SDF-SM: FINALDAGEN
Foto: Per Wiklund
SDF-SM 2021

Femte raka finalen för Stockholm: "Storstadsderby!"

ANNONS

Stjärnan skadades och missar finalen: "Jättetråkig skada men vi får hantera det"

Stockholm är klara för sin femte raka final i SDF-SM på tjejsidan och har chansen att ta femte raka guldet. Förra året mötte man Skåne i finalen, nu ställdes man istället mot skåningarna i semin och det blev tajt in i det sista. Stockholm hade ledningen med 1-0 efter första perioden och 2-1 efter den andra, men i tredje lyfte sig Skåne och ställningen var 4-4 efter ordinarie speltid. Då klev Hanna Nordstrand fram och blev matchvinnare med sitt mål i förlängningen.

– Det var en bergochdalbana. Jag tycker egentligen att vi har bra kontroll på matchen i period 1 och 2, sedan får de tre snabba mål i tredje perioden och vi blev lite ställda av det. Men vi gick ner på folk och mönstrade om lite i femmorna, och då fick vi bättre stäm i grejerna. Vi lyckades också ta ner deras förstafemma ganska bra. På det hela taget kom vi tillbaka starkt. Men Skåne gjorde det riktigt bra, säger Stockholms tränare Henrik Jitelius Järnbrand till Innebandymagazinet.

Nu väntar Västsvenska i finalen, ett lag som målats upp som favoriter redan inför turneringen. De slog Västmanland i sin semifinal med 3-2.

– Det är ett hårt jobbande lag. För första gången på länge är det ett lag vi kommer möta i Västsvenska, de har haft en tendens tidigare att ha individuella spelare och inte fått ihop det riktigt. Jag upplever att de är raka i sitt spel och har en väldigt bra grund som de jobbar med. De har några stjärnspelare också som Ella Zetterstedt och Ester Lind. Det blir kul, storstadsderby!

En som tyvärr inte kommer kunna spela finalen är Moa Lindau Dynefalk. Hon blev skadad i semifinalen.

– Det är en av våra bärande spelare, en U19-landslagsspelare. Hon är en dynamo i vårt spel, det är bara att kolla på hur hon rör sig. Det är en jättetråkig skada men vi får hantera det. Vi vet samtidigt att vi har 16 andra utespelare som är riktigt starka.


TV: Galna straffmålet av Smålands Adam Axelsson

Adam Axelsson har inte bara grym teknik, han är fräck också. Se straffen mot Västergötland som blev en stor snackis!

Du kanske även vill läsa:
Boka ditt cupäventyr med OLKA Sportresor!
Boka ditt cupäventyr med OLKA Sportresor!
Över 100 anmälda lag redan nu till Warbergsspelen
Över 100 anmälda lag redan nu till Warbergsspelen
Den här artikeln handlar om: