bröderna colling
Adam Colling.
Foto: Anders Andersson
#ibsilly

Låst läge för bröderna Colling – tränar med Herr1an-laget

ANNONS

Nilsbys jakt på bröderna Colling fortsätter, men har fortsatt ingen möjlighet att värva duon.

Bröderna Adam och Tom Colling valde tidigt på säsongen att ta en time out från spel i Karlstad, där de båda är riktiga klubblegendarer. 

De har inte spelat något mer efter det men tränar sedan en tid tillbaka med Herr1an-laget Nilsby som kommer ifrån värmländska Kil. Nilsby försökte tidigare under säsongen att köpa loss duon samt Erik Nilsson Allansson (även han avhoppande Karlstad-spelare), men hade inte råd med den prislapp som Karlstad satte på sina spelare. Nilsby erbjöd 50 000 kronor för trion men enligt Värmlands Folkblad så krävde Karlstad 150 000 kr. 

Bröderna Colling har kopplats ihop med några klubbar sedan dess, men har alltjämnt kontrakt med Karlstad. De har fått tillåtelse att träna med Nilsby men i övrigt är läget låst. 

– Det händer inte ett dugg faktiskt. VI var med där i början men de ville ha en massa pengar och då drog vi oss ur direkt. Vi kan inte betala den typen av pengar. Sedan är det låst läge, säger Nilsbys sportchef Janne Svensson till Innebandymagazinet.

– Vi kan inte vara med och lägga pengar på dem. Vi gjorde ett försök för nästan två månader sedan men då var det iskallt från dem (Karlstad). Vi har dragit oss undan och det får bli som det blir.

Innebandymagazinet har varit i kontakt med Tom Colling som säger att han inte vet vad som händer just nu. Svensson berättar att spelarna är något låsta till Värmland som region då båda har familjer, och tror inte de kommer flytta för spel i ett SSL-lag, till exempel. 

– Jag vet ärligt talat inte hur Karlstad tänker just nu. Men jag tror det är lite prestige i det, då stoppar Karlstad dem nog hellre än att de ger bort dem, eller låta dem spela hos oss, säger Svensson.

Har det varit aktuellt att låna spelarna istället för att köpa loss dem från kontrakten?

– Jag vet inte om de var intresserade av det. Vi pratade lite om det i början men då tyckte de (Karlstad) att det skulle bli för mycket konkurrens då de har deras U-lag i våran serie. 

Förutom Nilsby och Karlstads U-lag så spelar även värmländska Skoghall och Hagfors i Herr1an västra, men där kommer inte Colling-bröderna hamna om man får tro Svensson.

– Jag vet inte, men har väldigt svårt att tro det. Karlstad skulle absolut inte vilja det. I så fall skulle de få börja spela i division 2 eller 3 och de är den på tok för låg nivå för sådana duktiga spelare.

– Jag tycker det är jävligt tråkigt för killarna – så duktiga spelare ska få spela innebandy. Det får inte bli så mycket prestige i det att man håller på och stoppar det. De vill ju inte spela i Karlstad längre, det är uppenbart. Sedan finns det väl styrelser och annat som tycker att ”så här får det inte gå till”. Då bromsar man helt enkelt.

Tycker du att Karlstad ska vara ”schysta” mot spelarna och låta dem gå för en billigare summa?

–  Det kan jag nog faktiskt tycka. Om det nu är så att spelarna väljer att tydligt säga att ”vi kan inte flytta, vi kommer bo i Värmland”, då är alternativ att de spelar med oss, Skoghall eller Hagfors. Jag tror Karlstad ser både Hagfors och Skoghall som mycket större konkurrenter än vad vi är. Vi är fan Sveriges minsta division 1-förening tror jag, vi är 23 stycken aktiva i hela föreningen. Det är det här laget och inget mer. Skoghall och Hagfors är ju tillräckligt stora föreningar för att verkligen konkurrera med Karlstad, om de kommer upp. 

– Tom har spelat i Karlstad i över 20 år och är en av anledningarna till att de spelar där de gör nu. Då kan man tycka att de (Karlstad) ska vara lite schysta, men nej, det verkar inte så.

Kan du å andra sidan förstå Karlstad, då det är spelarna själva som tagit beslutet att lämna samtidigt som de har kontrakt?

– Ja, det måste man ju också erkänna. Annars finns det ingen idé att ha några avtal. Vi gjorde några försök och det var iskallt, och då drog vi oss undan.  Jag skulle gärna se att Karlstad sa ”ta dem”, men det tror jag inte på. Då får de vänta ut den här säsongen, avslutar Svensson. 


Highlights: Karlstad-Lillån 9-4

Alla målen mellan Karlstad och Lillån

Matchrapporter: FBC Lerum gjorde sex mål i tredje perioden – vann stort mot Nilsby Kalmarsunds seger spiken i kistan för Karlstad – som åker ur serien Tre klara poäng för Warberg mot Nilsby IBF Falun vinnare mot Karlstad – avgjorde i förlängningen Karlstad segrare hemma mot Nykvarns IF

FAKTA

Vilken klubba gör flest mål i SSL Herr?

Faktarutan sponsras av Nordic Floorball.


Flest mål: UNIHOC GLNT SUPERSKIN

Spelare: Alexander Galante Carlström, Falun

Antal mål: 52

Faluns superstjärna vann återigen skytteligan och fick ett lyft efter att han fick sin nya GLNT-modell, som han även vann VM-guld med. "Det bästa tycker jag är balansen i klubban", säger Galante Carlström själv om sin nya sticka.

Visste du att nya GLNT-klubban även finns som juniormodell? Hos Nordic Floorball finns den att köpa med både EPIC-blad och ICONIC-blad.

Köp klubban här (pris: 449 kr - just nu 25% rabatt!)



Den här artikeln handlar om: