Foto: Magnus Fredriksson
Insändare

"Faktum är att SVT återigen tagit in innebandyn i finrummet"

ANNONS

Insändare: "Visst har Expressen skrivit fler artiklar än på länge om innebandy, men för vem?"

Insändare skriven av Tomas Lagerlöf, ungdomsledare Örebro SK Ungdom. Vill du också tycka till? Skicka ett mail till redaktion@innebandymagazinet.se

I efterdyningarna av SVT:s sändning av herrfinalen i innebandy har en illa genomtänkt mellanperiodsintervju diskuterats flitigt på sociala medier. Med all rätt kan tyckas, då sporten sedan begynnelsen fått utstå både spott och spe. Men faktum är att SVT återigen tagit in innebandyn i finrummet. Två gånger dessutom. Jag menar att reaktionerna snarare borde riktas åt annat håll: mot FSSL och Svenska Innebandyförbundet som säger sig vilja öka intresset för sporten. Samtidigt släpps sändningsrättigheterna till Sportexpressen som alls inte verkar vara lika intresserade av att ge innebandyn den exponering den förtjänar.

Visst har Expressen skrivit fler artiklar än på länge om innebandy, men för vem? För oss som redan är övertygade? För allmänheten? Då behövs helt andra ingångar än standardreportage. För barn och ungdomar? Näppeligen. Den viktigaste av målgrupper väljer vanligtvis bort tidningstext till förmån för rörlig bild. Men när tillgången till de rörliga bilderna, läs SSL-matcher, hamnar bakom en hutlöst dyr betalvägg stängs barn och unga ute. Såtillvida att de inte har supernördiga vårdnadshavare som är villiga att slanta upp en smärre förmögenhet (300 kronor/månad) för undermåliga sändningar ledda av lika undermåliga kommentatorer i en produktion som fått valfri Youtuber att rodna.

Visst kan det låta som jag raljerar, men läs då sammanställningen av den läsarundersökning som Innebandymagazinet lät göra i november 2020 gällande just Sportexpressens sändningar. Den talar sitt tydliga språk. Att sändningarna blev något bättre under slutspelet är inte mycket till plåster på såren när så många fortsatt exkluderats.

Visst var det tråkigt att innebandyn än en gång var tvungen att försvaras, dessutom i direktsändning i vår största mediekanal. Men att återigen beredas en plats i värmen och avnjuta två riktigt proffsiga produktioner med kunniga kommentatorer tillsammans med alla som vill uppväger detta med råge. Där och då var innebandyn verkligen tillbaka i finrummet. Som sig bör.

Tomas Lagerlöf, ungdomsledare ÖSK Ungdom


TV: ”Djurgården behöver värva in minst en bra SSL-femma”

Poddpanelen med Magnus Fredriksson, Ulf Andersson, Bruno Lundberg och Mikael ”Koppen” Lindqvist om att Djurgården är klara för SSL.

Du kanske även vill läsa:
Varför ska vi tvingas försvara vår sport på vår nationaldag?
Varför ska vi tvingas försvara vår sport på vår nationaldag?
Den här artikeln handlar om: