SSL DAM
Foto: Idrottsfoto
Västerås Rönnby IBK

Så många poäng ska stjärnan göra i Västerås Rönnby

ANNONS

Wilma Johansson har ett konkret mål för poängproduktionen den här säsongen: ”Det tycker jag borde gå”.

20-åriga forwarden Wilma Johansson gjorde 33 poäng hennes första säsong i Endre 2019/20. Året efter, den senaste säsongen, blev det 33 poäng igen. Nu har hon siktet instället på att göra fler i Rönnby 2021/22 och berättar för Innebandymagazinet om varför hon valde att byta gul tröja mot orange i år.

– Framför allt har jag känt att jag vill ta ett ännu större kliv framåt och då trodde jag på att byta miljö. Att få Andreas Harnesk som tränare tror jag kan hjälpa mig att ta ytterligare kliv. Allt var egentligen bra i Endre men jag kände att jag ville testa något nytt, säger Wilma Johansson till Innebandymagazinet.

Du väntas få en större roll i Rönnby än du hade i Endre, vad tänker du om det?

– Ja, det blir ju lite annorlunda, absolut. Men det känns jätteroligt, jag ser fram emot att få ta ännu större plats och en större roll. Det gäller att man levererar då också.

Hur har det känts så här långt på försäsongen med laget?

– Det känns jättebra, alla ledare och spelare i laget är jättesköna. Jag tycker att vi tar kliv hela tiden. Det ska bli kul att se vad vi kan leverera när säsongen drar igång. 

Har du hört något mer från Andreas Harnesk om vilken roll du kommer få i laget? Är du given i powerplay?

– Vi har inte pratat så mycket powerplay men jag hoppas väl det. Annars är det att fortsätta vara kreativ, framför framåt men även göra ett hårt jobb över hela banan. 

Vad är nästa steg för dig i din utveckling, tror du, vad behöver du utveckla för att bli en ännu större stjärna?

– Det är väl att jobba hårt över hela banan, och röra sig på lite mer obekväma ytor för att bli spelbar och inte bara hålla sig på kanten där jag är bekväm. Utmana mig själv på det sättet. 

Du har gjort 33 poäng två säsonger i rad, är det dags för 34 nu?

– Ja, det är tanken. Jag har tänkt att jag ska göra över 40 poäng till och med. Det tycker jag borde gå. 

Hur ser du på dina chanser komma med till VM?

– Jag tänker väl mer så att när jag väl är på läger så får jag åka dit och leverera, och göra det jag är bra på. Sedan ta större kliv under säsongen och kämpa på. Det är svårt att säga hur stora mina chanser är, men mitt mål är i alla fall att komma med i VM. 


TV: "Det har kommit en tävlingstabu med SIU-modellen"

U19-förbundskaptenen Markus Puskala: "Svensk Innebandys Utvecklingsmodell är fantastisk, den är banbrytande, men..."

Matchrapporter: Pixbo Wallenstam knäckte Rönnby IBK i avgörande matchen Likaläge i matchserien efter Rönnby IBK:s seger mot Pixbo Wallenstam 2-1 i matchserien efter ny vinst för Pixbo Wallenstam mot Rönnby IBK Likaläge i matchserien efter Pixbo Wallenstams seger mot Rönnby IBK Rönnby IBK vann mot Pixbo Wallenstam efter straffdrama

Du kanske även vill läsa:
Västerås Rönnbys ovanliga försäsongsupplägg
Västerås Rönnbys ovanliga försäsongsupplägg
Norrbottnisk duo ska bära fram SSL-laget: "Det är coolt"
Norrbottnisk duo ska bära fram SSL-laget: "Det är coolt"
Den här artikeln handlar om: