Sök
SSL-nykomlingarna
Foto: Magnus C Lydahl
Superligan SSL

40 dagar sedan Djurgården skrev innebandyhistoria

Efter 6 års slit är Djurgården äntligen klara för SSL men urgårdaren Sebastian Gafvelin missade Djurgårdens historiska ögonblick.

För 40 dagar sedan var den en historisk dag för alla Djurgårdare ute i landet för då kvalade sig storklubben från Stockholm äntligen upp sig till Svenska Superligan för allra första gången.

- Det var jäkligt kul och något som vi krigat för i många år, vi har fallit på målsnöret i många kval innan så det var grymt skönt att vi klarade det till slut. Men det kändes bra redan inför säsongen och vi visste att vi skulle gå långt men vi vet också att allt kan hända i ett kval, säger stjärnan Sebastian Gafvelin till Innebandymagazinet.

Säsongen 14/15 gick Djurgården samman med Capierotäby, som ramlade ur SSL den säsongen, och tog över deras Allsvenska plats. Gafvelin som spelade i Capierotäby följde med ner i Allsvenskan och har de senaste sex säsongerna gjort allt i sin makt för att spela upp klubben i sitt hjärta till SSL. Totalt har det blivit 135 matcher och 121 mål och 113 assist för Gafvelin i Djurgårdströjan och han har varit en av lagets allra starkast lysande stjärnor under hela allsvenska resan. Men när Djurgården väl tog steget upp till SSL genom att besegra Karlstad på bortaplan med 7-6 så fanns inte Gafvelin med utan han satt hemma i TV-soffan Coronasjuk och följde matchen.    

- Jag försökte sitta och titta på matchen i soffan men jag sprang mest runt den i åttor. Jag saknar ord för att beskriva hur det kändes. Det var riktigt riktigt tråkigt samtidigt som jag kände en otrolig glädje när slutsignalen gick. Men sedan kom verkligheten i kapp en att det var inte så här jag hade tänkt mig att fira Djurgårdens avancemang till SSL. Jag fick gå ut med hunden i en och en halv timma efter slutsignalen för att ventilera ut skallen.

Frustrationen över att missa det stora ögonblicket att efter tre raka kvalförluster äntligen få vinna kvalet och gå upp till SSL efter sex års hårt slit är lätt att förstå. Men nu 40 dagar senare har besvikelsen för den missade matchen ersatts med ren och skär glädje.

- Jag har ju varit med och bidragit under väldigt många år så det är klart att det var jäkligt surt att få sitta hemma och titta på matchen. Jag har försökt att tänka att jag varit med och bidragit i många år och att jag också hade del i avancemanget. Jag missade sista matchen men det är så mycket mer än den som ligger bakom hela resan. Men nu i efterhand tycker jag såklart att det är grymt kul och det känns som om hela landet är glada för att få upp ett Stockholmslag i högsta serien och framförallt ett sådant stort varumärke som Djurgården.

 

Stockholm har saknat ett SSL-lag de tre senaste säsongerna sedan AIK åkte ur men nu har man alltså fått tillbaka ett lag i finrummet igen. Även om det är första säsongen för Djurgården i SSL så är det långt ifrån första säsongen för Gavfelin i den högsta serien. Han har spelat sex säsonger redan med Järfälla, AIK och Capierotäby.  

- För mig är det ingen stor grej personligen, jag har spelat i SSL redan i många år och jag vet vad som krävs där. Jag tror inte det är någon jätteskillnad sedan jag var där senast och jag tror att jag har det som krävs i mig fortfarande. Det krävs enorma förberedelser och det har jag och hela Djurgården redan satt igång med. Varje individ måste byggas upp och dra sitt strå till stacken.


Vad tror du om Djurgårdens chanser i SSL då?

- Jag tror definitivt att vi kommer vara ett lag att räkna med i en semifinalserie i alla fall…(lång tystnad) Haha, nä nu skojar jag bara. Det kommer bli en jättetuff säsong för oss såklart och det kommer inte vara lätt att hålla sig kvar. Varje match kommer att vara en överlevnadsmatch och varenda liten poäng under hela säsongen kommer att vara livsviktig. Men jag tror vi kommer göra bra ifrån oss, vi rullade förbi allsvenskan ganska så enkelt i år och vann serien med 8 poäng före AIK och gjorde det bra i kvalet. Så jag tror att vi har goda chanser att hålla oss kvar.

Inför säsongen så hade Gafvelin en liten beef med bästa kompisen Dennis Blomberg som efter två år nere i Schweiz valde att gå till AIK istället för att komma tillbaka till Djurgården när flyttlasset återvände till Sverige. De båda tvistade om vilket lag som skulle vinna serien och ”bråket” slutade med att Gafvelin lovade att sluta spela innebandy om AIK skulle komma före Djurgården i tabellen.

- Det visste jag ju att det aldrig skulle hända, skratt. Som jag sa hade det varit innebandyhistoriens största skräll om de skulle hamna före oss i tabellen. Jag var säker på att vi skulle vinna serien så jag var aldrig nervös att förlora det vadet.

 

Det har gått 40 dagar sedan Djurgården tog det historiska klivet men än så länge har laget inte presenterat ett enda nyförvärv. Men det kommer snart enligt Gafvelin.

- Det är klart att vi behöver förstärka truppen och få in ett par etablerade namn. Just nu jobbar vi lite under radarn och vi har flera etablerade spelare som är nere och kör med oss. Men det är inget som vi kommer gå ut med förrän det är klart på pappret. Det kommer komma nyförvärv från Djurgårdens sida också så det behöver ni inte oroa er för.

En spelare som är nere och kör med Djurgården är superstjärnan Alexander Rudd som är ett stort Djurgårdsfan. Han har tränat alla träningar med laget de senaste veckorna och skulle han spela för Djurgården kommande säsong skulle det vara silly seasons absolut största bomb.  

- Det är jäkligt kul så klart att han är med och kör med oss, han är en av världens bästa centrar. Jag ser jättegärna att han fortsätter men man vet aldrig, det är inget som är klart förrän pappren är påskrivna.

Vad tror du om chanserna att Rudd spelar med er kommande säsong?

- Det beror lite på vad han känner att han vill men jag hoppas att han kommer att köra med oss, det hade varit en otroligt bra förstärkning. Men det är helt upp till honom jag vet inte hur han tänker. Om han kör med oss bara för att hålla igång eller om han faktiskt tänker köra på. Den som väntar får se helt enkelt.


JUST NU PÅ PLUS: Artikelserie: Framtidens SSL-stjärnor i distrikt för distrikt

TV: Berättar om mammans och broderns tragiska bortgång

Matilda Östlund Viséns mamma omkom i en trafikolycka på väg hem från match: "Det känns som att jag har henne med mig på planen"

Matchrapporter: Emil Eriksson i målform när Sirius vann mot Djurgården Karlstad sköt upp Djurgårdens guldfest Slagläge för Djurgården efter ny seger Djurgården vann mot Karlstad i första matchen Djurgården segrade efter rysare och avgjorde mot Visby IBK

Den här artikeln handlar om:

Laddar...
Tack för att du väljer att uppgradera ditt konto till Everysport Plus.
Genom att klicka på knappen nedan så kommer din återstående prenumerationstid på Innebandymagazinet ändras till ett konto på Everysport Plus. Vänligen notera att prenumerationstiden skiljer sig åt då priset är annorlunda.
Visa köpvillkor
Gå vidare Stäng
×

1. VILLKORENS TILLÄMPLIGHET

För att få tillgång till plus-tjänsten måste du ingå ett avtal med ESMG genom att registrera dig och betala prenumerationsavgiften.

2. PLUS-TJÄNSTENS INNEHÅLL

ESMG förnyar och förbättrar plus-tjänsten fortlöpande, vilket innebär att vi utan föregående meddelande kan komma att lägga till, förändra och ta bort innehåll och funktioner. ESMG reserverar sig för eventuella skrivfel på någon av våra sajter där det lämnas uppgifter om någon av våra plus-tjänster.

3. PRENUMERATION

Aktivering av plus-tjänsten

Ditt abonnemang startas när du fyller i registreringsformuläret och betalar avgiften för plus-tjänsten. Detta gör att du får tillgång till plus-tjänsten under tiden din prenumeration löper. I det fall ingen prenumerationsavgift utgår för den inledande perioden (som definieras vid din registrering) startas plus-tjänsten när du fyller i registreringsformuläret och registrerar ett betalningsalternativ.

Bekräftelse

Efter att du registrerat dig och betalat avgiften för plus-tjänsten så skickas en bekräftelse till dig via den e-postadress som du har uppgett vid registreringen. Bekräftelsen innehåller villkoren för din prenumeration. De uppgifter som du har angett vid registreringen kommer finnas på ditt konto. Vi ber dig kontrollera att dessa uppgifter stämmer. Om någon uppgift inte är korrekt ska du ändra dessa via ditt konto. Du ansvarar för att kontaktuppgifterna är korrekta.

Åldersgräns

För att teckna upp dig för plus-tjänsten måste du vara minst 18 år. Är du under 18 år krävs förälder eller annan förmyndares godkännande för att du ska få registrera dig och använda plus-tjänsten. Genom att registrera dig och betala avgiften intygar du samtidigt att du har inhämtat ett sådant godkännande från förälder eller annan förmyndare. Du anses alltid försäkra riktigheten av sådana uppgifter som du lämnar om dig själv.

Prenumerationens löptid och uppsägning

Din prenumeration kan antingen vara en tillsvidareprenumeration eller en tidsbestämd prenumeration. Det framgår vid din beställning och registrering för plus-tjänsten om din prenumeration är en tillsvidareprenumeration eller om den är tidsbestämd.

En tillsvidareprenumeration innebär att du får tillgång till plus-tjänsten för en viss tidsperiod (vanligen en (1) månad), vilken förlängs med samma period om du själv inte säger upp prenumerationen innan periodens upphörande. Om du inte vill att din tillsvidareprenumeration förlängs, måste du alltså säga upp prenumerationen 48 timmar innan den aktuella tidsperioden löper ut. Uppsägning kan ske på Min Sida under respektive sajt som du är inloggad på.

En tidsbestämd prenumeration innebär att du får tillgång till plus-tjänsten under den angivna tidsperioden och att prenumerationen därefter upphör per automatik. En tidsbestämd prenumeration kan inte sägas upp i förtid.

ESMG äger rätt att säga upp din prenumeration, oavsett om det är en tillsvidareprenumeration eller en tidsbestämd prenumeration, med trettio (30) dagars varsel. ESMG har även rätt att omedelbart säga upp eller frysa din prenumeration om ESMG misstänker att du bryter mot dessa Villkor.

Avgift för plus-tjänsten

Prenumerationsavgiften för plus-tjänsten utgörs av en vanligen månatlig avgift och betalas alltid i förskott. Om avgiften är annan än en månatlig framgår vid registrering. Aktuell avgift framgår även din vid din registrering. Avgiften som anges inkluderar moms.

ESMG förbehåller sig rätten att ändra avgiften för plus-tjänsten vid tillsvidareprenumerationer. Den ändrade avgiften gäller då från och med nästkommande period, förutsatt att du inte sagt upp din prenumeration innan perioden löpt ut. En tidsbestämd prenumeration påverkas inte av en eventuell prisändring under den avtalade bindningstiden.

4. BETALNINGSALTERNATIV

Klarna Payments

Som betalningslösning använder ESMG Klarna Payments. Klarna Payments presenterar viss information för dig så snart du är identifierad. Vilken information du behöver ange för att uppnå identifiering kan variera mellan olika köptillfällen och kunder. Någon kreditupplysning tas aldrig direkt i Klarna Payments utan vid behov beroende på det betalningsalternativ du har valt. Kreditupplysningar som tas av Klarna påverkar inte din kreditvärdighet och kan inte ses av andra som begär kreditupplysning om dig, till exempel banker. Sedan du har identifierats uppvisar Klarna Payments vilka alternativ som är tillgängliga för just dig. Faktura är förvalt som betalningsalternativ men du kan givetvis fritt välja något av de andra alternativen såsom direktbetalning via bank eller betalning med kort. Vilka alternativ du erbjuds kan växla från tid till annan. Du kan själv välja om du vill skydda din användning av Klarna Payments med en PIN-kod. För information om din betalning kontakta Klarna via https://www.klarna.com/se/kundservice/.

5. ANVÄNDNING AV PLUS-TJÄNSTEN

Plus-tjänsten får endast användas för privat, icke-kommersiellt bruk. Din prenumeration är personlig och dina rättigheter enligt dessa Villkor får inte överlåtas till någon annan. Du ska förvara dina användaruppgifter till ditt konto säkert och oåtkomliga för andra personer. Om du har skäl att misstänka att någon obehörig har tagit del av dina användaruppgifter ska du snarast underrätta ESMG om detta. Du ansvarar själv för skada som orsakas genom att någon obehörig har använt dina uppgifter.

Du får inte heller använda plus-tjänsten så att ESMG eller annan drabbas av olägenhet eller skada. Notera särskilt vad som gäller om rättigheterna till plus-tjänstens innehåll under punkt 6 nedan.

6. IMMATERIELLA RÄTTIGHETER

Allt innehåll som tillhandahålls genom plus-tjänsten, såsom texter, stillbilder och rörliga bilder, grafik, teckningar och datakoder, skyddas av lagen om upphovsrätt (1960:729) och rättigheterna därtill innehas av ESMG eller dess licensgivare. ESMGs varumärken och kännetecken är skyddade av varumärkesrättslig lagstiftning. Att du skapar ett konto och använder plus-tjänsten ger dig ingen rätt att mångfaldiga, kopiera, överlåta, upplåta, överföra eller i annan form utnyttja sådant innehåll som förekommer i plus-tjänsten och ej heller att använda att ESMGs varumärken och kännetecken.

7. BEHANDLING AV PERSONUPPGIFTER

ESMG behandlar dina personuppgifter i enlighet vår personuppgiftspolicy som finns tillgänglig på https://www.esmg.se/personuppgifter/

8. COOKIES

ESMG använder sig av cookies för att ge dig en bättre upplevelse på ESMGs plattformar. Läs mer här: https://www.esmg.se/cookiepolicy/

9. TEKNISKA FÖRUTSÄTTNINGAR

Din tillgång till plus-tjänsten är vid var tid beroende av att du innehar erforderlig hårdvara och mjukvaror, såsom program för webbläsare och e-post, samt abonnemang för Internetanslutning. ESMG åtar sig inget ansvar för din tillgång till hårdvara och mjukvaror och inte heller för funktionaliteten i dessa eller förekommande kostnader som tredje parter, såsom internet- eller mobiltelefonoperatörer, kan betinga sig av dig i anledning av din användning av plus-tjänsten. Plus-tjänsten stöds av de senaste operativsystemen.

10. ANSVARSBEGRÄNSNING

ESMG kan inte hållas ansvarig för plus-tjänstens funktion, tillgänglighet, kvalitet, användbarhet eller säkerhet. Denna ansvarsbegränsning omfattar varje skada, direkt eller indirekt, som kan hänföras till användningen, eller hinder att använda, plus-tjänsten och dess innehåll. ESMG kan inte heller hållas ansvarig för tredje parters innehåll eller information som du kan ha fått del av genom användning av plus-tjänsten.

ESMG har rätt att tillfälligt stänga plus-tjänsten för att genomföra systemunderhåll, uppgradering eller för att vidta andra tekniska åtgärder. ESMG ska, i möjligaste mån, utföra dessa åtgärder med så små störningar som möjligt för dig. ESMG ansvarar inte för skada eller förlust som du kan anse dig lida av på grund av plus-tjänstens begränsningar i tillgång enligt ovan.

11. LÄNKAR

Plus-tjänsten kan innehålla länkar till andra webbplatser som kontrolleras av tredje part. ESMG ansvarar inte för innehåll och överföringar från sådana länkade webbplatser.

12. VILLKORSÄNDRING

ESMG har rätt att ändra dessa Villkor. En villkorsändring träder i kraft tidigast trettio (30) dagar efter det att ändrade villkor har meddelats dig via den e-postadress som du har uppgett vid registrering för plus-tjänsten. Om du inte godtar villkorsändringen kan du inom ovan nämnda 30-dagarsfrist säga upp din prenumeration. En uppsägning kan göras via e-post till kundtjanst@esmg.se. Om du inte sagt upp din prenumeration eller om du använder plus-tjänsten efter det att de nya villkoren trätt i kraft, innebär detta att du anses ha accepterat de nya ändrade villkoren.

13. ÅNGERRÄTT

Om du tecknar en prenumeration som privatperson, har du rätt att ångra ditt köp. Om du vill utnyttja din ångerrätt, måste du meddela oss inom 14 dagar från din beställning av plus-tjänsten. Du kan meddela oss genom att kontakta ESMGs kundtjänst via kundtjanst@esmg.se. På Konsumentverkets hemsida (www.konsumentverket.se) finns en blankett som du kan använda dig av för att utnyttja din ångerrätt.

Om prenumerationen redan är betald vid utövande av ångerrätten kommer vi att återbetala prenumerationsavgiften. Eftersom betalning för plus-tjänsten sker via Klarna Payments, så återbetalas avgiften via Klarna.

14. MEDDELANDEN

Du accepterar att ESMG kan komma att kontakta dig genom den e-postadress du angett vid din registrering, i syfte att informera dig om villkorsändringar eller andra meddelanden hänförliga till din prenumeration eller till plus-jänsten.

Vi använder även din e-post för att skicka dig meddelanden som avser direktmarknadsföring, såsom nyhetsbrev, information och erbjudanden om ESMGs olika tjänster och varumärken. Om du inte vill ta del av dessa meddelanden kan du avanmäla dig antingen genom att använda länken för avanmälan längst ned i mejlet eller genom att ändra kontoinställningar på Min Sida.

15. TILLÄMPLIG LAG OCH TVISTELÖSNING

Dessa Villkor ska tolkas och tillämpas i enlighet med svensk lag. Eventuell tvist ska avgöras av svensk allmän domstol, med Stockholms tingsrätt som första instans. Tvist kan också prövas av Allmänna reklamationsnämnden, vars beslut är en rekommendation till parterna om hur tvisten bör lösas.

16. KONTAKTUPPGIFTER

Du är alltid välkommen att kontakta ESMG via kundtjanst@esmg.se

Ange din värdekod:

Lös in värdekod Stäng
×

Välkommen till vårt lag!

Som plus-medlem har du nu tillgång till ALLT material på Innebandymagazinet.se

Tack, ditt köp är nu genomfört. Du har nu tillgång till ALLT material på Hockeysverige, FotbollDirekt, Innebandymagazinet och Svenska Fans (bannerfritt). Vänligen gå in på mina sidor för att se hur lång tid du har innestående på din prenumeration.

×

Grattis, du har nu blivit medlem!

Framöver kommer du få nyhetsbrev från Hockeysverige, glöm inte att du även kan bli plusmedlem för att få tillgång till ALLT material på sajten