Kumla IBK förlorade mot Linköping IBK

Caroline Hansen och Rebecka Åblad målskyttar när Linköping IBK vände mot Kumla IBK

Inför sista perioden var Kumla IBK i ledningen med 1-0 i Kumlahallen. Men Linköping IBK vände – och vann. Till slut blev det 1-2 i matchen i Allsvenskan västra dam.

Rebecka Åblad stod för Linköping IBK:s avgörande mål 17.08 in i tredje perioden.

Kumla IBK tog ledningen efter 16.23, genom Tilda Lilja framspelad av Alma Lundström.

Andra perioden blev mållös. 16.22 in i tredje perioden slog Linköping IBK:s Caroline Hansen till framspelad av Sandra Wyss och kvitterade för Linköping IBK.

Efter 17.08 slog Rebecka Åblad till och avgjorde matchen. Därmed hade laget vänt matchen. Det fastställde slutresultatet till 1-2.

Linköping IBK tog hem lagens senaste möte med 3-2 i Folkungahallen.

Söndag 31 oktober möter Kumla IBK Nykvarn borta 15.00 och Linköping IBK möter Rönnby U hemma 12.30.

Matchrapporter: Rönnby U tvingas till kval trots seger mot Kumla IBK Lockerud/Mariestad vann efter avgörande i tredje perioden mot gästande Linköping IBK Natalie Hansson tvåmålsskytt för Linköping IBK i segern mot Nykvarn Kumla IBK vände underläge och vann Segerraden förlängd för Fröjered – besegrade Linköping IBK