#ibsilly
Linköping slutade åtta den här säsongen och åkte ur i kvartsfinalen mot Kalmarsund.
Foto: Per Wiklund
Superligan

Linköpings andra värvning är klar: "Passar perfekt in i vårt tänk"

ANNONS

SSL-klubben Linköping värvar från Faluns utvecklingslag.

Efter en lång tystnad från Linköping ur ett #ibsilly-perspektiv så börjar det nu trilla in värvningar till årets SSL-åtta. I fredags presenterade man forwarden Ola Hyltén som säsongens första nyförvärv, och under måndagen så kom ytterligare en förstärkning.

Precis som med Hyltén så hämtas nästa nyförvärv från division 1. Forwarden Samuel Dahlberg Demir, född 2003, har spenderat de två senaste säsongerna i Faluns division 1-lag i kombination med att studera på gymnasiet. Nu väljer han att vända hem till Östergötland för spel i distriktets bästa lag.

- Samuel passar perfekt in i vårt tänk när vi nu lyfter i nya spelare i SSL truppen. Han är självklart en väldigt duktig innebandyspelare men också i rätt ålder för att ta nästa steg i sin utveckling sen är det extra roligt att han är en Linköpingskille i grunden, säger Linköping sportchef Johan Fredriksson till klubbens hemsida.

Han har tidigare representerat Linköpings-lagen Hjulsbro IK och Ledbergs IBF samt Östergötland i SDF-SM. Dahlberg Demir har ännu inte gjort en full seniorsäsong men har hunnit med 10 division 1-matcher de två senaste åren.

-Jag har trivts bra i Falun men när chansen dök upp att spela i Linköping så tvekade jag inte. Framförallt att få chansen till SSL spel men även att komma närmre familj och vänner var viktigt för mig, säger Dahlberg Demir till Linköpings hemsida.



TV: Galante intervjuar Emil Johansson

Här spelar Rasmus Andersson nästa säsong: "En av ligans bästa backar"

Matchrapporter: Pixbo säkrade segern i matchserien mot Linköping Pixbo tog ny seger mot Linköping Linköping vann tredje matchen – reducerar serien mot Pixbo Pixbo tog ny seger i serien mot Linköping Bra start för Pixbo efter seger mot Linköping i första matchen

Den här artikeln handlar om: