Extra
Foto: Per Wiklund
SM-final

"Att flytta finalen är inget alternativ i den nu rådande situationen"

ANNONS

Förbundets tävlingschef Magnus Nilsson svarar på frågor inför SM-finalen med tanke på Covid-19.

Tidigare idag meddelade Storvreta IBK att de satt sina spelare i karantän efter att en av deras spelare testat positivt på ett snabbtest.

− Vi tar det säkra före det osäkra och ställer in träningar till alla är testade med PCR-test. Vi testar alla under onsdagen med PCR-test och testar även med snabbtester för att så tidigt som möjligt få en indikation på om vi har utbredda smitta, berättade sportsligt ansvarige Henrik Ededahl i ett pressmeddelande.

Storvreta ska spela SM-final om fem dagar mot Falun, som också är drabbade av Covid-19 i truppen och igår när innebandymagazinet pratade med tränare Thomas Brottman, som själv är sjuk, så sa han att för tillfället var det sju spelare och två ledare som testats positiva men de skulle komma till start på söndag.

- Vi kommer att ha ett lag att spela med i finalen. Sedan hur rutinerat det laget blir handlar om form och hälsa för dagen. Vi kommer inte att chansa med spelares hälsa.

Innebandymagazinet har under dagen försökt att få tag på Svenska Innebandyförbundet som av förklarliga skäl suttit i möten. Men tävlingschefen Magnus Nilsson har haft tid att svara på ett par mailfrågor om vad som händer om även Storvreta kommer drabbas av ett Corona-utbrott.

- Att flytta finalen är inget alternativ i den nu rådande situationen. Vi följer utvecklingen noggrant och förhåller oss till den information som vi får till oss löpande. En final längre in i maj månad, skapar bland annat en del utmaningar kopplat till att finallagens spelare då kan tillhöra nya föreningar, förutom alla komplikationer det medför med alla intressenter som är involverade kring ett finalarrangemang.

Vad händer om flera Storvretaspelare testas positiva, på sociala medier har det cirkulerat rykten om att har ett lag mer än tre bekräftade Covid-19-fall så hamnar laget i en sju dagars karantän. I så fall skulle ju inte Storvreta kunna spela en final om fem dagar?

 - Det är det lokala smittskyddet som vid omfattande smittspridning kan beordra om karantän. Storvreta har vidtagit försiktighetsåtgärder genom att isolera sina spelare de närmaste dagarna.

Både Kalmarsund och Falun ville skjuta fram semifinalen lite längre men enligt dem så gick inte ni med på det. Varför gick det inte att skjuta fram semin längre?

- Beträffande Kalmarsund och Faluns matchserie är anledningen densamma som i föregående frågeställning.

Vad händer nu, hur jobbar ni vidare med det här?

 - Vi har en löpande dialog med finallagen och om något förändras kommer vi att kommunicera kring detsamma.

Om Storvreta skulle få flera positiva svar under morgondagens testning och inte kan ställa upp med ett lag till på söndag, vinner Falun på W.O då?

- I nuläget utgår vi ifrån det att vi har två finallag som är redo för spel på söndag. Andra scenarier spekulerar vi inte kring i detta läge. Vår utgångspunkt är att finalen ska spelas som planerat på söndag.  


TV: ”En stor ära att få Årets rookie-priset”

Tim Andersson Carlsson om att få priset Årets rookie i SSL 2020/21.

Matchrapporter: Pixbo lyckades vinna mot IBF Falun Storvreta segrade och avgjorde mot Växjö IBF Falun reducerar serien mot Pixbo Växjö tog sista chansen mot Storvretas Pixbo tog ny seger mot IBF Falun

Du kanske även vill läsa:
Chockbeskedet: Storvreta satta i karantän
Chockbeskedet: Storvreta satta i karantän
Så är covid-19-läget i Falun: "Kommer inte chansa"
Så är covid-19-läget i Falun: "Kommer inte chansa"
Den här artikeln handlar om: