Sök
SM-FINAL: Storvreta-Falun 3-5
Foto: Svensk Innebandy
SM-final

EXTRA: Falun vinner sitt sjätte SM-guld

Falun vinner SM-guld efter att ha besegrat Storvreta med 5-3 i finalen.

De flesta var överens: Storvreta var favoriter i den här matchen. Man slutade etta i serien och elva poäng före trean Falun. Slutspelet hade gått relativt smärtfritt undantaget ett par förluster mot Mullsjö, samtidigt som Falun kom till finalen efter en kaotisk tid med covid-19 i laget.

När 60 minuter var spelat stod det dock 5-3 på resultattavlan till Falun – dalalaget vann sitt sjätte SM-guld i historien. Man stod som segrare även förra säsongen, men då ”fick” man guldet som etta i serien när säsongen avbröts i förtid.

Den här gången avgjorde det på planen och det märktes att Falun var sugna på att få lyfta pokalen på plats för första gången sedan 2016/17. Man inledde starkast och Alexander Galante Carlström fick efter två mållösa SM-finaler hitta nätet i den största av matcher, detta efter tio minuter. Storvreta kvitterade kort därefter genom Albin Sjögren på ett vackert volleymål och tog sedan över efter det. Man gick in till periodvilan med en 2-1-ledning då även Filip Eriksson skulle hitta nätet inan Hesa Fredrik ljöd.

Om första perioden tillhörde Storvreta så gick den andra i Faluns regi. Man var inte det mest bollförande laget men väldigt effektiva med sina omställningar, samtidigt som Storvreta gjorde det onödigt komplicerat vid många tillfällen och hade svårt att skapa lägen. 

En högst bidragande orsak till Faluns lyft var att Brottman återigen satte ihop superfemman med Jonas Adriansson och Emil Johansson bakom Alexander Galante Carlström, Jonas Samuelsson och Rasmus Enström. Femman låg bakom Faluns 2-2 och 3-2-mål då Alexander Galante Carlström först blev tvåmålskytt innan Samuelsson gjorde sitt första final någonsin i SM-finalsammanhang. Victor Wettergren gjorde sedan sitt första (!) mål i årets slutspel innan periodvilan.


Inte heller i tredje så lyckades Storvreta komma in i matchen på det sättet man önskat. Tränare Oscar Lundin har nämnt ordet ”kontroll” i nästan varenda intervju under säsongen men det hade man inte här. Visserligen ägde man bollen till stor del men det blev mest bollrull och kamp vid sargerna. Rasmus Enström punkterade matchen med sitt snygga 5-2-mål där han skar in mellan Storvreta-spelarna och hittade nätet bakom Viktor Klintsten. Mattias Samuelsson reducerade senare till 5-3 och Storvreta tog kort därefter timeout samtidigt som Viktor Klintsten lämnade kassen. 

Det hjälpte föga då Emil Lilja stoppade allt som kom i hans väg – med cirka minuten kvar stod han för en räddning som kanske var hans snyggaste i den hittills ganska korta seniorkarriären. Det räckte till guld för Falun som nu får det finaste avslut man kan få på tidernas märkligaste säsong.

Läs också:

Spelarbetygen från matchen [+]

Matchfakta

Innebandymagazinets liverapport av SM-finalen

60.00: FALUN SVENSKA MÄSTARE!

59.02: SENSATIONELL räddning av Lilja.

58.40: Tom kasse Storvreta igen.

58.31: Frislag Falun, Klintsten kommer in igen.

58.20: Emil Lilja med fin räddning.

58.00: 6-mot-5-spel men inga farliga chanser hittills.

57.01: Timeout Storvreta vid underläge 5-3. Plockar målvakten Klintsten.

56.16: Falun dödar tid i anfallszon.

54.48: 5-3, reducerat av Storvreta! Mattias Samuelsson får en passning av Filip Eriksson som ger honom ett superläge att måla i sin sista match i karriären – något han utnyttjar också. Misstag av Enström som leder fram till målet.

52.46: Ännu ingen timeout tagen.

51.02: Omar Aldeeb får ett tvättäkta friläge men Klintsten kommer ut stort. Storvreta-målvakten har gjort några fina räddningar i tredje.

50.47: 5-2 Falun! Matchens lirare Rasmus Enström, som just nu går mot en 10:a i betyg, skär in snyggt i Storvreta försvaret, hittar en yta och lägger in bollen i närmsta stolpen.

50.00: Tio minuter kvar och Storvreta blir mer och mer desperata.

47.10: Storvreta har fortsatt svårt att hitta bra lägen

.

42.50: Falun skapar två farligheter tidigt i tredje.

42.07: SVT rapporterar att Storvretas Fredrik Lindholm klivit av på grund av en avsliten hälsena.

40.00: Tredje perioden är igång. Storvretas tränare Oscar Lundin lovade förändringar när han intervjuades av SVT kort inpå.

Falun imponerar i andra. Storvreta har mycket tryck men har svårt att skapa hundraprocentiga lägen. Man släpper till många kontringar som Falun inte är sena med att utnyttja – några av omställningarna slutade dessutom med mål.

- Falun är de som styr och ställer därute. Storvreta gör det svårt för sig i spelet med boll i anfallszon. De hamnar mycket runt sargerna och skickar farliga diagonalspel eller skjuter skott i fel lägen, som Falun kan spelvända på. Storvretas förstafemma går 0-3 i den här perioden och fortsätter dem med det så blir det svårt att vinna matchen. De behöver hitta ett sätt att låsa upp Falun på, säger SVT:s expertkommentator David Gillek i paus.

Foto: Magnus Fredriksson


40.00: Perioden slut – Falun vinner den 3-0 och leder matchen med 4-2.

39.33: Falun försvarar sig bra och Lilja uppträder stabilt.

35.59: Många svarta ögon hos spelarna just nu. Tempen stiger och allvaret tätnar!

35.01: 4-2 Falun! Victor Wettergren har gått mållös hela slutspelet men får äntligen, för han och Faluns del, hitta nätet. Framspelad av assistkungen Omar Aldeeb.

34.32: Henrik Stenberg spelar ihop med Filip Eriksson och Victor Andersson istället för Åström.

33.31: En längre period nu med mer kamp än skönspel.

29.30: SVT meddelar att Simon Berg inte kommer återvända till spelet.

28.23: 3-2 Falun! Superfemman gör mål igen. Den här gången är det Jonas Samuelsson som står som målskytt – Galante Carlström med sin tredje poäng med sin assist. Målet görs återigen på en omställning. 

27.47: Tempos höjs och fler chanser skapas.

26.30: Simon Berg faller illa och behöver läkarvård. Knät lindas och han haltar av planen


26.08: Nu har även Viktor Klintsten svarat för en jätteräddning när han stoppar Malte Lundmarks skott.

25.02: 2-2! Finalkungen Alexander Galante Carlström står återigen för målet, men egentligen är detta Enströms mål. Han vinner bollen nära Faluns kasse och driver upp den längs hela planen och ger sin radarpartner öppet mål. Femman med 396 landskamper ihop levererar!

23.44: Falun med långt, långt bollinnehav.

21.40: Rasmus Enström prickar ribban!

20.00: Andra perioden är igång. Falun har satt ihop sin superfemma med Jonas Adriansson och Emil Johansson på backen ihop med Alexander Galante Carlström, Rasmus Enström och Johan Samuelsson längst fram.

Första perioden är över och slutar 2-1 till Storvreta. Samma lag vann också skotten med 9-5. Falun inledde annars starkast i en period som innehöll många tempoväxlingar. Storvreta tog sedan över när cirka halva perioden var spelad och hade mest kontroll sista tio.

- Det kändes som vi började trevande. Falun styrde och ställde och vi sprang mest runt och kollade lite. Efter att ”Abbes” (Albin Sjögren) 1-1-mål tycker jag att vi tar över och skapar mycket lägen. Det var ett viktigt mål, säger målskytten Filip Eriksson i SVT:s pausintervju.

- De kommer ut lite hetare än oss och vi är inte riktigt där första tio. Jag vet inte varför. Men efter ”Abbes” kvitteringsmål kommer vi in i det mer och mer. Sista tio är det vi för hela slanten, vi har bud på några mål till men det kommer sen. 

Foto: Magnus Fredriksson


20.00: Perioden avslutas med att Storvreta håller boll i 45 sekunder för att senare attackera utan resultat. 

18.00: Närkamperna och duellerna blir hårdare och hårdare.

17.00: Jätteräddning av Lilja när Storvreta forcerar i en omställning.

16.13: 2-1 Storvreta! Filip Eriksson gör sitt första SM-finalsmål någonsin efter att Liam Åström vunnit bollen på Faluns planhalva, innan han serverar Eriksson som skjuter från långt håll.

15.29: Falun med lite längre bollinnehav för första gången på länge.

14.20: Hampus Ahrén med farligt skott som Lilja räddar.

13.49: Falun försöker gå på många kontringar men får sällan bra lägen.

12.02: 1-1! Albin Sjögren slår till på volley efter att Storvreta haft långt bollinnehav på Faluns planhalva.

09.29: 1-0 Falun! Alexander Galante Carlström, som gått mållös i två raka finaler, passar på att skjuta när många Storvreta-spelare står och sover. Bollen hittar nätet bakom Klintsten. Omar Aldeeb med passningen.

06.00: Sex minuter spelat men inga superchanser hittills.

05.20: Det saknades publik på läktarna, men spelarnas konstanta och höga rop på planen får det nästan låta som om det vore 200-300 människor på plats. 

03.52: Storvretas tredjefemma är inne för första gången.

01.15: Emil Johansson spelar även ihop med Omar Aldeeb, Alexander Galante Carlström, Johan Samuelsson och Rasmus Enström i den femmans första byte.

00.49: Rasmus Sundstedt med matchens första skott!

00.00: Inte sedan Allan Edwalls dagar i rollen som pappa Anton i Lönneberga har namnet Emil skrikits ut så många gånger på kort tid som när speakern presenterades Faluns förstafemma, som alltså består av fyra Emil – samt Emil Lilja i mål.

Foto: Magnus Fredriksson

Välkomna till Innebandymagazinets liverapportering av SM-finalen mellan Storvreta och Falun! Vi inleder med att presentera femmorna för båda lagen:

Storvreta

Målvakt

80. Viktor Klintsten

Förstafemman

13. Mattias Samuelsson

97. Robin Nilsberth

17. Niklas Winroth

22. Albin Sjögren

23. Hampus Ahren

Andrafemman

66. Rasmus Sundstedt

77. Tobias Gustafsson

16. Victor Andersson

19. Filip Eriksson

27. Liam Åström

Tredjefemman

11. Filip Stenmark

10. Fredrik Lindholm

12. Henrik Stenberg

83. Emil Helmrich

På bänken

1. Emil Lindblom

7. Anton Birgersson

15. Alexander Janols


Falun

Målvakt

30. Emil Lilja

Förstafemman

22. Emil Johansson 

65. Emil Kalentun

29. Emil Lundmark

86. Emil Ruud

14. Malte Lundmark

Andrafemman

6. Patrik Burman

15. Simon Berg

19. Victor Wettergren

68. Casper Backby

97. Kevin Landgren

Tredjefemman

7. Rasmus Enström

20. Jonas Adriansson

2. Johan Samuelsson

9. Alexander Galante Carlström

10. Omar Aldeeb

På bänken

27. Max Sjöman

64. Malte Danielsson

77. August Bergkvist

87. Patrik RokkaTV: ”SVT:s sändning var riktigt jävla bra”

Poddpanelen med Magnus Fredriksson, Ulf Andersson, Bruno Lundberg och Mikael ”Koppen” Lindqvist om SVT:s sändning av SM-finalen och innebandyn som TV-produkt.

Matchrapporter: Falun svenska mästare – vann SM-final herr i innebandy mot Storvreta Storvreta säkrade segern mot Mullsjö efter rysare Storvreta tog ny seger i serien mot Mullsjö

Den här artikeln handlar om:

Laddar...
Tack för att du väljer att uppgradera ditt konto till Everysport Plus.
Genom att klicka på knappen nedan så kommer din återstående prenumerationstid på Innebandymagazinet ändras till ett konto på Everysport Plus. Vänligen notera att prenumerationstiden skiljer sig åt då priset är annorlunda.
Visa köpvillkor
Gå vidare Stäng
×

1. VILLKORENS TILLÄMPLIGHET

För att få tillgång till plus-tjänsten måste du ingå ett avtal med ESMG genom att registrera dig och betala prenumerationsavgiften.

2. PLUS-TJÄNSTENS INNEHÅLL

ESMG förnyar och förbättrar plus-tjänsten fortlöpande, vilket innebär att vi utan föregående meddelande kan komma att lägga till, förändra och ta bort innehåll och funktioner. ESMG reserverar sig för eventuella skrivfel på någon av våra sajter där det lämnas uppgifter om någon av våra plus-tjänster.

3. PRENUMERATION

Aktivering av plus-tjänsten

Ditt abonnemang startas när du fyller i registreringsformuläret och betalar avgiften för plus-tjänsten. Detta gör att du får tillgång till plus-tjänsten under tiden din prenumeration löper. I det fall ingen prenumerationsavgift utgår för den inledande perioden (som definieras vid din registrering) startas plus-tjänsten när du fyller i registreringsformuläret och registrerar ett betalningsalternativ.

Bekräftelse

Efter att du registrerat dig och betalat avgiften för plus-tjänsten så skickas en bekräftelse till dig via den e-postadress som du har uppgett vid registreringen. Bekräftelsen innehåller villkoren för din prenumeration. De uppgifter som du har angett vid registreringen kommer finnas på ditt konto. Vi ber dig kontrollera att dessa uppgifter stämmer. Om någon uppgift inte är korrekt ska du ändra dessa via ditt konto. Du ansvarar för att kontaktuppgifterna är korrekta.

Åldersgräns

För att teckna upp dig för plus-tjänsten måste du vara minst 18 år. Är du under 18 år krävs förälder eller annan förmyndares godkännande för att du ska få registrera dig och använda plus-tjänsten. Genom att registrera dig och betala avgiften intygar du samtidigt att du har inhämtat ett sådant godkännande från förälder eller annan förmyndare. Du anses alltid försäkra riktigheten av sådana uppgifter som du lämnar om dig själv.

Prenumerationens löptid och uppsägning

Din prenumeration kan antingen vara en tillsvidareprenumeration eller en tidsbestämd prenumeration. Det framgår vid din beställning och registrering för plus-tjänsten om din prenumeration är en tillsvidareprenumeration eller om den är tidsbestämd.

En tillsvidareprenumeration innebär att du får tillgång till plus-tjänsten för en viss tidsperiod (vanligen en (1) månad), vilken förlängs med samma period om du själv inte säger upp prenumerationen innan periodens upphörande. Om du inte vill att din tillsvidareprenumeration förlängs, måste du alltså säga upp prenumerationen 48 timmar innan den aktuella tidsperioden löper ut. Uppsägning kan ske på Min Sida under respektive sajt som du är inloggad på.

En tidsbestämd prenumeration innebär att du får tillgång till plus-tjänsten under den angivna tidsperioden och att prenumerationen därefter upphör per automatik. En tidsbestämd prenumeration kan inte sägas upp i förtid.

ESMG äger rätt att säga upp din prenumeration, oavsett om det är en tillsvidareprenumeration eller en tidsbestämd prenumeration, med trettio (30) dagars varsel. ESMG har även rätt att omedelbart säga upp eller frysa din prenumeration om ESMG misstänker att du bryter mot dessa Villkor.

Avgift för plus-tjänsten

Prenumerationsavgiften för plus-tjänsten utgörs av en vanligen månatlig avgift och betalas alltid i förskott. Om avgiften är annan än en månatlig framgår vid registrering. Aktuell avgift framgår även din vid din registrering. Avgiften som anges inkluderar moms.

ESMG förbehåller sig rätten att ändra avgiften för plus-tjänsten vid tillsvidareprenumerationer. Den ändrade avgiften gäller då från och med nästkommande period, förutsatt att du inte sagt upp din prenumeration innan perioden löpt ut. En tidsbestämd prenumeration påverkas inte av en eventuell prisändring under den avtalade bindningstiden.

4. BETALNINGSALTERNATIV

Klarna Payments

Som betalningslösning använder ESMG Klarna Payments. Klarna Payments presenterar viss information för dig så snart du är identifierad. Vilken information du behöver ange för att uppnå identifiering kan variera mellan olika köptillfällen och kunder. Någon kreditupplysning tas aldrig direkt i Klarna Payments utan vid behov beroende på det betalningsalternativ du har valt. Kreditupplysningar som tas av Klarna påverkar inte din kreditvärdighet och kan inte ses av andra som begär kreditupplysning om dig, till exempel banker. Sedan du har identifierats uppvisar Klarna Payments vilka alternativ som är tillgängliga för just dig. Faktura är förvalt som betalningsalternativ men du kan givetvis fritt välja något av de andra alternativen såsom direktbetalning via bank eller betalning med kort. Vilka alternativ du erbjuds kan växla från tid till annan. Du kan själv välja om du vill skydda din användning av Klarna Payments med en PIN-kod. För information om din betalning kontakta Klarna via https://www.klarna.com/se/kundservice/.

5. ANVÄNDNING AV PLUS-TJÄNSTEN

Plus-tjänsten får endast användas för privat, icke-kommersiellt bruk. Din prenumeration är personlig och dina rättigheter enligt dessa Villkor får inte överlåtas till någon annan. Du ska förvara dina användaruppgifter till ditt konto säkert och oåtkomliga för andra personer. Om du har skäl att misstänka att någon obehörig har tagit del av dina användaruppgifter ska du snarast underrätta ESMG om detta. Du ansvarar själv för skada som orsakas genom att någon obehörig har använt dina uppgifter.

Du får inte heller använda plus-tjänsten så att ESMG eller annan drabbas av olägenhet eller skada. Notera särskilt vad som gäller om rättigheterna till plus-tjänstens innehåll under punkt 6 nedan.

6. IMMATERIELLA RÄTTIGHETER

Allt innehåll som tillhandahålls genom plus-tjänsten, såsom texter, stillbilder och rörliga bilder, grafik, teckningar och datakoder, skyddas av lagen om upphovsrätt (1960:729) och rättigheterna därtill innehas av ESMG eller dess licensgivare. ESMGs varumärken och kännetecken är skyddade av varumärkesrättslig lagstiftning. Att du skapar ett konto och använder plus-tjänsten ger dig ingen rätt att mångfaldiga, kopiera, överlåta, upplåta, överföra eller i annan form utnyttja sådant innehåll som förekommer i plus-tjänsten och ej heller att använda att ESMGs varumärken och kännetecken.

7. BEHANDLING AV PERSONUPPGIFTER

ESMG behandlar dina personuppgifter i enlighet vår personuppgiftspolicy som finns tillgänglig på https://www.esmg.se/personuppgifter/

8. COOKIES

ESMG använder sig av cookies för att ge dig en bättre upplevelse på ESMGs plattformar. Läs mer här: https://www.esmg.se/cookiepolicy/

9. TEKNISKA FÖRUTSÄTTNINGAR

Din tillgång till plus-tjänsten är vid var tid beroende av att du innehar erforderlig hårdvara och mjukvaror, såsom program för webbläsare och e-post, samt abonnemang för Internetanslutning. ESMG åtar sig inget ansvar för din tillgång till hårdvara och mjukvaror och inte heller för funktionaliteten i dessa eller förekommande kostnader som tredje parter, såsom internet- eller mobiltelefonoperatörer, kan betinga sig av dig i anledning av din användning av plus-tjänsten. Plus-tjänsten stöds av de senaste operativsystemen.

10. ANSVARSBEGRÄNSNING

ESMG kan inte hållas ansvarig för plus-tjänstens funktion, tillgänglighet, kvalitet, användbarhet eller säkerhet. Denna ansvarsbegränsning omfattar varje skada, direkt eller indirekt, som kan hänföras till användningen, eller hinder att använda, plus-tjänsten och dess innehåll. ESMG kan inte heller hållas ansvarig för tredje parters innehåll eller information som du kan ha fått del av genom användning av plus-tjänsten.

ESMG har rätt att tillfälligt stänga plus-tjänsten för att genomföra systemunderhåll, uppgradering eller för att vidta andra tekniska åtgärder. ESMG ska, i möjligaste mån, utföra dessa åtgärder med så små störningar som möjligt för dig. ESMG ansvarar inte för skada eller förlust som du kan anse dig lida av på grund av plus-tjänstens begränsningar i tillgång enligt ovan.

11. LÄNKAR

Plus-tjänsten kan innehålla länkar till andra webbplatser som kontrolleras av tredje part. ESMG ansvarar inte för innehåll och överföringar från sådana länkade webbplatser.

12. VILLKORSÄNDRING

ESMG har rätt att ändra dessa Villkor. En villkorsändring träder i kraft tidigast trettio (30) dagar efter det att ändrade villkor har meddelats dig via den e-postadress som du har uppgett vid registrering för plus-tjänsten. Om du inte godtar villkorsändringen kan du inom ovan nämnda 30-dagarsfrist säga upp din prenumeration. En uppsägning kan göras via e-post till kundtjanst@esmg.se. Om du inte sagt upp din prenumeration eller om du använder plus-tjänsten efter det att de nya villkoren trätt i kraft, innebär detta att du anses ha accepterat de nya ändrade villkoren.

13. ÅNGERRÄTT

Om du tecknar en prenumeration som privatperson, har du rätt att ångra ditt köp. Om du vill utnyttja din ångerrätt, måste du meddela oss inom 14 dagar från din beställning av plus-tjänsten. Du kan meddela oss genom att kontakta ESMGs kundtjänst via kundtjanst@esmg.se. På Konsumentverkets hemsida (www.konsumentverket.se) finns en blankett som du kan använda dig av för att utnyttja din ångerrätt.

Om prenumerationen redan är betald vid utövande av ångerrätten kommer vi att återbetala prenumerationsavgiften. Eftersom betalning för plus-tjänsten sker via Klarna Payments, så återbetalas avgiften via Klarna.

14. MEDDELANDEN

Du accepterar att ESMG kan komma att kontakta dig genom den e-postadress du angett vid din registrering, i syfte att informera dig om villkorsändringar eller andra meddelanden hänförliga till din prenumeration eller till plus-jänsten.

Vi använder även din e-post för att skicka dig meddelanden som avser direktmarknadsföring, såsom nyhetsbrev, information och erbjudanden om ESMGs olika tjänster och varumärken. Om du inte vill ta del av dessa meddelanden kan du avanmäla dig antingen genom att använda länken för avanmälan längst ned i mejlet eller genom att ändra kontoinställningar på Min Sida.

15. TILLÄMPLIG LAG OCH TVISTELÖSNING

Dessa Villkor ska tolkas och tillämpas i enlighet med svensk lag. Eventuell tvist ska avgöras av svensk allmän domstol, med Stockholms tingsrätt som första instans. Tvist kan också prövas av Allmänna reklamationsnämnden, vars beslut är en rekommendation till parterna om hur tvisten bör lösas.

16. KONTAKTUPPGIFTER

Du är alltid välkommen att kontakta ESMG via kundtjanst@esmg.se

Ange din värdekod:

Lös in värdekod Stäng
×

Välkommen till vårt lag!

Som plus-medlem har du nu tillgång till ALLT material på Innebandymagazinet.se

Tack, ditt köp är nu genomfört. Du har nu tillgång till ALLT material på Hockeysverige, FotbollDirekt, Innebandymagazinet och Svenska Fans (bannerfritt). Vänligen gå in på mina sidor för att se hur lång tid du har innestående på din prenumeration.

×

Grattis, du har nu blivit medlem!

Framöver kommer du få nyhetsbrev från Hockeysverige, glöm inte att du även kan bli plusmedlem för att få tillgång till ALLT material på sajten