Sök
Foto: Per Wiklund
Landet runt

Läsarnas dom om Sportexpressens innebandysändningar

Innebandymagazinets läsare har sagt sitt om säsongens sändningar av Svenska Superligan.

Inför årets säsong av Svenska Superligan skrev FSSL ett nytt TV-avtal med Expressen, Bonniers lokala varumärken och NTM:s lokala mediehus under parollen "Samarbetet är starkt, nytänkande och långsiktigt med en tydlig gemensam avsiktsförklaring om att utveckla den totala SSL-upplevelsen"

Förra säsongen sände SSL sina egna matcher via SSL Play samt att Discovery Network sände matcher på sina TV-kanaler 5:an, 9:an, 11:an och Eurosport. Denna säsong och de 4 kommande sänds samtliga matcher från SSL på Sportexpressen Play.

Sportexpressen Play har under cirka två månaders tid kört sina sändningar nu och blivit varm i kläderna. Då passade Innebandymagazinet på att göra en enkät via våra sociala medier, där man fick gå in och tycka till om sändningarna och om det blivit bättre eller sämre jämfört med tidigare säsong.

Innebandymagazinets läsare fick svara på olika kategorier genom att sätta betyg från 1-5 där 1 var mycket dåligt och 5 mycket bra. Intresset för detta var väldigt stort och rekordmånga deltog i enkäten och även rekordmånga kommenterade sina synpunkter. Vi fick in 25 A4-sidor med kommentarer där en väldigt överhängande majoritet var negativa. Så här tycker våra läsare om:

 

Priset (299 kr/mån)

 1. 34,9% 
 2. 29,5%
 3. 23%
 4. 6,8% 
 5. 5,8%

Läsarkommentar: "Fattar att det är omöjligt att jämföra med hockey eller fotboll. Och jag kan ha överseende med både kommentatorer och även få kameror och dåliga vinklar. Men inte för 299 kr i månaden. Det är på tok för dyrt."

Bildkvalitén

 1. 10,2%
 2. 33,3%
 3. 30,1%
 4. 20,1%
 5. 6,3%

Läsarkommentar: "Tycker bildkvalitén/grafiken är för dålig för priset man betalar. Trodde det skulle bli bättre nu när Sportexpressen tog över men så har det inte blivit. I ganska många fall är det svårt att se bollen pga bildkvalitén."

Ljudkvalitén

 1. 5,3%
 2. 25,5%
 3. 32,7%
 4. 27%
 5. 9,5%

Läsarkommentar: Varierande kvalitet i början. Bättre nu. Kommentatorerna är olika bra. Viktigast är bra bild (utan lagg) och ljud med balans mellan hallljud och kommentatorsljud.

Kommentatorerna

 1. 20,8%
 2. 31%
 3. 28,6
 4. 13%
 5. 6,6%

Läsarkommentar: "Många kommentatorer kan för lite om sporten (Däremot duktiga på spelarna och på lagen) Men sporten innebandy och reglerna där i kring. För mycket subjektivitet när domarna tar beslut även jag tycker att domarna ibland gör konstiga saker.. men jag själv är för dålig på reglerna och tycker då att kommentatorerna bör vara tydliga när de själva är osäkra... jag har kollat någongång tillsammans med en domare som förklarade att enligt reglerna gjorde domarna rätt medans kommentatorerna var mäkta kritiska på domslutet."

Grafiken

 1. 11,8%
 2. 26,5%
 3. 33,9%
 4. 21,8%
 5. 6%

Läsarkommentar: "Varför görs inga inslag i pauser (bara erbarmligt enformig musik där). Låt de klubbar som kan och vill göra inslag om och med spelarna. Ytterst bristfällig grafik och statistik - varför inte visa målsvep från förra omgången, visa topp tre i assist- & poängligan + mål från spelarna. Låta publiken rösta på veckans mål och sedan visa det under helgens matcher med mera, med mera...Visa snygga mål från tidigare säsonger...Det behövs EN person som sätter ihop sådant under veckan och sedan kan det visas i alla sändningar. Jag gör en del sådant för en av föreningarna och klarar vi det bör ligan ju klara det. "  

Kameravinklarna

 1. 24%
 2. 30,6%
 3. 26,1%
 4. 14,3%
 5. 5%

Läsarkommentar: "För dåligt med kameror, dåligt med repriser dåliga kameravinklar, ingen inzomning. Med dessa kameravinklar så tror jag man har svårt att fånga tittare som ej är inne i innebandycirkeln redan. Backar man bandet några år där man fick repriser/händelser med närbild i kamper osv så blev det mer action av sporten och intressantare att ”sälja” sporten som produkt. Fågelperspektivet är dock bra för helheten."

Intervjuerna

 1. 8,8%
 2. 20,1%
 3. 35%
 4. 26,6%
 5. 9,5%

Läsarkommentar: "Helt okej! Djupdyk lite mer i intervjuerna ist för att bara ställa uppenbara frågor. Kanske några längre intervjuer? Pauserna på 15 min mellan perioderna blir ganska tråkiga annars. Förbättra gärna kameraarbetet också. Annars är det mycket bra!

 

Studiosnacket

 1. 17,4%
 2. 25%
 3. 32,5%
 4. 18,4%
 5. 6,7%

Läsarkommentar: "Saknar de ordentliga studiosändningarna Discovery gjorde, inte på alla matcher kanske men några. Tycker kvalitén på kommentatorerna har blivit betydligt lägre. Dessutom är priset hutlöst i förhållande till kvalitén, framför allt om man inte är intresserad av de övriga materialet Expressen erbjuder."


Highlightsen

 1. 8,7%
 2. 16,2%
 3. 33,2%
 4. 27,8%
 5. 14,1%

Läsarkommentar: "Tycker man också kan byta ut namnet ”Highlightsen” till ”målen i matchen”. Det är bara målen som är med, inga snygga räddningar, inget snyggt spel, inga tacklingar, inga powerplay och inga boxplay. Gör som NHL ta med allt gött under en match, inte bara målen. Höj er med kunskapen. Det är en barnlek de håller på med, ingen känsla eller hjärta någon stans."

Sändningen i sin helhet

 1. 9%
 2. 40,9%
 3. 35,6%
 4. 10,8%
 5. 3,7%

Läsarkommentar: "Stela sändningar, dåligt pålästa kommentatorer, fler intervjuer samt analys av situationer i periodpauserna är ett måste likt fler kameravinklar. Den är prisad som en premium-tjänst men levererar inte. Väldigt ofta är det dålig bildkvalitet som håller i sig i stora delar av matchen. En del matcher har bra kommentator men skulle vara bättre om det var 2 st så det blev en bättre dialog. Vissa kommentatorer är dålig pålästa vilket blir oseriöst.

  "Överlag dåligt pålästa kommentatorer (finns enstaka undantag), mkt störningar under sändningarna, tråkigt upplägg - skulle kunna vara mer inslag/intervjuer i pauserna. Sportexpressen blev INGET lyft för innebandyn. Alldeles för lite repris bilder på allting. Från mål till snygga dragningar från monsterräddningar."

"Kvalitén är jämförbar med de tidigare sändningarna på SSL-play, dock betydligt sämre än de produktioner som Discovery var ansvariga för. Kameran sitter för högt upp i flera fall, kommentatorerna är dåligt pålästa och tekniken strular. Lika amatörmässiga som vanligt men samtidigt förstår man att det inte är Champions League och man uppfattar ändå spelet helt okej.Ganska ok men opersonligt."

Är säsongens sändningar bättre eller sämre än förra säsongen?

Bättre: 17,1%
Lika: 31,4%
Sämre: 51,5%

Läsarkommentarer: "Upplägget med tv-match och uppsnack höjde känslan inför de större matcherna alternativt derbyn. Sätt att konceptet med extra fokus på vissa matcher nu har tillkommit. Patrik Åhman var en skön kommentator!"

"Förra året var det kunniga och pålästa kommentatorer, i år vet dom ju knappt vilket lag som spelar, dessutom är det ju en katastrof att spelarna får stå och vänta 5 min efter perioden för att bli intervjuvade, intervjua dom direkt så dom kommer in till omklädningsrummet så snabbt som möjligt, annars kommer lagen snart att hindra spelarna att ställa upp."

"Tillgängligheten för att kunna titta på högklassig innebandy har försämrats enormt när det har behövts som mest. Det minskar dessutom möjligheten för att fler ska få upp ögonen för sporten, ingen som är halvintresserad av innebandy spenderar 299kr/mån för att kunna titta på matcher."

"Problemen fanns även föregående år men sett till helheten var det något bättre. Om nu Expressen menar allvar med sin satsning har de en rejäl resa att göra. Ibland strular sändningarna som det även gjorde förra året. Till det priset ska det fungera!"

"Var ett misstag att bara sända online till att börja med. Behövs fler kameror, pålästa kommentatorer och bättre bildkvalitet. Känns helt klart som innebandy tagit ett steg tillbaka jämfört med när den sändes på TV4/D-play."

"Allt är lite sämre än innan. Konstiga kameravinklar och ibland för mycket zoom. Inga tv matcher. Tråkigt för tittarna och spelarna!! Närheten i hela sändningen saknas.Ta tex hockey, där är det djupa analyser, försnack och mellansnack. Hur är statusen för båda lagen just nu, och serien för övrigt."


Den här artikeln handlar om:

Laddar...
Tack för att du väljer att uppgradera ditt konto till Everysport Plus.
Genom att klicka på knappen nedan så kommer din återstående prenumerationstid på Innebandymagazinet ändras till ett konto på Everysport Plus. Vänligen notera att prenumerationstiden skiljer sig åt då priset är annorlunda.
Visa köpvillkor
Gå vidare Stäng
×

1. VILLKORENS TILLÄMPLIGHET

För att få tillgång till plus-tjänsten måste du ingå ett avtal med ESMG genom att registrera dig och betala prenumerationsavgiften.

2. PLUS-TJÄNSTENS INNEHÅLL

ESMG förnyar och förbättrar plus-tjänsten fortlöpande, vilket innebär att vi utan föregående meddelande kan komma att lägga till, förändra och ta bort innehåll och funktioner. ESMG reserverar sig för eventuella skrivfel på någon av våra sajter där det lämnas uppgifter om någon av våra plus-tjänster.

3. PRENUMERATION

Aktivering av plus-tjänsten

Ditt abonnemang startas när du fyller i registreringsformuläret och betalar avgiften för plus-tjänsten. Detta gör att du får tillgång till plus-tjänsten under tiden din prenumeration löper. I det fall ingen prenumerationsavgift utgår för den inledande perioden (som definieras vid din registrering) startas plus-tjänsten när du fyller i registreringsformuläret och registrerar ett betalningsalternativ.

Bekräftelse

Efter att du registrerat dig och betalat avgiften för plus-tjänsten så skickas en bekräftelse till dig via den e-postadress som du har uppgett vid registreringen. Bekräftelsen innehåller villkoren för din prenumeration. De uppgifter som du har angett vid registreringen kommer finnas på ditt konto. Vi ber dig kontrollera att dessa uppgifter stämmer. Om någon uppgift inte är korrekt ska du ändra dessa via ditt konto. Du ansvarar för att kontaktuppgifterna är korrekta.

Åldersgräns

För att teckna upp dig för plus-tjänsten måste du vara minst 18 år. Är du under 18 år krävs förälder eller annan förmyndares godkännande för att du ska få registrera dig och använda plus-tjänsten. Genom att registrera dig och betala avgiften intygar du samtidigt att du har inhämtat ett sådant godkännande från förälder eller annan förmyndare. Du anses alltid försäkra riktigheten av sådana uppgifter som du lämnar om dig själv.

Prenumerationens löptid och uppsägning

Din prenumeration kan antingen vara en tillsvidareprenumeration eller en tidsbestämd prenumeration. Det framgår vid din beställning och registrering för plus-tjänsten om din prenumeration är en tillsvidareprenumeration eller om den är tidsbestämd.

En tillsvidareprenumeration innebär att du får tillgång till plus-tjänsten för en viss tidsperiod (vanligen en (1) månad), vilken förlängs med samma period om du själv inte säger upp prenumerationen innan periodens upphörande. Om du inte vill att din tillsvidareprenumeration förlängs, måste du alltså säga upp prenumerationen 48 timmar innan den aktuella tidsperioden löper ut. Uppsägning kan ske på Min Sida under respektive sajt som du är inloggad på.

En tidsbestämd prenumeration innebär att du får tillgång till plus-tjänsten under den angivna tidsperioden och att prenumerationen därefter upphör per automatik. En tidsbestämd prenumeration kan inte sägas upp i förtid.

ESMG äger rätt att säga upp din prenumeration, oavsett om det är en tillsvidareprenumeration eller en tidsbestämd prenumeration, med trettio (30) dagars varsel. ESMG har även rätt att omedelbart säga upp eller frysa din prenumeration om ESMG misstänker att du bryter mot dessa Villkor.

Avgift för plus-tjänsten

Prenumerationsavgiften för plus-tjänsten utgörs av en vanligen månatlig avgift och betalas alltid i förskott. Om avgiften är annan än en månatlig framgår vid registrering. Aktuell avgift framgår även din vid din registrering. Avgiften som anges inkluderar moms.

ESMG förbehåller sig rätten att ändra avgiften för plus-tjänsten vid tillsvidareprenumerationer. Den ändrade avgiften gäller då från och med nästkommande period, förutsatt att du inte sagt upp din prenumeration innan perioden löpt ut. En tidsbestämd prenumeration påverkas inte av en eventuell prisändring under den avtalade bindningstiden.

4. BETALNINGSALTERNATIV

Klarna Payments

Som betalningslösning använder ESMG Klarna Payments. Klarna Payments presenterar viss information för dig så snart du är identifierad. Vilken information du behöver ange för att uppnå identifiering kan variera mellan olika köptillfällen och kunder. Någon kreditupplysning tas aldrig direkt i Klarna Payments utan vid behov beroende på det betalningsalternativ du har valt. Kreditupplysningar som tas av Klarna påverkar inte din kreditvärdighet och kan inte ses av andra som begär kreditupplysning om dig, till exempel banker. Sedan du har identifierats uppvisar Klarna Payments vilka alternativ som är tillgängliga för just dig. Faktura är förvalt som betalningsalternativ men du kan givetvis fritt välja något av de andra alternativen såsom direktbetalning via bank eller betalning med kort. Vilka alternativ du erbjuds kan växla från tid till annan. Du kan själv välja om du vill skydda din användning av Klarna Payments med en PIN-kod. För information om din betalning kontakta Klarna via https://www.klarna.com/se/kundservice/.

5. ANVÄNDNING AV PLUS-TJÄNSTEN

Plus-tjänsten får endast användas för privat, icke-kommersiellt bruk. Din prenumeration är personlig och dina rättigheter enligt dessa Villkor får inte överlåtas till någon annan. Du ska förvara dina användaruppgifter till ditt konto säkert och oåtkomliga för andra personer. Om du har skäl att misstänka att någon obehörig har tagit del av dina användaruppgifter ska du snarast underrätta ESMG om detta. Du ansvarar själv för skada som orsakas genom att någon obehörig har använt dina uppgifter.

Du får inte heller använda plus-tjänsten så att ESMG eller annan drabbas av olägenhet eller skada. Notera särskilt vad som gäller om rättigheterna till plus-tjänstens innehåll under punkt 6 nedan.

6. IMMATERIELLA RÄTTIGHETER

Allt innehåll som tillhandahålls genom plus-tjänsten, såsom texter, stillbilder och rörliga bilder, grafik, teckningar och datakoder, skyddas av lagen om upphovsrätt (1960:729) och rättigheterna därtill innehas av ESMG eller dess licensgivare. ESMGs varumärken och kännetecken är skyddade av varumärkesrättslig lagstiftning. Att du skapar ett konto och använder plus-tjänsten ger dig ingen rätt att mångfaldiga, kopiera, överlåta, upplåta, överföra eller i annan form utnyttja sådant innehåll som förekommer i plus-tjänsten och ej heller att använda att ESMGs varumärken och kännetecken.

7. BEHANDLING AV PERSONUPPGIFTER

ESMG behandlar dina personuppgifter i enlighet vår personuppgiftspolicy som finns tillgänglig på https://www.esmg.se/personuppgifter/

8. COOKIES

ESMG använder sig av cookies för att ge dig en bättre upplevelse på ESMGs plattformar. Läs mer här: https://www.esmg.se/cookiepolicy/

9. TEKNISKA FÖRUTSÄTTNINGAR

Din tillgång till plus-tjänsten är vid var tid beroende av att du innehar erforderlig hårdvara och mjukvaror, såsom program för webbläsare och e-post, samt abonnemang för Internetanslutning. ESMG åtar sig inget ansvar för din tillgång till hårdvara och mjukvaror och inte heller för funktionaliteten i dessa eller förekommande kostnader som tredje parter, såsom internet- eller mobiltelefonoperatörer, kan betinga sig av dig i anledning av din användning av plus-tjänsten. Plus-tjänsten stöds av de senaste operativsystemen.

10. ANSVARSBEGRÄNSNING

ESMG kan inte hållas ansvarig för plus-tjänstens funktion, tillgänglighet, kvalitet, användbarhet eller säkerhet. Denna ansvarsbegränsning omfattar varje skada, direkt eller indirekt, som kan hänföras till användningen, eller hinder att använda, plus-tjänsten och dess innehåll. ESMG kan inte heller hållas ansvarig för tredje parters innehåll eller information som du kan ha fått del av genom användning av plus-tjänsten.

ESMG har rätt att tillfälligt stänga plus-tjänsten för att genomföra systemunderhåll, uppgradering eller för att vidta andra tekniska åtgärder. ESMG ska, i möjligaste mån, utföra dessa åtgärder med så små störningar som möjligt för dig. ESMG ansvarar inte för skada eller förlust som du kan anse dig lida av på grund av plus-tjänstens begränsningar i tillgång enligt ovan.

11. LÄNKAR

Plus-tjänsten kan innehålla länkar till andra webbplatser som kontrolleras av tredje part. ESMG ansvarar inte för innehåll och överföringar från sådana länkade webbplatser.

12. VILLKORSÄNDRING

ESMG har rätt att ändra dessa Villkor. En villkorsändring träder i kraft tidigast trettio (30) dagar efter det att ändrade villkor har meddelats dig via den e-postadress som du har uppgett vid registrering för plus-tjänsten. Om du inte godtar villkorsändringen kan du inom ovan nämnda 30-dagarsfrist säga upp din prenumeration. En uppsägning kan göras via e-post till kundtjanst@esmg.se. Om du inte sagt upp din prenumeration eller om du använder plus-tjänsten efter det att de nya villkoren trätt i kraft, innebär detta att du anses ha accepterat de nya ändrade villkoren.

13. ÅNGERRÄTT

Om du tecknar en prenumeration som privatperson, har du rätt att ångra ditt köp. Om du vill utnyttja din ångerrätt, måste du meddela oss inom 14 dagar från din beställning av plus-tjänsten. Du kan meddela oss genom att kontakta ESMGs kundtjänst via kundtjanst@esmg.se. På Konsumentverkets hemsida (www.konsumentverket.se) finns en blankett som du kan använda dig av för att utnyttja din ångerrätt.

Om prenumerationen redan är betald vid utövande av ångerrätten kommer vi att återbetala prenumerationsavgiften. Eftersom betalning för plus-tjänsten sker via Klarna Payments, så återbetalas avgiften via Klarna.

14. MEDDELANDEN

Du accepterar att ESMG kan komma att kontakta dig genom den e-postadress du angett vid din registrering, i syfte att informera dig om villkorsändringar eller andra meddelanden hänförliga till din prenumeration eller till plus-jänsten.

Vi använder även din e-post för att skicka dig meddelanden som avser direktmarknadsföring, såsom nyhetsbrev, information och erbjudanden om ESMGs olika tjänster och varumärken. Om du inte vill ta del av dessa meddelanden kan du avanmäla dig antingen genom att använda länken för avanmälan längst ned i mejlet eller genom att ändra kontoinställningar på Min Sida.

15. TILLÄMPLIG LAG OCH TVISTELÖSNING

Dessa Villkor ska tolkas och tillämpas i enlighet med svensk lag. Eventuell tvist ska avgöras av svensk allmän domstol, med Stockholms tingsrätt som första instans. Tvist kan också prövas av Allmänna reklamationsnämnden, vars beslut är en rekommendation till parterna om hur tvisten bör lösas.

16. KONTAKTUPPGIFTER

Du är alltid välkommen att kontakta ESMG via kundtjanst@esmg.se

Ange din värdekod:

Lös in värdekod Stäng
×

Välkommen till vårt lag!

Som plus-medlem har du nu tillgång till ALLT material på Innebandymagazinet.se

Tack, ditt köp är nu genomfört. Du har nu tillgång till ALLT material på Hockeysverige, FotbollDirekt, Innebandymagazinet och Svenska Fans (bannerfritt). Vänligen gå in på mina sidor för att se hur lång tid du har innestående på din prenumeration.

×

Grattis, du har nu blivit medlem!

Framöver kommer du få nyhetsbrev från Hockeysverige, glöm inte att du även kan bli plusmedlem för att få tillgång till ALLT material på sajten