Foto: Tomas Brandt Wangel
Superligan

Mora värvar spelare med landslagsmeriter

ANNONS

Mora har ett spelarflykt rykte hängande över sig men hittills har man bara presenterat nyförvärv.

Först värvade dalalaget Lina Hägg från tjeckiska Vitkovice och även Moras andra nyförvärv är internationell då man gjort klart med finska U19-landslagsbacken Ulla Valtola som den gångna säsongen spelade med F-liigalaget Loisto. Där gjorde 19-åringen, som spelat i landslaget sedan hon var 16 år, 12 mål och 16 assist på 21 matcher från sin backplats.   

-  Det känns väldigt spännande, det här är en stor möjlighet för mig. SSL är en liga som håller hög klass med de bästa spelarna i hela världen. Det är en utmaning och att spela i KAIS Mora kommer utveckla mig som spelare. KAIS Mora är ett topplag i SSL och jag är jätteglad att få tillhöra föreningen. Jag har hört mig för och KAIS Mora verkar vara en välorganiserad förening. Jag gillar deras sätt att spela innebandy, jag kommer att få goda förutsättningar för att bli en bättre spelare i klubben. Jag har också hört att det är lätt att komma in i laget på ett bra sätt, säger Valtola i ett pressmeddelande. 

KAIS Moras ordförande Anders Forsberg:

- Vi har följt Ulla under flera år nu, dels i klubblaget dels i Finlands U-19 lag, där hon i matcher mot Sverige kanske varit den bästa spelaren på planen. Hon har varit starkt bidragande till att hennes klubblag, Loisto, haft stora framgångar i den Finska F-liiga. Hon är en del av framtidens innebandy och i KAIS Moras utvecklande miljö kommer hon utveckla sitt spel ännu mer. En spelare som alla klubbar önskar att de haft i sitt lag. Att vi lyckas få hennes förtroende säger mycket om vår förening.



TV: Här får Vilma de Gysser Årets rookie-priset

"Inte alla som får vara med om det här, jag är supernöjd"

Matchrapporter: Malmö FBC avgjorde i förlängningen mot Kais Mora Seger för Kais Mora med 9-7 mot Kalmarsund Storseger för Pixbo Wallenstam borta mot Kais Mora Målfest när Thorengruppen krossade Kais Mora i Thoren Arena Efterlängtad seger för Karlstad – steg åt rätt håll mot Kais Mora

Den här artikeln handlar om: