#ibsilly
Melvin Alm under U19-landslagslägret på Bosön.
Foto: Adam Troy
Herrettan

Talangen lämnar Storvreta för Herr1an: "Steget var för stort"

ANNONS

Unga Melvin Alm skriver på för IBK Uppsala Teknologer: "Ska bli kul att få lira match igen"

Efter att ha burit Uppsala-lagens Bälinge IF:s och Sirius matchställ tidigare under karriären så valde Melvin Alm, född 2002, att skriva på för Storvreta för tre säsonger sedan. Första chansen i SSL-laget kom förra sommaren i en träningsmatch mot Mullsjö, men den riktiga debuten skedde först i grundseriens sista match, mot Fagerhult Habo. Redan klara seriesegrarna Storvreta valde att rotera i sin trupp och gav centern/forwarden Melvin Alm chansen ihop med juniorkamraterna Filip Carlström och Simon Alm, alla i samma formation.

– Det var en av de roligaste stunderna i mitt liv. Jag var väldigt nervös men det var väldigt kul. Jag fick mycket förtroende i den matchen, jag fick spela mycket! Det hade varit kul att hänga dit en kasse, men det kommer säkert, säger Melvin Alm till Innebandymagazinet.

Det skulle också visa sig vara den sista matchen för den här gången i ”Vretas” tröja. Nästa säsong spelar han i IBK Uppsala Teknologer, till vardags i Herr1an.

– Det är tråkigt (att lämna Storvreta. Jag har varit där i tre år och trivts bra, utvecklats mycket och fått träna med A-laget. Jag gjorde även ett flertal träningsmatcher och en i SSL. Det har varit kul att få vara med och träna i ett av världens bästa lag, säger han.

– Steget till A-laget var lite för stort, så det är bra att jag går ner och köra i Herr1an. Det är lättare att slå sig in där än i Sveriges bästa lag.

Tycker du att du borde fått fler chanser i A-laget?

– Det är en väldigt svår trupp att slå sig in i, men jag hade ju velat få fler chanser. Jag gjorde det bra på träningarna, och är nöjd med att jag fick den matchen även om jag hade velat vara med i fler. 

En person som hyllar Alms beslut att gå till Herr1an är Storvretas huvudtränare Oscar Lundin, som skriver följande i ett sms om sin gamle adept. 

- Vi hade Melvin uppe hos oss en hel del under fjolåret och han gör alltid ett kvickt och modigt intryck. Jag tror det blir perfekt för honom med division 1 för att växa in i seniorspelet innan han kan sikta uppåt därifrån.

Alm hade anbud från andra Herr1an-lag, men då planen var att stanna kvar i Uppsala så slutade det med Teknologerna. Laget hamnade på en sjundeplats i sin senaste fulla säsong, 2019/20, då i Mellersta. Nu spelar man i Östra Svealand och har förstärkt truppen med superrutinerade Joakim Alvinder, närmast från Sirius men med en lång SSL-karriär bakom sig i främst Storvreta.

– ”Tekno” ett väldigt bra topplag i division 1. Det kändes bra när de hörde av sig och det finns många erfarna spelare som jag kan lära mig väldigt mycket av, där jag kan få tips och råd kring hur jag ska bli bättre som spelare.

Vad har du för förväntningar på säsongen som kommer?

– Först och främst så ska det bli kul att få lira match igen. Vi spelade inte så många förra säsongen, så det är jag taggad på! Jag vill utvecklas och bli bättre nästa säsong, och få upp ”Tekno” till Allsvenskan nu när Uppsala inte har något lag där. 


JUST NU PÅ PLUS: Årskull för årskull från alla distriktslag - så bra är spelarna idag

TV: "Många lag kör på tre femmor för länge"

Faluns Emil Johansson spelade över 40 minuter i SM-finalen. Poddpanelen diskuterar hur hårt man egentligen kan och bör matcha spelare.

Matchrapporter: Storvreta segrade och avgjorde mot Växjö Växjö tog sista chansen mot Storvretas Bra läge för Storvreta efter ny seger 2-0 i matchserien efter ny vinst för Storvreta mot Växjö Storvreta vann första matchen mot Växjö

Den här artikeln handlar om: