Warberg vann mot Örebro Innebandy

Formstarka Warberg tog ännu en seger

Warberg fortsätter starkt i Allsvenskan södra herr. När laget mötte Örebro Innebandy hemma i Sparbanken Wictory Center på söndagen kom ännu en seger. Laget vann med 10-6 (2-2, 2-3, 6-1). I och med detta har Warberg fem segrar i rad.

Warberg tog ledningen efter 7.33, genom Nico Mutter framspelad av Hannes Karlsson.

Örebro Innebandy kvitterade till 1-1 efter 13.49, genom Jim Genberg på pass av Tim Norstedt.

Laget tog också ledningen efter 15.29, genom Joakim Andersson framspelad av Marcus Hjelm.

Warberg kvitterade till 2-2 efter 16.44, genom Simon Nilsson på pass av Edwin Körberg.

Örebro Innebandy gick med två raka mål i andra perioden upp i en 2-4-ledning, innan Warberg svarade, och gick ikapp. Kvitteringen stod Joel Birgersson för framspelad av Filip Erheden efter 17.41.

I slutminuterna var det dock Örebro Innebandy som tog greppet. Marcus Hjelm gjorde matchavgörande 4-5 efter 19.26, på pass av Jacob Embretzen. Efter 4.58 gjorde Örebro Innebandy 4-6 genom Adam Lundgren.

I tredje perioden stod dock Warberg för en mäktig vändning. Laget gjorde hela sex mål i följd och gick från underläge 4-6 till ledning med 10-6. 9-6-målet kom med bara 3.06 kvar att spela. Och med 27 kvar kom också 10-6. Till slut vann laget lätt.

Noterbart är attJoel Birgersson gjorde två mål för Warberg och totalt fem poäng och Mattias Kongstad stod för tre poäng, varav två mål.

Senaste mötet lagen emellan slutade med seger för Warberg med 15-4.

I nästa match, lördag 30 oktober 14.00, har Warberg Åby borta i Åby Arena, medan Örebro Innebandy spelar hemma mot Höllviken.

Matchrapporter: Klart nu: Höllviken åker ur serien efter ny förlust Tre klara poäng för Warberg mot Nilsby Örebro Innebandy klart för kval till Allsvenskan Seger för Örebro Innebandy i toppmatchen mot Berg FBC Lerum bröt Warbergs segersvit