Foto: Per Wiklund
Superligan

Tränaren: "För mig är Mullsjö klubben i mitt hjärta"

ANNONS

Johan Kihlblom om resan med Fagerhult Habo och återkomsten i Mullsjö.

Fagerhult Habos SSL-äventyr blev bara ettårigt. Klubben kom sist i tabellen, men gjorde trots det avtryck i SSL med sitt spel på planen. Klubben får dock klara sig utan hjärnan bakom det nästa säsong då tränaren Johan Kihlblom blir moderklubben Mullsjös nya huvudtränare. 

– Jag är stolt och glad över den resan vi gjorde som helhet, att vi tog oss upp och jag tycker och tror att Fagerhult är på en bättre plats idag än för två år sedan, säger Johan Kihlblom till Innebandymagazinet.

Nu blir det Mullsjö för Johan Kihlblom, en klubb som han känner igen väl då han både spelat i och varit assisterande tränare för. Nu blir det en återkomst till moderklubb fast i rollen som huvudtränare.  

– Vi har egentligen haft en dialog endast sedan jag lämnade Mullsjö och redan när jag lämnade Mullsjö sa vi att det inte var ett farväl utan ett på återseende. Planen har väl alltid funnits att jag ska tillbaka, men sen när och hur var kanske lite oklart. Nu uppstod det ett tillfälle redan nu och det är jag glad för.  

Efter Fagerhult Habos SSL-uttåg har inga andra klubbar än Mullsjö hört av sig om Johan Kihlbloms tjänster. Men han poängterar tydligt att Mullsjö var den klubb som han hade siktet inställt på.

– Mullsjö är den klubb som jag ville till och det finns inget annat lag som hade kunnat slå dem intressemässigt för mig. För min del så spelar det väl ut sig ändå.

Att ta över sin moderklubbs A-lag är något speciellt. Klubben betyder mycket för Johan Kihlblom och förväntningarna inför det nya uppdraget är höga.

– För mig är Mullsjö klubben i mitt hjärta och klubben som ligger mig närmast, det är min moderklubb. Jag har varit i klubben över ett decennium både som spelare och ledare. Allt klubben står för och alla runt omkring betyder oerhört mycket för mig. Jag är väldigt stolt och det ska bli väldigt kul att få dra igång det här och jag har fått en bra stab runt omkring mig med så det känns kanon. 

De fyra senaste slutspelen har Mullsjö fått respass i semifinalen. Klubben har ännu inte lyckats nå den efterlängtade finalen och nå det där guldet som klubben strävar efter, men enligt Johan Kihlblom har klubben alla de verktyg som krävs för att uppfylla drömmen, att ta klubbens första SM-guld. 

– Vi har en kärngrupp av spelare som har varit med länge nu och som börjar få den rutinen och som har härdats på det sättet som jag tror krävs för man ska vinna. Vi har sett i innebandy att vinna SM-guld är någonting som man behöver lära sig, just nu är det två lag som har hittat den formeln för hur man ska göra det. Vi har varit ett topp tre, topp fyra lag i Sverige de senaste fem åren, men vi har inte nått hela vägen upp. Då behöver vi titta på vad det är som gör att vi inte har räckt till och se till att jobba på att bli ännu bättre och överst de närmsta åren, avslutar Johan Kihlblom.

Kontraktet med Mullsjö sträcker sig till 2024.


TV: Poddpanelen om Hampus Ahrén och landslaget

Jämförelsen med Kim Nilsson: ”Har inget med varandra att göra överhuvudtaget”

Matchrapporter: IBF Falun segrade och avgjorde mot Mullsjö Fyra matchbollar för IBF Falun efter ny seger IBF Falun tog ny seger i serien mot Mullsjö IBF Falun sköna start – vann mot Mullsjö Fiaskosäsong för Partille – som åker ur serien

Den här artikeln handlar om: