ssl herr
Jimmie Pettersson tycker att Henrik Stenberg är den bästa spelaren som han spelat ihop med i karriären.
Foto: Per Wiklund
Superligan

Lagt klubban på hyllan: ”Det kändes som det finaste ögonblicket”

ANNONS

Berättar om sista tiden: "Tror inte att det har landat"

Storvretas Jimmie Pettersson har lagt klubban på hyllan. Ett liv med innebandy och nyfödda trillingar gjorde det svårt att fortsätta med sporten. Sammanlagt blev det elva säsonger i världens bästa innebandyliga-

- Jag tror inte hundra procent att det har landat att jag har lagt av, säger Jimmie Pettersson till Innebandymagazinet. 

Jimmie Petterssons sista säsong blev en väldigt speciell säsong. Pandemin satte sina avtryck på säsongen, småskador gjorde att matcher uteblev, men framförallt att han och sambon fick trillingar. I grundserien blev det bara 17 matcher och i slutspelet spelade han bara två matcher och såg Storvretas väg mot finalen från sidan av planen. 

- Den har varit mycket speciell. Har ju haft lite småskador som gjort att jag har fått stå över lite matcher. På grund av att vi skulle ha trillingar så på slutet där var jag inte med på ett par matcher. Det har blivit väldigt hoppande och sen har säsongen varit speciell med ingen publik och svårt att få igång motivationen med den riktiga glöden. Det var kanske inte den roligaste säsong att avsluta med. 

Under sin karriär har Jimmie Pettersson presenterat fina resultat. Han var med och tog Mullsjö upp till högsta serien 2010 och producerade poäng på löpande band under sin tid i SSL med klubben. 2015 tog han klivet till Storvreta och poängmakeriet fortsatte. Som bäst gjorde han 42 mål och sammanlagt 63 poäng under säsongen 2016/2017.

- Jag har haft ganska många ljuspunkter, det är egentligen nu på slutet jag har blivit lite mer ifrågasatt och testad. Annars har jag haft mycket förtroende hela vägen och det har gjort att min karriär har gått bra, har alltid haft någon där som pushat mig och trott på mig. I Mullsjö fick jag en stor roll ganska snabbt och en stor roll gör ju att man tar ansvar och utvecklas. Den bästa säsongen var min andra eller tredje säsong i Storvreta. Vi gick ju inte hela vägen, men personligen fick jag otroligt mycket förtroende och kunde visa vad jag kunde. 

Jimmie Pettersson har uppnått mycket i sin karriär. Han har bland annat tagit upp Mullsjö till SSL, dragit på sig landslagströjan, vunnit U19-VM och vunnit tre SM-guld med Storvreta. En framgångsrik karriär med många minnen har tagit slut. Men ett minne sticker ut lite extra för Jimmie Pettersson. 

- Det skulle nog vara första SM-guldet. Alla SM-guld har sina skönheter. Det sista SM-guldet, då fick jag göra avgörande målet och blev utsedd till matchens lirare så det väger också väldigt tungt, men det första SM-guldet var speciellt. Man känner den där speciella känslan i magen, det var så mycket man fick ta in, det var så mycket man var med om. Sen att se familjen efteråt och alla grät av glädje för de vet att det är det här jag kämpat för. Det kändes som det finaste ögonblicket, det var det första också. 

Många duktiga spelare har Jimmie Pettersson spelat med under sin karriär. På frågan vilken spelare som är den bäste han har spelat med är han snabb med att svara. 

- Då skulle jag vilja lyfta fram Henrik Stenberg, alla dagar i veckan. Han andas vinnarmentalitet och när jag kom till Storvreta så tog han kanske lite mig under sina vingar. Han blev lite av en mentor fast vi blev väldigt bra kompisar utanför planen och det gjorde nog att vi kunde pusha varandra och bli bättre på planen. Sen allt som man sett Henke gjort som spelare, ha vunnit, avgjort och hur bra han är i avgörande matcher. 

- Man vet vad man får av honom, i alla de matcherna och det är en sådan spelare jag velat vara. Även fast han kanske inte glänser med sina zorrofinter eller finter överhuvudtaget, men på något sätt får han ihop det och blir en otroligt komplett spelare. Han är jag imponerad av, avslutar Jimmie Pettersson. 




TV: TV: Två Warbergsveteraner avslutar sina karriärer

Har tillsammans gjort över 200 poäng i Warberg.

Matchrapporter: Storvreta segrade och avgjorde mot Växjö Växjö tog sista chansen mot Storvretas Bra läge för Storvreta efter ny seger 2-0 i matchserien efter ny vinst för Storvreta mot Växjö Storvreta vann första matchen mot Växjö

Den här artikeln handlar om: