycker spelar tråkig innebandy tycker kanske andra spelar jätterolig innebandy. Det som jag framförallt vill ha i matcher är känslor och intensitet. Att lagen spelar olika…det är så det är i alla lagsporter. Det är en charm i att alla lag spelar olika. För mig är matcher som slutar 10-8 inte någon bra innebandy. Jag kan gilla tighta matcher som slutar 3-2 också. 

Vad som är rolig innebandy är ju tyckte och smak, som Gillek själv säger. Något som han själv uppskattar att se är exempelvis intensitet, närkamper och duellspel – något som han kan sakna i dagens elitinnebandy. 

– Det hänger ihop lite med vad det är för spelare som kommer upp i yngre år, det är en ganska stor och komplex fråga som man inte bara kan lägga på tränaren i laget, att ”ni spelar tråkig innebandy”. Det är en ganska stor sak att diskutera och utveckla, hur svensk innebandy ska bli attraktivare som sport.

– Det är inte lika mycket känslor i matcherna längre. Vi behöver ha fler profiler också. Det tycker jag har att göra med vad som kommer upp underifrån. Visst, det är många skickliga spelare men inte så många starka karaktärer och profiler. Det är en sak som behöver diskuteras. Vad det innebär? Det kan vara att banta serien till färre lag så det blir tuffare och roligare matcher. Vi har att jobba på med vår produkt för vi når ju inte ut till en större publik, det är känslan. Det är något vi behöver göra för att bli mer attraktiva. 

Vilka tycker du själv spelar rolig kontra tråkig innebandy i SSL?

– Det är inget lag som sticker ut varken åt det ena eller andra hållet. Med vissa lag blir det högre tempo och med andra så blir det lägre. Jag tycker det är en charm i det, att man spelar olika. Vissa lag jobbar med utveckling och andra spelar kanske likadant som man gjort i alla år. Det är en trygghet för dem och det får man bara respektera, att det är så.

Har man ett ansvar gentemot publiken att bjuda till?

– Självklart så vill vi bjuda på underhållning. Mitt ansvar är att leverera resultat, det är ingen som hyllar mig om vi spelar en innebandy där matchen slutar 10-12 och vi förlorar varenda gång. Då är jag inte kvar på mitt jobb. Det gäller att hitta mixen i det, jag vill spela en offensiv innebandy, bjuda på snygga mål och spela härligt och frejdfullt. Det handlar om resultat.

– Man får titta på vilket spelsätt du ska ha och får du se vilken trupp du har. Vi har jobbat ganska mycket med att spela ett högt försvarsspel under hela försäsongen och i början av SSL. Nu spelar vi ett kanske lite lägre försvarsspel, men kan också variera med att spela högt. Det kan hänga ihop med vår trupp och vilka spelare vi har. Vi har ett ganska stort lag och tunga spelare - du kan inte bara ha ett spelsätt och köra på det, du får se vad du har för spelartrupp också när du väljer spelsätt.

Hur reagerade du själv som spelare efter att ha mött ett lag du tycker spelat tråkigt och defensivt? Skulle du själv kunna stå som Kevin Björkström och såga motståndarnas spel när du själv var aktiv?

– Det är ju en klassiker, att man alltid gör det när man tycker att matchen var tråkig. Det har spelare gjort hela tiden. Tycker man att lag spelar tråkigt och håller bollen så får man göra något åt det själv i sitt spel. Väljer ett lag att stå och hålla i bollen så får det andra laget se till att de inte kan göra det. Man kan inte bara lägga ansvar på ett lag, man får fokusera på det man själv gör. Jag kan inte påverka vad andra lag gör, bara vad vi gör. Att slänga skit på hur andra lag spelar tycker jag blir lite fel, avslutar Gillek. 

 

Matchrapporter: Linköping utklassade Djurgården på hemmaplan Dalen bröt Kalmarsund segersvit Linköping tog hem mötet med Pixbo Wallenstam i Wallenstam Arena Dålig start sänkte Djurgården mot Helsingborg Kalmarsund har sex raka segrar – vann mot Växjö med 7-4

FAKTA

Vilken klubba gör flest mål i SSL Herr?

Faktarutan sponsras av Nordic Floorball.


 

Oxdog Ultralight HES 27 

Flest mål (21): Axel Hjälm, Team Thorengruppen SK

Flest assists (17): Hampus Öhgren, Team Thorengruppen SK

Radarparet Hjälm/Öhgren spelar båda med Oxdog Ultralight 27. Noterbart är att båda har det orange-färgade FSL-bladet på Ultralight-skaftet.

Köp klubban här (pris: 1 299 kr)Köp FSL-bladet här (pris: 349 kr)Den här artikeln handlar om:

Laddar...
Tack för att du väljer att uppgradera ditt konto till Everysport Plus.
Genom att klicka på knappen nedan så kommer din återstående prenumerationstid på Innebandymagazinet ändras till ett konto på Everysport Plus. Vänligen notera att prenumerationstiden skiljer sig åt då priset är annorlunda.
Visa köpvillkor
Gå vidare Stäng
×

1. VILLKORENS TILLÄMPLIGHET

För att få tillgång till plus-tjänsten måste du ingå ett avtal med ESMG genom att registrera dig och betala prenumerationsavgiften.

2. PLUS-TJÄNSTENS INNEHÅLL

ESMG förnyar och förbättrar plus-tjänsten fortlöpande, vilket innebär att vi utan föregående meddelande kan komma att lägga till, förändra och ta bort innehåll och funktioner. ESMG reserverar sig för eventuella skrivfel på någon av våra sajter där det lämnas uppgifter om någon av våra plus-tjänster.

3. PRENUMERATION

Aktivering av plus-tjänsten

Ditt abonnemang startas när du fyller i registreringsformuläret och betalar avgiften för plus-tjänsten. Detta gör att du får tillgång till plus-tjänsten under tiden din prenumeration löper. I det fall ingen prenumerationsavgift utgår för den inledande perioden (som definieras vid din registrering) startas plus-tjänsten när du fyller i registreringsformuläret och registrerar ett betalningsalternativ.

Bekräftelse

Efter att du registrerat dig och betalat avgiften för plus-tjänsten så skickas en bekräftelse till dig via den e-postadress som du har uppgett vid registreringen. Bekräftelsen innehåller villkoren för din prenumeration. De uppgifter som du har angett vid registreringen kommer finnas på ditt konto. Vi ber dig kontrollera att dessa uppgifter stämmer. Om någon uppgift inte är korrekt ska du ändra dessa via ditt konto. Du ansvarar för att kontaktuppgifterna är korrekta.

Åldersgräns

För att teckna upp dig för plus-tjänsten måste du vara minst 18 år. Är du under 18 år krävs förälder eller annan förmyndares godkännande för att du ska få registrera dig och använda plus-tjänsten. Genom att registrera dig och betala avgiften intygar du samtidigt att du har inhämtat ett sådant godkännande från förälder eller annan förmyndare. Du anses alltid försäkra riktigheten av sådana uppgifter som du lämnar om dig själv.

Prenumerationens löptid och uppsägning

Din prenumeration kan antingen vara en tillsvidareprenumeration eller en tidsbestämd prenumeration. Det framgår vid din beställning och registrering för plus-tjänsten om din prenumeration är en tillsvidareprenumeration eller om den är tidsbestämd.

En tillsvidareprenumeration innebär att du får tillgång till plus-tjänsten för en viss tidsperiod (vanligen en (1) månad), vilken förlängs med samma period om du själv inte säger upp prenumerationen innan periodens upphörande. Om du inte vill att din tillsvidareprenumeration förlängs, måste du alltså säga upp prenumerationen 48 timmar innan den aktuella tidsperioden löper ut. Uppsägning kan ske på Min Sida under respektive sajt som du är inloggad på.

En tidsbestämd prenumeration innebär att du får tillgång till plus-tjänsten under den angivna tidsperioden och att prenumerationen därefter upphör per automatik. En tidsbestämd prenumeration kan inte sägas upp i förtid.

ESMG äger rätt att säga upp din prenumeration, oavsett om det är en tillsvidareprenumeration eller en tidsbestämd prenumeration, med trettio (30) dagars varsel. ESMG har även rätt att omedelbart säga upp eller frysa din prenumeration om ESMG misstänker att du bryter mot dessa Villkor.

Avgift för plus-tjänsten

Prenumerationsavgiften för plus-tjänsten utgörs av en vanligen månatlig avgift och betalas alltid i förskott. Om avgiften är annan än en månatlig framgår vid registrering. Aktuell avgift framgår även din vid din registrering. Avgiften som anges inkluderar moms.

ESMG förbehåller sig rätten att ändra avgiften för plus-tjänsten vid tillsvidareprenumerationer. Den ändrade avgiften gäller då från och med nästkommande period, förutsatt att du inte sagt upp din prenumeration innan perioden löpt ut. En tidsbestämd prenumeration påverkas inte av en eventuell prisändring under den avtalade bindningstiden.

4. BETALNINGSALTERNATIV

Klarna Payments

Som betalningslösning använder ESMG Klarna Payments. Klarna Payments presenterar viss information för dig så snart du är identifierad. Vilken information du behöver ange för att uppnå identifiering kan variera mellan olika köptillfällen och kunder. Någon kreditupplysning tas aldrig direkt i Klarna Payments utan vid behov beroende på det betalningsalternativ du har valt. Kreditupplysningar som tas av Klarna påverkar inte din kreditvärdighet och kan inte ses av andra som begär kreditupplysning om dig, till exempel banker. Sedan du har identifierats uppvisar Klarna Payments vilka alternativ som är tillgängliga för just dig. Faktura är förvalt som betalningsalternativ men du kan givetvis fritt välja något av de andra alternativen såsom direktbetalning via bank eller betalning med kort. Vilka alternativ du erbjuds kan växla från tid till annan. Du kan själv välja om du vill skydda din användning av Klarna Payments med en PIN-kod. För information om din betalning kontakta Klarna via https://www.klarna.com/se/kundservice/.

5. ANVÄNDNING AV PLUS-TJÄNSTEN

Plus-tjänsten får endast användas för privat, icke-kommersiellt bruk. Din prenumeration är personlig och dina rättigheter enligt dessa Villkor får inte överlåtas till någon annan. Du ska förvara dina användaruppgifter till ditt konto säkert och oåtkomliga för andra personer. Om du har skäl att misstänka att någon obehörig har tagit del av dina användaruppgifter ska du snarast underrätta ESMG om detta. Du ansvarar själv för skada som orsakas genom att någon obehörig har använt dina uppgifter.

Du får inte heller använda plus-tjänsten så att ESMG eller annan drabbas av olägenhet eller skada. Notera särskilt vad som gäller om rättigheterna till plus-tjänstens innehåll under punkt 6 nedan.

6. IMMATERIELLA RÄTTIGHETER

Allt innehåll som tillhandahålls genom plus-tjänsten, såsom texter, stillbilder och rörliga bilder, grafik, teckningar och datakoder, skyddas av lagen om upphovsrätt (1960:729) och rättigheterna därtill innehas av ESMG eller dess licensgivare. ESMGs varumärken och kännetecken är skyddade av varumärkesrättslig lagstiftning. Att du skapar ett konto och använder plus-tjänsten ger dig ingen rätt att mångfaldiga, kopiera, överlåta, upplåta, överföra eller i annan form utnyttja sådant innehåll som förekommer i plus-tjänsten och ej heller att använda att ESMGs varumärken och kännetecken.

7. BEHANDLING AV PERSONUPPGIFTER

ESMG behandlar dina personuppgifter i enlighet vår personuppgiftspolicy som finns tillgänglig på https://www.esmg.se/personuppgifter/

8. COOKIES

ESMG använder sig av cookies för att ge dig en bättre upplevelse på ESMGs plattformar. Läs mer här: https://www.esmg.se/cookiepolicy/

9. TEKNISKA FÖRUTSÄTTNINGAR

Din tillgång till plus-tjänsten är vid var tid beroende av att du innehar erforderlig hårdvara och mjukvaror, såsom program för webbläsare och e-post, samt abonnemang för Internetanslutning. ESMG åtar sig inget ansvar för din tillgång till hårdvara och mjukvaror och inte heller för funktionaliteten i dessa eller förekommande kostnader som tredje parter, såsom internet- eller mobiltelefonoperatörer, kan betinga sig av dig i anledning av din användning av plus-tjänsten. Plus-tjänsten stöds av de senaste operativsystemen.

10. ANSVARSBEGRÄNSNING

ESMG kan inte hållas ansvarig för plus-tjänstens funktion, tillgänglighet, kvalitet, användbarhet eller säkerhet. Denna ansvarsbegränsning omfattar varje skada, direkt eller indirekt, som kan hänföras till användningen, eller hinder att använda, plus-tjänsten och dess innehåll. ESMG kan inte heller hållas ansvarig för tredje parters innehåll eller information som du kan ha fått del av genom användning av plus-tjänsten.

ESMG har rätt att tillfälligt stänga plus-tjänsten för att genomföra systemunderhåll, uppgradering eller för att vidta andra tekniska åtgärder. ESMG ska, i möjligaste mån, utföra dessa åtgärder med så små störningar som möjligt för dig. ESMG ansvarar inte för skada eller förlust som du kan anse dig lida av på grund av plus-tjänstens begränsningar i tillgång enligt ovan.

11. LÄNKAR

Plus-tjänsten kan innehålla länkar till andra webbplatser som kontrolleras av tredje part. ESMG ansvarar inte för innehåll och överföringar från sådana länkade webbplatser.

12. VILLKORSÄNDRING

ESMG har rätt att ändra dessa Villkor. En villkorsändring träder i kraft tidigast trettio (30) dagar efter det att ändrade villkor har meddelats dig via den e-postadress som du har uppgett vid registrering för plus-tjänsten. Om du inte godtar villkorsändringen kan du inom ovan nämnda 30-dagarsfrist säga upp din prenumeration. En uppsägning kan göras via e-post till kundtjanst@esmg.se. Om du inte sagt upp din prenumeration eller om du använder plus-tjänsten efter det att de nya villkoren trätt i kraft, innebär detta att du anses ha accepterat de nya ändrade villkoren.

13. ÅNGERRÄTT

Om du tecknar en prenumeration som privatperson, har du rätt att ångra ditt köp. Om du vill utnyttja din ångerrätt, måste du meddela oss inom 14 dagar från din beställning av plus-tjänsten. Du kan meddela oss genom att kontakta ESMGs kundtjänst via kundtjanst@esmg.se. På Konsumentverkets hemsida (www.konsumentverket.se) finns en blankett som du kan använda dig av för att utnyttja din ångerrätt.

Om prenumerationen redan är betald vid utövande av ångerrätten kommer vi att återbetala prenumerationsavgiften. Eftersom betalning för plus-tjänsten sker via Klarna Payments, så återbetalas avgiften via Klarna.

14. MEDDELANDEN

Du accepterar att ESMG kan komma att kontakta dig genom den e-postadress du angett vid din registrering, i syfte att informera dig om villkorsändringar eller andra meddelanden hänförliga till din prenumeration eller till plus-jänsten.

Vi använder även din e-post för att skicka dig meddelanden som avser direktmarknadsföring, såsom nyhetsbrev, information och erbjudanden om ESMGs olika tjänster och varumärken. Om du inte vill ta del av dessa meddelanden kan du avanmäla dig antingen genom att använda länken för avanmälan längst ned i mejlet eller genom att ändra kontoinställningar på Min Sida.

15. TILLÄMPLIG LAG OCH TVISTELÖSNING

Dessa Villkor ska tolkas och tillämpas i enlighet med svensk lag. Eventuell tvist ska avgöras av svensk allmän domstol, med Stockholms tingsrätt som första instans. Tvist kan också prövas av Allmänna reklamationsnämnden, vars beslut är en rekommendation till parterna om hur tvisten bör lösas.

16. KONTAKTUPPGIFTER

Du är alltid välkommen att kontakta ESMG via kundtjanst@esmg.se

Ange din värdekod:

Lös in värdekod Stäng
×

Välkommen till vårt lag!

Som plus-medlem har du nu tillgång till ALLT material på Innebandymagazinet.se

Tack, ditt köp är nu genomfört. Du har nu tillgång till ALLT material på Hockeysverige, FotbollDirekt, Innebandymagazinet och Svenska Fans (bannerfritt). Vänligen gå in på mina sidor för att se hur lång tid du har innestående på din prenumeration.

×

Grattis, du har nu blivit medlem!

Framöver kommer du få nyhetsbrev från Hockeysverige, glöm inte att du även kan bli plusmedlem för att få tillgång till ALLT material på sajten