Extra
Foto: Per Wiklund
SM-slutspel

Chockbeskedet: Storvreta satta i karantän

ANNONS

Efter ett positivt snabbtest på en spelare har Storvreta satts i karantän.

På söndag ska SM-finalen på herrsidan avgöras mellan Falun och Storvreta och det är sedan tidigare känt att Falun drabbats av ett Covid-utbrott i truppen. Falun gick vidare från semifinalen mot Kalmarsund på grund av att de ledde med 3-1 i matcher när både Kalmarsund och Falun drabbades av Covid-utbrott och inte kunde spelat färdigt semifinalserien. Innebandymagazinet pratade igår med Faluns tränare Thomas Brottman, som är en av de som har Corona, och han sa bland annat att sju spelare och två ledare testats positivt men att de skulle komma till start på söndag i alla fall.

-  Vi kommer att ha ett lag att spela med i finalen. Sedan hur rutinerat det laget blir handlar om form och hälsa för dagen. Vi kommer inte att chansa med spelares hälsa.

På tisdagsförmiddagen kom nästa chockbesked från Storvreta som via ett pressmeddelande meddelar att laget sitter i karantän "En av Storvreta IBK:s SSL-spelare testades positivt med snabbtest efter måndagens träning. Det innebär inte nödvändigtvis att denna är Covid-positiv men det givna beslutet är att inte ta några risker". skriver Storvreta i ett pressmeddelande. 

− Vi tar det säkra före det osäkra och ställer in träningar till alla är testade med PCR-test. Vi testar alla under onsdagen med PCR-test och testar även med snabbtester för att så tidigt som möjligt få en indikation på om vi har utbredda smitta, berättar sportsligt ansvarige Henrik Ededahl. 

Förbundet har underrättats under måndagskväll och det kommer finnas löpande kontakt.

− Vi hoppas att detta har begränsats till enstaka fall så att det inte påverkar genomförandet av SM-finalen, avslutar Henrik Ededahl. Förhoppningen är att eventuell smitta är begränsad och att laget hinner med några enstaka gemensamma träningspass innan SM-finalen nu på söndag 2 maj. 



TV: ”En stor ära att få Årets rookie-priset”

Tim Andersson Carlsson om att få priset Årets rookie i SSL 2020/21.

Matchrapporter: Storvreta segrade och avgjorde mot Växjö IBF Falun reducerar serien mot Pixbo Växjö tog sista chansen mot Storvretas Pixbo tog ny seger mot IBF Falun Bra läge för Storvreta efter ny seger

Den här artikeln handlar om: