Falun svenska mästare
Foto: Svensk Innebandy
Superligan

Backlegendaren avslutade karriären i tårar

ANNONS

Mattias Samuelsson har spelat sin sista innebandymatch – den slutade i moll.

Mattias Samuelsson är en av svensk innebandys absolut största genom tiderna. Nu är en extremt framgångsrik och lång karriär över för backen som fyller 38 i höst – detta efter att hans Storvreta förlorade SM-finalen mot Falun med 5-3.

- Det är hemskt, såklart. Man lider med killarna i laget och alla som jobbar runtomkring. Det är tufft på så många sätt, säger Samuelsson till Innebandymagazinet efter matchen.

Storvretas lagkapten fick göra ett sista mål när han reducerade till 5-3 i slutet av tredje, men det räckte inte för guld.

- Man känner alltid att man kan göra mera, speciellt när man förlorar. Det är svårt att vara speciellt nöjd var man själv presterat. Det är bara jobbigt. 

Om man ska summera matchbilden på så kort och enkelt vis som möjligt kan man säga att Storvreta var det bättre laget i första, men Falun presterade bäst innebandy i de två resterande perioderna. Uppsala-laget hade svårt att få spelet att stämma samtidigt som svenska mästarna var effektiva i sina omställningar.

- Första är okej, men andra är inte speciellt bra från vår sida. Vi försöker hitta på något, ändra lite mönster. Men känslan efter matchen är att vi inte var tillräckligt bra. Varför? Det vet man inte, det får andra analysera. Var det rättvist? Ingen aning, Falun vann i alla fall.

Vad gjorde Falun bra idag?

- Vi släpper in tre, fyra mål på kontringar. Där var de skickligare än oss – jag vet inte om vi tar en kontring ens?

Även om dagens förlust lär svida något enormt för Samuelsson så kan han ändå blicka tillbaka på en karriär som få uppnått: Sveriges mesta landslagsan med 124 A-kamper, två VM-guld och sex SM-titlar med Storvreta – klubben han representerat under hela sin SSL-karriär. Frågan är därför inte om, utan när, Samuelsson får sin tröja hissad i taket på IFU Arena.

Inför slutspelet gjorde Innebandymagazinet en intervju om vad Samuelsson kände om sin sista tid av karriären, samt vad som väntade efteråt. Du kan läsa hela intervjun här.


TV: Galantes guldintervju med Emil Johansson

Festfixaren nummer ett om hur guldet ska firas: ”Morsan betalar”

Matchrapporter: Storvreta segrade och avgjorde mot Växjö Växjö tog sista chansen mot Storvretas Bra läge för Storvreta efter ny seger 2-0 i matchserien efter ny vinst för Storvreta mot Växjö Storvreta vann första matchen mot Växjö

Den här artikeln handlar om: