Falun-Storvreta 5-4 SD
Superligan

TV: Otäcka bilderna – Albin Sjögren skadad mot Falun

ANNONS

Albin Sjögren skadade sig olyckligt i matchen mot Falun – status på stjärnan är oklar i dagsläget.

När klockan stod på 15.20 i tredje perioden mellan Falun och Storvreta, vid ställningen 4-3, så hamnar bortalagets Albin Sjögren i en olycklig situation där han faller nära Faluns mål. Han faller mot marken och får sedan bäras av planen.

Med tanke på att VM stundar inom kort så var det otäcka bilder, först och främst för Albin själv men även för alla som vill se ett svenskt VM-guld i december. Sjögren ses som en av Sveriges nyckelspelare men hans VM-status just nu är oklar med tanke på händelsen i matchen.

- Man blir ju rädd och fundersam, det är mycket som stundar framöver. Men jag vill inte tro för mycket. Vi får se hur det ligger till under veckan, säger Sjögren till Innebandymagazinet efter matchen.

Hur vill du beskriva situationen?

- Vi skulle pressa bakom mål och jag springer bredvid målet. Rehn svettas en del (skratt) så jag halkar på någon svettfläck och tappar fästet. Det högg till lite i knät, så vi får se vad det leder till.

Du såg väldigt bedrövad ut, av förklarliga skäl. Var det smärtan eller oron för VM som plågade dig?

- Det var både och. Det gjorde ont samtidigt som man får mycket tankar. Alla vet vad som väntar om en månad, och det är det man spelar för. Så det var mycket tankar som gick där i huvudet.

Finns det ett best- eller worst case scenario sett till vilken skada det kan vara?

- Nej, jag vet faktiskt inte. Vi får se imorgon vad röntgen säger. Jag kan inte svara på det just nu, vad som kommer hända.

Dessvärre för Sjögren så kunde inte matchen slutresultat trösta honom heller. Storvreta kvitterade visserligen med tre minuter kvar, men i sudden death så var det Falun som kunde dra det längsta strået och vinna efter ett avgörande av Magnus Jansson.

- Vi skapar väldigt mycket och har bra anfallsspel, framförallt vår formation. Sen tycker jag att de är lite bättre på de här lösa bollarna, vilket gör att de får lite kontringar och gör lite såna mål, ganska så slumpmässiga. Sen har de stunder i matcher där de har lite tryck men överlag så gör vi en bra bortamatch. Vi har mycket lägen för att kunna göra ännu mer mål, så jag är lite besviken att vi inte är mer effektiva  i anfallsspelet, vi har tillräckligt många lägen för att vinna matchen.

Vart tycker du att ni står efter sex omgångar?

- Om vi inte tittar för mycket på tabellen så är vi uppåtgående. Det är mest på bortaplan som vi haft problem med att knyta ihop säcken, för jag tycker vi spelar ganska bra stundtals. Men sen får de sitt flow när de får publiken med sig och allt sånt där, men det är uppåtgående. Vi måste vara mer effektiva och ta lite mer halvchanser, så vi inte bara försöker passa in i öppet mål hela tiden.

Matchrapporter: Storvreta mästare – vann SM-finalen herr i innebandy mot Pixbo Storvreta segrade och avgjorde mot Växjö Växjö tog sista chansen mot Storvretas Bra läge för Storvreta efter ny seger 2-0 i matchserien efter ny vinst för Storvreta mot Växjö

Den här artikeln handlar om: