#ibsilly
Foto: FBC Kalmarsund
Allsvenskan (Dam)

Allsvenskt lag gör supervärvning från SSL

ANNONS

Kalmarsund landar en riktig tung värvning inför kommande säsong i Allsvenskan.

Herrlaget är nu etablerat i Superligans topp. Snart finns det goda chanser att även Kalmarsunds damer kan gå samma väg – åtminstone att de avancerar till SSL, till att börja med.

Man har slagit på den stora trumman under #ibsilly-perioden med värvningar som Julia Zachrisson från Täby och Thea Ekholt från Endre samt kontraktsförlängningar av nyckelspelare och talanger.

Nästa spelare in i lagbygget är den välmeriterade norskan Karen Farnes, även hon från Endre. Centern har gjort sju säsonger i SSL med gotländskorna och spelat över 200 matcher i grundserien, samt närmare 50 i slutspel. 

Hon har också hunnit med en säsong i schweiziska Piranha Chur (2019/20), samt varit med i fem VM och totalt 76 landskamper för Norge.

Kalmarsund nya sportchef, Alexander Brinkmann, hade Farnes när han var tränare i Endre mellan 2015-2018 och säger följande om sin värvning:

- Karen är den starkaste och studsigaste spelaren jag någonsin träffat. Hon har en enorm arbetskapacitet och vinnarmentalitet i allt hon gör. Under sina 10 säsonger sedan flytten från Norge har hon varit i flera framgångsrika miljöer och gjort avtryck överallt. I FBC Kalmarsund tror jag hon kommer ta sig en ännu större roll på planen och leda laget i spelets båda riktningar. Precis som i det norska landslaget tror vi också Karen med en tillspetsad roll kan öka sin poängproduktion rejält.

Foto: Magnus C Lydahl


Karen Farnes:

- Jag är oerhört glad över att få ta del i uppdraget att göra Kalmarsund till ett SSL-lag. Efter de samtal jag har haft med föreningen kände jag direkt att detta är den perfekta matchen för mig. Jag har i princip gjort karriär på att vara rollspelare i klubblaget och samtidigt vara en ledande spelare i landslaget. 

- I Kalmarsund hoppas jag kunna ta med mig de bästa bitarna och erfarenheter från mig själv och varje dag bidra till att FBC Kalmarsund tar ett steg vidare till något stort. Jag tror det blir en utmanade resa, men framförallt blir den häftig och fantastiskt rolig.

Kontraktet är skrivet på ett år.


TV: ”Domaren är så bajsnödig så han drar upp handen direkt” - ”Ville bara ta fram kudde och gömma sig”

Poddpanelen med Magnus Fredriksson, Ulf Andersson, Bruno Lundberg och Mikael ”Koppen” Lindqvist om Mullsjös omtalade utvisning i sista semifinalmatchen mot Storvreta.

Matchrapporter: Thorengruppen avgjorde efter rysare mot Kalmarsund Täby avgjorde matchserien mot Endre Tre matchbollar för Thorengruppen efter ny seger Täby har Endre i sitt grepp efter ännu en seger Smakstart för Thorengruppen – vann mot Kalmarsund

Den här artikeln handlar om: