#ibsilly
Joakim Turunen.
Foto: Hagunda IF
Herrettan

Lämnade SSL-laget – kan återvända till sin tidigare klubb

ANNONS

Joakim Turunen är ett jagat namn på övergångsmarknaden.

Hagundas nyförvärv Joakim Turunen, som kom från Herr2an-laget Köping, hann inte debutera i SSL med sitt nya lag. Detta efter han valt att ta en paus från spelandet.

– Jag kände ingen glädje längre. Varför gör jag det här när jag mår så här? Det ska ju vara kul, speciellt när man lägger ner så mycket tid på det. Så jag tog ett snack med sportcheferna i Hagunda, sa han till Sportexpressen och fortsatte

– Jag vill spela innebandy igen. Sedan om orken och energin finns till att göra det i Hagunda igen vet jag inte. Det är en fantastisk förening som hör av sig till mig och frågar hur jag mår och försöker se vad de kan hjälpa till med. Därför känns det extra tråkigt att inte kunna svara på var och när jag kan spela igen.

Trots beskedet att lämna Hagunda så finns han redan nu åter på planen, då han är med och tränar med sitt tidigare lag IBF Västerås som spelar i Herr1an. Detta skriver VLT.

Han säger till tidningen att han vill fortsätta spela, och att klubbar hört av sig till honom.

– Sedan det kom ut på Innebandymagazinet att jag lämnat Hagunda har det ringt ganska många klubbar. Allt ifrån division 3 upp till allsvenskan med olika erbjudanden och lösningar, säger han till VLT.

Det kan också bli så att han gör comeback i just IBF Västerås, en klubb han representerade mellan 2018-2020.

– VIB är absolut ingen omöjlighet. Men det är mycket annat som ska gå ihop om jag ska kunna spela överhuvudtaget. Jag har gått på pappaledighet på halvtid och min sambo har börjat jobba så då får man pussla med det. Så jag vet inte just nu, jag tar det som det kommer, säger Turunen till VLT.

IBF Västerås startade årets Herr1an-säsong med att förlora i övertid på hemmaplan mot Sandviken med 6-5.


Highlights: Jönköping-Pixbo Wallenstam 7-6

Trots fyra mål av Felix Lanver - Jönköping höll undan mot Pixbo.

Matchrapporter: Tre poäng för Åby hemma mot IBF Västerås Formstarka IBF Västerås vann mot Skövde IBF Västerås tog ännu en seger – 13-9 mot Torshälla Fem raka segrar för IBF Västerås – efter 5-4 mot Finspång IBF Västerås utklassade Ledberg på bortaplan

Den här artikeln handlar om: