Örebro SK IBK spelade lika mot Runsten
Montage
Matchrapport

Delad pott för Örebro SK IBK och Runsten

ANNONS

Hemmalaget Örebro SK IBK och Runsten spelade oavgjort i division 1 mellersta herr, 7-7 (2-2, 2-2, 3-3, 0-0) på söndagen.

– Jag tycker att vi borde ha löst tre poäng idag, men vi får vara nöjda med en poäng då vi kvitterar så pass sent. Vi styr spelet större delen av matchen, men vi saknar skärpan framför mål. Vi bjuder på några kontringar vilket Runsten utnyttjar på bästa sätt. Ska vi ta oss upp i tabellen gäller det att vara snäppet vassare över hela planen och inte bjuda motståndarna på för enkla mål. Men med Daniel Anderssons kvittering 19:59 i tredje perioden så är det helt enkelt Runsten som tappar två poäng och vi får med oss en viktig poäng. Så det får vi vara nöjda med, tyckte Örebro SK IBK:s ordförande Robin Lindgjerdet, efter matchen.

Runstens tränare Johan Haglund kommenterade matchen:

– Surt poängtapp med en sekunder kvar att spela. I spel fem mot fem gör vi en okej match. Dock tre insläppta i powerplay och boxplay. Tyvärr gör vi inte mål på våra målchanser som vi har, inte minst i andra perioden. Bara ladda om nu inför derbyveckan som kommer.

Matchen fortsatte att vara jämn i första perioden. Perioden slutade 2-2 och resultatet var 2-2 efter en perioders spel.

I andra perioden fortsatte lagen att följas åt. Perioden slutade 2-2 och resultatet var 4-4 efter två perioders spel.

I tredje perioden fortsatte lagen att följas åt. Perioden slutade 3-3 och resultatet var 7-7 efter tre perioders spel.

Fjärde perioden blev mållös.

Snackisen var att Robin Mattsson gjorde fyra mål för Runsten och totalt sex poäng och Julian Olsson stod för fyra poäng, varav två mål. Dessutom att Örebro SK IBK:s Axel Rutström gjorde ett mål och totalt fyra poäng.

För tabellens utseende betyder det här att Örebro SK IBK ligger på tolfte och sista plats medan Runsten har sjundeplatsen.

Nästa gång lagen spelar i serien är tisdag 2 november. Då möter Örebro SK IBK Kumla IBK i Kumlahallen 19.00. Runsten tar sig an Sandvikens AIK hemma 20.00.

Matchrapporter: Målfest för Runsten borta mot LI20 IBF Sandvikens AIK:s seger spiken i kistan för Runsten – som åker ur serien Förlängningsseger för Runsten mot Björklinge Islossning i tredje – IBF Borlänge vann klart mot Runsten Anton Mellquist matchvinnare när Runsten besegrade Rasbo

Den här artikeln handlar om: