Munka-Ljungby vann mot Craftstaden

Munka-Ljungby tog hem mötet med Craftstaden i Munkahallen

Munka-Ljungby tog till slut hem segern mot Craftstaden i matchen hemma i Munkahallen på lördagen. Matchen i Allsvenskan södra dam slutade 4-3 (1-0, 1-1, 2-2).

– Jag tycker vi igen gör en bra match, framförallt i första och sista perioden. Vi spelar med en pondus och ett driv som kommer ge oss många poäng i matcher där det står och väger. Vi fortsätter jobba på detaljer och hoppas att vi kan ta steg framåt i spel med boll för att bli lite vassare i anfallszon, kommenterade Munka-Ljungbys tränare Marcus Hedlund.

Munka-Ljungby tog ledningen efter 8.04, genom Jonna Svensson på pass av Emmy Nilsson. Matchen stod därefter länge och vägde. Efter 11.14 i andra perioden nätade Sanna Zetterling, framspelad av Fanny Sundberg -Tisell och kvitterade för Craftstaden.

Munka-Ljungby tog ledningen alldeles i slutsekunderna av perioden genom Anna Johansson-Modig framspelad av Nathalie Britzén Bengtsson.

8.56 in i tredje perioden nätade Craftstadens Fanny Sundberg -Tisell på pass av Elin Petersson och kvitterade för Craftstaden.

11.43 in i perioden slog Munka-Ljungbys Victoria Sylwander till på pass av Klara Jansson och gav Munka-Ljungby ledningen.

Efter 12.08 nätade Isabella Hellsviken framspelad av Amelie Uhr och ökade ledningen för Munka-Ljungby.

Craftstaden reducerade till 4-3 med 01.32 kvar att spela på nytt genom Sanna Zetterling framspelad av Elin Petersson. Fler mål än så blev det inte för Craftstaden.

För Munka-Ljungby gör resultatet att laget nu ligger på femte plats i tabellen, medan Craftstaden är på åttonde plats.

I nästa omgång har Munka-Ljungby Växjö IBK borta i Fortnox Arena, tisdag 9 november 19.00. Craftstaden spelar borta mot Kalmarsund onsdag 10 november 19.00.

Matchrapporter: Craftstaden fortsätter att vinna – har nu fyra raka segrar Kvalspel för Craftstaden trots seger mot Fristad Tungt för Växjö IBK – Craftstaden bröt fina vinstsviten Craftstaden nollade Partille D1 – vann med 3-0 Jönköping toppar tabellen efter seger mot Craftstaden