Lindome förlorade mot Kalmarsund

Sara Waktel tvåmålsskytt för Kalmarsund i segern mot Lindome

Kalmarsund vann mötet med Lindome borta med 5-1 (0-1, 3-0, 2-0) på lördagen i Allsvenskan södra dam.

Lindome startade matchen piggt och tog ledningen direkt i början av matchen. Efter bara 1.54 slog Moa Wahlström till framspelad av Jenny Abrahamsson. Kalmarsund gjorde dock tre raka mål och gick från underläge 1-0 till ledning med 1-3. Kalmarsund fortsatte dominansen i tredje perioden och vann till slut med hela 5-1. Målen i sista perioden gjordes av Moa Tschöp och Karen Farnes.

Lindome ligger på fjärde plats i tabellen efter matchen, medan Kalmarsund ligger på andra plats.

Lördag 23 oktober spelar Lindome borta mot Hovslätt 14.00 och Kalmarsund mot IBK Göteborg borta 17.00 i Lundenhallen.

Matchrapporter: Thorengruppen avgjorde efter rysare mot Kalmarsund Tre matchbollar för Thorengruppen efter ny seger Smakstart för Thorengruppen – vann mot Kalmarsund Dominika Buczek gjorde två mål när Kalmarsund vann mot IBK Lund Seger för Kais Mora med 9-7 mot Kalmarsund