Zenith vann mot Olofström
Montage
Matchrapport

Målfest för Zenith hemma mot Olofström

ANNONS

Det blev en riktig storseger för Zenith mot Olofström hemma i division 1 södra Götaland herr. Matchen slutade 9-2 (1-2, 4-0, 4-0).

– Idag startar vi matchen i ett lågt tempo och helt fantasilöst spel. Vi har mycket boll men Olofström boxar ut oss och vi blir helt stillastående i första perioden. I periodpaus pratar vi fart, inställning och att våga släppa handbromsen och bara köra. I andra och tredje perioden hittar vi aggressiviteten, farten och spelglädjen. Vi vinner 50/50-duellerna och får fart på våra spelvändning vilket resulterar i några riktigt snygga mål. Att se laget göra en sådan förvandling är bara helt underbart. Vi rullar på tre femmor hela matchen och alla krigar hårt i försvaret, vilket gör att vi nollar Olofström sista två perioderna. Vi har fortfarande massor att förbättra men den här matchen var viktig för oss och vårat självförtroende. Nu vet vi att vi kan och vi vet hur vi måste spela för att vinna matcher. Ett extra plus till våra spelare i dagens andrafemma som gjorde hela sex mål tillsammans, kommenterade Zeniths tränare Krister Carlsson.

Det var första segern för Zenith, efter 4-7 mot Halmstad i premiären.

Zenith tog ledningen efter 7.49, genom Felix Jansson framspelad av Andreas Jillgart.

Olofström kvitterade till 1-1 efter 8.53, genom Kristian Nilsson på pass av Jonathan Torikka.

Laget tog också ledningen efter 13.49, genom Jonathan Torikka framspelad av Robin Mourujärvi.

Zenith vände på dock matchen när laget gjorde fyra raka mål och gick från 1-2 till 5-2. Zenith fortsatte dominansen i tredje perioden och vann till slut med hela 9-2. Målen i sista perioden gjordes av Melker Bäverhag, Felix Jansson, Fredric Clywersköld och Felix Jansson.

Snackisen var att Andreas Jillgart gjorde ett mål för Zenith och spelade dessutom fram till tre mål, Felix Jansson stod för fyra poäng, varav tre mål och Hannes Karlsson gjorde ett mål och totalt tre poäng.

Söndag 3 oktober 16.00 spelar Zenith borta mot Munka-Ljungby. Olofström möter Varla hemma i Olofströms Sporthall lördag 2 oktober 14.00.

Matchrapporter: Jonsson och Lundahl heta när Alingsås slog Zenith Stort jubel när Hovshaga säkrade seriesegern med vinst mot Olofström Felix Jansson och Victor Wennroth målskyttar när Zenith förlorade Olofström ny serieledare efter seger mot Munka-Ljungby Klar seger för Olofström – vann med 10-4 mot Malmhaug

Den här artikeln handlar om: