Rönnby U vann mot Hagfors

Seger för Rönnby U på hemmaplan mot Hagfors

Rönnby U vann mötet med Hagfors hemma med 8-5 (3-2, 3-0, 2-3) på lördagen i Allsvenskan västra dam.

Hagfors tränare Thomas Eriksson tyckte så här om matchen:

– Idag gör vi vår sämsta match i serien. De vinner en mot en kampen i första och andra perioden. Vi lyfter oss i tredje perioden men förlorar rättvist mot det för dagen klart bättre laget.

I första perioden var det Rönnby U som var starkast. Laget vann perioden med 3-2.

I andra perioden var Rönnby U starkast och gick från 3-2 till 6-2 genom mål av Ebba Hedin, Frida Eklund och Natalie Uppling. I tredje perioden var det i stället Hagfors som dominerade. Laget vann perioden med 2-3 men Rönnby U kunde hålla undan och vinna matchen med 8-5.

Noterbart är att Rönnby U:s Frida Eklund gjorde tre mål.

För hemmalaget betyder resultatet sjätte plats i tabellen. Hagfors är på nionde plats.

Rönnby U tar sig an Västra Mälardalen i nästa match hemma lördag 11 december 13.00. Hagfors möter Fröjered hemma söndag 21 november 17.00.

Matchrapporter: 3-2 mot Bergs IK innebär första segern för Hagfors Fröjered vann enkelt hemma mot Hagfors Katrineholm segrare hemma mot Hagfors Klart nu: Hagfors åker ur serien efter ny förlust Skoghall tog hem mötet med Hagfors i Hammarö Arena