Umeå Västra vann mot Sundsvalls IBF

Umeå Västra vann mot Sundsvalls IBF hemma – avgjorde i förlängningen

Det blev en riktigt tajt match när Umeå Västra tog emot Sundsvalls IBF i Allsvenskan norra dam. Matchen avgjordes först i förlängningen där Umeå Västra var starkast, och segerresultatet blev därmed 8-7 (2-3, 4-2, 1-2, 1-0). Julia Holmgren blev matchhjälte för Umeå Västra med sitt mål i förlängningen.

– Vi kände att det var vår match, grymt skönt att vi i alla fall fick två poäng med oss, kommenterade Umeå Västras tränare Andre Jernberg efter matchen.

Sundsvalls IBF var starkast i första perioden. Laget vann perioden med 2-3.

Umeå Västra dominerade spelet i andra perioden. Laget vann perioden med 4-2 och ställningen efter två perioder var 6-5.

4.42 in i tredje perioden nätade Umeå Västras Agnes Plogner åter igen på pass av Linnéa Bäckström och ökade ledningen för Umeå Västra.

6.12 in i perioden slog Sundsvalls IBF:s Sabrina Strandberg till på nytt framspelad av Ronja Grönvold och reducerade åt Sundsvalls IBF.

Efter 12.32 nätade Sabrina Strandberg ännu en gång på pass av Ronja Grönvold och kvitterade för Sundsvalls IBF.

I förlängningen tog det 2.32 innan Umeå Västra avgjorde till 8-7. Stor matchhjälte blev Julia Holmgren, på pass av Emmy Frisk.

Noterbart är att Sabrina Strandberg gjorde sex mål för Sundsvalls IBF. Dessutom att Umeå Västras Agnes Plogner stod för fem poäng, varav två mål, Linnéa Bäckström gjorde ett mål och totalt tre poäng och Tilde Jonsson gjorde tre mål.

Resultatet innebär att Umeå Västra ligger kvar på sjätte plats och Sundsvalls IBF på femte plats i tabellen.

I nästa omgång har Umeå Västra Örnsköldsvik IB borta i Skyttis Arena, söndag 12 december 15.00. Sundsvalls IBF spelar hemma mot RIG Umeå lördag 11 december 16.00.

Matchrapporter: Sundsvalls IBF vann mot IBK Luleå Emilia Andersson tvåmålsskytt för IBF Dalen i segern mot Sundsvalls IBF Sundsvalls IBF segrade i toppmötet mot IBK Dalen RIG Umeå klart för kval efter seger mot Sundsvalls IBF Sundsvalls IBF:s fina svit håller i sig efter 3-2 mot Örnsköldsvik IBF