Sök
Nyförvärvskollen
Carl Kostov-Bredberg och Otto Weidman.
Foto: Adam Troy/montage
Superligan SSL

Nyförvärvskollen: Storvreta IBK

Bli expert på alla värvningar i Innebandymagazinets nyförvärvskoll under sommaren.

Årets Silly Season är långt ifrån över, men många lag börjar bli färdigvärvade redan nu – och vad passar då bättre än att få stenkoll på alla värvningar som gjorts? Innebandymagazinets redaktörer kommer gå igenom samtliga nyförvärv i SSL Dam och Herr de kommande veckorna och dela med sig av sina tankar om dem och dagens lag är Storvreta, som jagar revansch efter den snöpliga finalförlusten i våras.

Oskar Enquist

Född: 2002

Position: Center

Kommer ifrån: RIG Umeå, Herr1an 

Statistik 2020/21: -

Kommentar: Storvreta tappar en Åkersbergaprodukt i form av Mattias Samuelsson men får in en ny i Oskar Enquist. Den talangfulle centern spelade ingen innebandy förra säsongen på grund av dubbla skador och en nedslängd serie. Har funnits med i U19-landslagsammanhang men har kanske aldrig räknats som en jättetalang – han var ”bara” reserv i Stockholms trupp SDF-SM och har inte funnits med på Innebandymagazinets listor över Sveriges 100 största talanger. Att Storvreta ville ha honom är dock ett av de bästa kvittona man kan få. Kommer få fina center-mentorer i Victor Andersson och Otto Weidman men kan också spela forward. Är ingen spelare som kommer ta plats i toppformationerna i år men kan mycket väl bli en stöttepelare för Storvreta i framtiden.

Emrick Wiggur

Född: 2002

Position: Back

Kommer ifrån: RIG Umeå, Herr1an 

Statistik 2020/21: 9 poäng (5+4) på 5 matcher

Kommentar: Storvretas andra värvning från RIG. Till skillnad från lagkamraten Enquist har Wiggur länge setts som en jättetalang – han vann SDF-SM med Östergötland 2019 där han också tog plats i All Star-laget, och när Innebandymagazinet rankade Sveriges största talanger en månad senare kom Wiggur nia. En modern back som kommer passa väl in i Storvretas spel som bygger på mycket kontroll och bollinnehav. Han har skrivit på för ett lag som har en fin tradition av backar av allra högsta klass och Wiggur har all potential att bli nästa i raden av duktiga spelare på den positionen. Kan få en del speltid redan i år även om konkurrensen är stenhård.

Otto Weidman

Född: 1998

Position: Center

Kommer ifrån: Jönköpings IK, SSL 

Statistik 2020/21: 19 poäng (7+12) på 24 matcher

Kommentar: Den unga veteranen, som nu gjort fyra säsonger i högstaligan, lämnade till slut Jönköping och ny klubbadress blev Storvreta. Laget har en centerposition att fylla då Alexander Rudd inte kommer vara med och det är alldeles för tidigt för att dra några jämförelser mellan de båda, men få kan förneka att Weidman kommer var nyttig för Storvreta. En riktig prestigevärvning med landslagsmeriter som kommer vara ett av ansiktena utåt för Storvretas nästa generation. Det ska bli extremt spännande att se hur Weidman presterar i en bättre miljö jämfört med vad han hade Jönköping. Han kommer inte vinna poängligan men räkna med att produktionen kommer öka rejält jämfört med hans 19 poäng förra säsongen. 

Andreas Stefansson

Född: 1993

Position: Forward

Kommer ifrån: Pixbo Wallenstam, SSL 

Statistik 2020/21: 51 poäng (40+11) på 26 matcher

Kommentar: Oj, vilken häftig värvning detta är. En profil ut i fingerspetsarna som öser in mål – han har gjort 30 kassar eller fler i sex raka säsonger! Med all respekt för Pixbo Wallenstams uppställning, som håller hög klass, så kommer Stefansson likt Weidman till en bättre omgivning nu med landslagsmän på varenda position. Drömgränsen på 50 mål är extremt svår att uppnå när man bara spelar 26 matcher, men man kan aldrig räkna ut Stefansson. Det ska också bli riktigt intressant att se Stefansson jobba ihop med en tränare som Oscar Lundin. Ersätter på ett sätt Henrik Stenberg då det finns vissa jämförelser att dra mellan de båda. Det finns mycket man förlorar i Stenberg som är svårt att ersätta, men Stefansson kommer garanterat att producera mer poäng än Storvreta-legendaren som nu lagt klubban på hyllan.

Carl Kostov-Bredberg

Född: 1993

Position: Back

Kommer ifrån: IK Sirius IBK, SSL 

Statistik 2020/21: 4 poäng (2+2) på 9 matcher

Kommentar: Jag vågar påstå att detta är Storvretas bästa värvning under sommaren. Den slår inte lika högt som Weidman och Stefansson om man tittar på namn och stjärnstatus, men detta är en värvning som nästan är i paritet med Robin Nilsberth och Tobias Gustafsson. Den duon värvades som etablerade SSL-backar av allra högsta klass till Storvreta och även om Kostov-Bredberg kanske inte är en världsstjärna så kan han bli lika nyttig som dem. Att han kommer från Uppsala gör värvningen bara bättre, en ”egenskap” som inte ska underskattas då laget har tappat många spelare med Storvreta-DNA:t i sig. Klubben har länge haft Superligans bästa backsida och den blir inte direkt sämre med Kostov-Bredberg i laget. 

Ledarstaben

Oscar Lundin och Mika Kohonen är kvar som huvudtränare respektive assisterande. Även förre storspelaren Joel Kanebjörk, som anslöt till ledarstaben i slutet av säsongen, fortsätter.

De har lämnat

Jimmie Pettersson, forward (Slutar)

Henrik Stenberg, forward (Slutar)

Mattias Samuelsson, back (Slutar)

Jacob Pettersson, målvakt (Sirius)

Hampus Ahrén, center (Nykvarn)

Melvin Alm, center/forward (Uppsala Teknologer)TV: Elitdomarens fru dog av äggstockscancer

Glenn Boström körde frun till sjukhuset dagen innan han dömde SM-finalen: "Sex veckor senare lämnade hon oss"

Matchrapporter: Falun svenska mästare – vann SM-final herr i innebandy mot Storvreta Storvreta säkrade segern mot Mullsjö efter rysare Storvreta tog ny seger i serien mot Mullsjö Seger för Storvreta som utjämnade mot Mullsjö Mullsjö tog ny seger i serien mot Storvreta efter förlängningsdrama

Den här artikeln handlar om:

Laddar...
Tack för att du väljer att uppgradera ditt konto till Everysport Plus.
Genom att klicka på knappen nedan så kommer din återstående prenumerationstid på Innebandymagazinet ändras till ett konto på Everysport Plus. Vänligen notera att prenumerationstiden skiljer sig åt då priset är annorlunda.
Visa köpvillkor
Gå vidare Stäng
×

1. VILLKORENS TILLÄMPLIGHET

För att få tillgång till plus-tjänsten måste du ingå ett avtal med ESMG genom att registrera dig och betala prenumerationsavgiften.

2. PLUS-TJÄNSTENS INNEHÅLL

ESMG förnyar och förbättrar plus-tjänsten fortlöpande, vilket innebär att vi utan föregående meddelande kan komma att lägga till, förändra och ta bort innehåll och funktioner. ESMG reserverar sig för eventuella skrivfel på någon av våra sajter där det lämnas uppgifter om någon av våra plus-tjänster.

3. PRENUMERATION

Aktivering av plus-tjänsten

Ditt abonnemang startas när du fyller i registreringsformuläret och betalar avgiften för plus-tjänsten. Detta gör att du får tillgång till plus-tjänsten under tiden din prenumeration löper. I det fall ingen prenumerationsavgift utgår för den inledande perioden (som definieras vid din registrering) startas plus-tjänsten när du fyller i registreringsformuläret och registrerar ett betalningsalternativ.

Bekräftelse

Efter att du registrerat dig och betalat avgiften för plus-tjänsten så skickas en bekräftelse till dig via den e-postadress som du har uppgett vid registreringen. Bekräftelsen innehåller villkoren för din prenumeration. De uppgifter som du har angett vid registreringen kommer finnas på ditt konto. Vi ber dig kontrollera att dessa uppgifter stämmer. Om någon uppgift inte är korrekt ska du ändra dessa via ditt konto. Du ansvarar för att kontaktuppgifterna är korrekta.

Åldersgräns

För att teckna upp dig för plus-tjänsten måste du vara minst 18 år. Är du under 18 år krävs förälder eller annan förmyndares godkännande för att du ska få registrera dig och använda plus-tjänsten. Genom att registrera dig och betala avgiften intygar du samtidigt att du har inhämtat ett sådant godkännande från förälder eller annan förmyndare. Du anses alltid försäkra riktigheten av sådana uppgifter som du lämnar om dig själv.

Prenumerationens löptid och uppsägning

Din prenumeration kan antingen vara en tillsvidareprenumeration eller en tidsbestämd prenumeration. Det framgår vid din beställning och registrering för plus-tjänsten om din prenumeration är en tillsvidareprenumeration eller om den är tidsbestämd.

En tillsvidareprenumeration innebär att du får tillgång till plus-tjänsten för en viss tidsperiod (vanligen en (1) månad), vilken förlängs med samma period om du själv inte säger upp prenumerationen innan periodens upphörande. Om du inte vill att din tillsvidareprenumeration förlängs, måste du alltså säga upp prenumerationen 48 timmar innan den aktuella tidsperioden löper ut. Uppsägning kan ske på Min Sida under respektive sajt som du är inloggad på.

En tidsbestämd prenumeration innebär att du får tillgång till plus-tjänsten under den angivna tidsperioden och att prenumerationen därefter upphör per automatik. En tidsbestämd prenumeration kan inte sägas upp i förtid.

ESMG äger rätt att säga upp din prenumeration, oavsett om det är en tillsvidareprenumeration eller en tidsbestämd prenumeration, med trettio (30) dagars varsel. ESMG har även rätt att omedelbart säga upp eller frysa din prenumeration om ESMG misstänker att du bryter mot dessa Villkor.

Avgift för plus-tjänsten

Prenumerationsavgiften för plus-tjänsten utgörs av en vanligen månatlig avgift och betalas alltid i förskott. Om avgiften är annan än en månatlig framgår vid registrering. Aktuell avgift framgår även din vid din registrering. Avgiften som anges inkluderar moms.

ESMG förbehåller sig rätten att ändra avgiften för plus-tjänsten vid tillsvidareprenumerationer. Den ändrade avgiften gäller då från och med nästkommande period, förutsatt att du inte sagt upp din prenumeration innan perioden löpt ut. En tidsbestämd prenumeration påverkas inte av en eventuell prisändring under den avtalade bindningstiden.

4. BETALNINGSALTERNATIV

Klarna Payments

Som betalningslösning använder ESMG Klarna Payments. Klarna Payments presenterar viss information för dig så snart du är identifierad. Vilken information du behöver ange för att uppnå identifiering kan variera mellan olika köptillfällen och kunder. Någon kreditupplysning tas aldrig direkt i Klarna Payments utan vid behov beroende på det betalningsalternativ du har valt. Kreditupplysningar som tas av Klarna påverkar inte din kreditvärdighet och kan inte ses av andra som begär kreditupplysning om dig, till exempel banker. Sedan du har identifierats uppvisar Klarna Payments vilka alternativ som är tillgängliga för just dig. Faktura är förvalt som betalningsalternativ men du kan givetvis fritt välja något av de andra alternativen såsom direktbetalning via bank eller betalning med kort. Vilka alternativ du erbjuds kan växla från tid till annan. Du kan själv välja om du vill skydda din användning av Klarna Payments med en PIN-kod. För information om din betalning kontakta Klarna via https://www.klarna.com/se/kundservice/.

5. ANVÄNDNING AV PLUS-TJÄNSTEN

Plus-tjänsten får endast användas för privat, icke-kommersiellt bruk. Din prenumeration är personlig och dina rättigheter enligt dessa Villkor får inte överlåtas till någon annan. Du ska förvara dina användaruppgifter till ditt konto säkert och oåtkomliga för andra personer. Om du har skäl att misstänka att någon obehörig har tagit del av dina användaruppgifter ska du snarast underrätta ESMG om detta. Du ansvarar själv för skada som orsakas genom att någon obehörig har använt dina uppgifter.

Du får inte heller använda plus-tjänsten så att ESMG eller annan drabbas av olägenhet eller skada. Notera särskilt vad som gäller om rättigheterna till plus-tjänstens innehåll under punkt 6 nedan.

6. IMMATERIELLA RÄTTIGHETER

Allt innehåll som tillhandahålls genom plus-tjänsten, såsom texter, stillbilder och rörliga bilder, grafik, teckningar och datakoder, skyddas av lagen om upphovsrätt (1960:729) och rättigheterna därtill innehas av ESMG eller dess licensgivare. ESMGs varumärken och kännetecken är skyddade av varumärkesrättslig lagstiftning. Att du skapar ett konto och använder plus-tjänsten ger dig ingen rätt att mångfaldiga, kopiera, överlåta, upplåta, överföra eller i annan form utnyttja sådant innehåll som förekommer i plus-tjänsten och ej heller att använda att ESMGs varumärken och kännetecken.

7. BEHANDLING AV PERSONUPPGIFTER

ESMG behandlar dina personuppgifter i enlighet vår personuppgiftspolicy som finns tillgänglig på https://www.esmg.se/personuppgifter/

8. COOKIES

ESMG använder sig av cookies för att ge dig en bättre upplevelse på ESMGs plattformar. Läs mer här: https://www.esmg.se/cookiepolicy/

9. TEKNISKA FÖRUTSÄTTNINGAR

Din tillgång till plus-tjänsten är vid var tid beroende av att du innehar erforderlig hårdvara och mjukvaror, såsom program för webbläsare och e-post, samt abonnemang för Internetanslutning. ESMG åtar sig inget ansvar för din tillgång till hårdvara och mjukvaror och inte heller för funktionaliteten i dessa eller förekommande kostnader som tredje parter, såsom internet- eller mobiltelefonoperatörer, kan betinga sig av dig i anledning av din användning av plus-tjänsten. Plus-tjänsten stöds av de senaste operativsystemen.

10. ANSVARSBEGRÄNSNING

ESMG kan inte hållas ansvarig för plus-tjänstens funktion, tillgänglighet, kvalitet, användbarhet eller säkerhet. Denna ansvarsbegränsning omfattar varje skada, direkt eller indirekt, som kan hänföras till användningen, eller hinder att använda, plus-tjänsten och dess innehåll. ESMG kan inte heller hållas ansvarig för tredje parters innehåll eller information som du kan ha fått del av genom användning av plus-tjänsten.

ESMG har rätt att tillfälligt stänga plus-tjänsten för att genomföra systemunderhåll, uppgradering eller för att vidta andra tekniska åtgärder. ESMG ska, i möjligaste mån, utföra dessa åtgärder med så små störningar som möjligt för dig. ESMG ansvarar inte för skada eller förlust som du kan anse dig lida av på grund av plus-tjänstens begränsningar i tillgång enligt ovan.

11. LÄNKAR

Plus-tjänsten kan innehålla länkar till andra webbplatser som kontrolleras av tredje part. ESMG ansvarar inte för innehåll och överföringar från sådana länkade webbplatser.

12. VILLKORSÄNDRING

ESMG har rätt att ändra dessa Villkor. En villkorsändring träder i kraft tidigast trettio (30) dagar efter det att ändrade villkor har meddelats dig via den e-postadress som du har uppgett vid registrering för plus-tjänsten. Om du inte godtar villkorsändringen kan du inom ovan nämnda 30-dagarsfrist säga upp din prenumeration. En uppsägning kan göras via e-post till kundtjanst@esmg.se. Om du inte sagt upp din prenumeration eller om du använder plus-tjänsten efter det att de nya villkoren trätt i kraft, innebär detta att du anses ha accepterat de nya ändrade villkoren.

13. ÅNGERRÄTT

Om du tecknar en prenumeration som privatperson, har du rätt att ångra ditt köp. Om du vill utnyttja din ångerrätt, måste du meddela oss inom 14 dagar från din beställning av plus-tjänsten. Du kan meddela oss genom att kontakta ESMGs kundtjänst via kundtjanst@esmg.se. På Konsumentverkets hemsida (www.konsumentverket.se) finns en blankett som du kan använda dig av för att utnyttja din ångerrätt.

Om prenumerationen redan är betald vid utövande av ångerrätten kommer vi att återbetala prenumerationsavgiften. Eftersom betalning för plus-tjänsten sker via Klarna Payments, så återbetalas avgiften via Klarna.

14. MEDDELANDEN

Du accepterar att ESMG kan komma att kontakta dig genom den e-postadress du angett vid din registrering, i syfte att informera dig om villkorsändringar eller andra meddelanden hänförliga till din prenumeration eller till plus-jänsten.

Vi använder även din e-post för att skicka dig meddelanden som avser direktmarknadsföring, såsom nyhetsbrev, information och erbjudanden om ESMGs olika tjänster och varumärken. Om du inte vill ta del av dessa meddelanden kan du avanmäla dig antingen genom att använda länken för avanmälan längst ned i mejlet eller genom att ändra kontoinställningar på Min Sida.

15. TILLÄMPLIG LAG OCH TVISTELÖSNING

Dessa Villkor ska tolkas och tillämpas i enlighet med svensk lag. Eventuell tvist ska avgöras av svensk allmän domstol, med Stockholms tingsrätt som första instans. Tvist kan också prövas av Allmänna reklamationsnämnden, vars beslut är en rekommendation till parterna om hur tvisten bör lösas.

16. KONTAKTUPPGIFTER

Du är alltid välkommen att kontakta ESMG via kundtjanst@esmg.se

Ange din värdekod:

Lös in värdekod Stäng
×

Välkommen till vårt lag!

Som plus-medlem har du nu tillgång till ALLT material på Innebandymagazinet.se

Tack, ditt köp är nu genomfört. Du har nu tillgång till ALLT material på Hockeysverige, FotbollDirekt, Innebandymagazinet och Svenska Fans (bannerfritt). Vänligen gå in på mina sidor för att se hur lång tid du har innestående på din prenumeration.

×

Grattis, du har nu blivit medlem!

Framöver kommer du få nyhetsbrev från Hockeysverige, glöm inte att du även kan bli plusmedlem för att få tillgång till ALLT material på sajten