Foto: Per Wiklund
Superligan

Sirius värvar en till Storvretaprofil

ANNONS

"Sirius är i särklass Uppsalas starkaste idrottsvarumärke och jag känner mig ödmjuk men även mycket inspirerad"

Förra säsongen värvade Sirius in en riktig Storvretaikon i Stefan Forsman som tränare för herrlaget. Forsman var med och grundade Sirius största lokalkonkurrenter och han vann fyra SM guld som tränare för Storvreta.

- Vi behöver bygga en kultur där vi börjar prata om att vinna. Där inte slutspelet är någon gräns. Hur vinner man? Hur skapar man ett vinnande klimat? Man ska inte bara sätta gränsen vid slutspel, man ska vilja vinna, säger sa Stefan Forsman till Innebandymagazinet så sent som igår i en lång intervju. 

Idag gick Sirius ut med att man värvar in en till Storvretaprofil för att göra klubben ännu bättre och ännu mer attraktivare de kommande åren. Sirius har anställt Storvretas före detta sportchef Kim Knudsen som ny klubbchef. 

- Efter mer än ett år med Corona ser vi med tillförsikt framemot ny säsong och tiden är rätt för föreningen att ta steget och anställa en klubbchef. Vi har en enorm potential i föreningen och vi har sökt en klubbchef som kan förvalta och utveckla den potentialen. En klubbchef som delar våra värderingar. En klubbchef som vill vara med och skapa världens bästa förening där kvinnor och män, flickor och pojkar idrottar under samma villkor. I Kim, med all den erfarenhet han har, tycker vi att vi hittar rätt person för rollen, säger Peter Tornberg, ordförande för Sirius Innebandy till klubbens hemsida

Kim Knudsen om sitt nya uppdrag:

- Jag känner mig både stolt och smickrad över att Sirius Innebandy tror på mig som klubbchef i deras nya organisatoriska satsning. Sirius är i särklass Uppsalas starkaste idrottsvarumärke och jag känner mig ödmjuk men även mycket inspirerad inför uppgiften att vara med att lyfta föreningen ytterligare. Jag gillar verkligen Sirius Innebandys vilja och engagemang att bli en idrottslig förebild för alla som vill spela innebandy. Föreningen har redan en stor och välmående verksamhet för både elit och bredd och vill nu på ett ännu mer dedikerat sätt fortsätta jobba med jämställdhet inom idrotten som en ledstjärna för barn, ungdomar, kvinnor och män.

Om Sirius:

I vår förening finns idag ca 700 aktiva medlemmar fördelat på 24 lag. Vår verksamhet består av två elitlag, elitförberedande verksamhet, ungdomsverksamhet och uppstartverksamhet. I vår värdegrund ska vi bedriva verksamheter där alla får vara med, oavsett förkunskaper eller förmågor. Vi ska fostra spelare med glädje till sporten, och inte efter prestation och resultat.


TV: "Vi vill ha det bäst betalda laget"

Kalmarsunds sportchef Alexander Brinkmann om lönenivåerna på dam- och herrsidan.

Matchrapporter: Storvreta segrade och avgjorde mot Växjö Växjö tog sista chansen mot Storvretas Bra läge för Storvreta efter ny seger 2-0 i matchserien efter ny vinst för Storvreta mot Växjö Storvreta vann första matchen mot Växjö

Du kanske även vill läsa:
Sirius ska bli ett vinnarlag: "Slutspelet är ingen gräns"
Plus Sirius ska bli ett vinnarlag: "Slutspelet är ingen gräns"
Den här artikeln handlar om: