SDF-SM - finaldag
Foto: Per Wiklund
SDF-SM 2021

Regerande mästarna Småland klara för en ny final

ANNONS

Smålands killar besegrade Västerbotten med 3-2 efter straffläggning i semifinalen i SDF-SM. Innebandymagazinet träffade en euforisk målvakt efter matchen.

Regerande mästarna Småland är klara för ny final i SDF-SM. Detta efter en högdramatisk semifinal mot Västerbotten som gick till straffläggning. En av de stora hjältarna blev målvakten Sebastian Johansson som bara släppte två bollar förbi sig i matchen och därefter agerade med stor pondus under straffarna. 

– Det hände mycket, men lugnare i vissa stunder för mig. Sista perioden var ganska lugn. Men starkt av oss att komma tillbaka när vi låg under, säger Sebastian Johansson till Innebandymagazinet.

Sebastian var märkbart andfådd under intervjun vilket inte är alltför vanligt att en målvakt är efter slutsignal. Anledningen var givetvis euforin efter vinsten.

– Det blev mycket springande och skrikande, konstaterar han.

Hur upplevde du straffläggningen?

– Jag hade väldigt bra självförtroende när jag gick in i straffläggningen. Jag har alltid gillat straffar och det kändes bra. Vi har starka straffskyttar också så det var inga problem. Jag försökte bara göra mig så stor som möjligt och vänta in bollen.

I finalen väntar Uppland, som Småland redan har mött en gång i turneringen i gruppspelet. Då vann man med 7-5. Men därefter har upplänningarna imponerat och semifinalen vann de med hela 9-4 mot Västmanland. Gabriel Kohonen gjorde ännu ett straffmål och stekheta Sakarias Ulriksson gjorde sju (!) poäng i matchen, han har totalt gjort makalösa 25 poäng (16+9) på 6 matcher. 

– Det blir jäkligt kul att möta ”Sacke” och Kohonen faktiskt, det har man ju väntat på, säger Sebastian Johansson.

Hur ska du stoppa ”Sacke”?

– Det är inga problem!


Gabriel Kohonen bjuder på ytterligare en straffvariant

Se Kohonens tredje zorrostraff

Du kanske även vill läsa:
Boka ditt cupäventyr med OLKA Sportresor!
Boka ditt cupäventyr med OLKA Sportresor!
Över 100 anmälda lag redan nu till Warbergsspelen
Över 100 anmälda lag redan nu till Warbergsspelen
Den här artikeln handlar om: