SM-final: Storvreta-Falun
Thomas Brottman.
Foto: Per Wiklund
SM-final

Så är covid-19-läget i Falun: "Kommer inte chansa"

ANNONS

En covid-19-sjuk Thomas Brottman berättar om hur han själv mår och hur förutsättningarna ser ut för att spela final på söndag.

Den 2 maj är planen att Falun, tabelltrean i grundserien, ska spela SM-final mot Storvreta. Man avancerade till final efter en 4-2 i matcher mot Helsingborg i kvartsfinalen, medan semifinalen ställdes in vid ställning 3-1 till Falun – detta då motståndarna Kalmarsund drog sig ur. Orsaken till detta var att i princip hela truppen blivit smittade av covid-19, och därför ansåg man sig inte kunna ställa upp i SM-final så kort inpå. Utöver hälsorisken att återvända för snabbt så finns det även karantänregler att förhålla sig till.

Även Falun är drabbat. Sju spelare och två ledare har testats positivts, en av dessa är huvudtränaren Thomas Brottman. Han har ingen feber, men uppvisar flera jobbiga symptom.

- Jag har problem med en röst som inte håller, ingen smak och lukt, hjärntrött och det är som en fördröjning i den vilket gör att balansen är kass. Jag har även en brutal trötthet i kroppen, skriver han i ett sms till Innebandymagazinet.

Brottman verkar, enligt egen utsago, vara den som drabbats värst i Falun, men de drabbade spelarnas medverkan i SM-finalen är högt osäker i dagsläget. 

⁃ Vi kommer att ha ett lag att spela med i finalen. Sedan hur rutinerat det laget blir handlar om form och hälsa för dagen. Vi kommer inte att chansa med spelares hälsa. 

Om vi utgår från att ni kan ställa upp ett mestadels ordinarie lag på söndag – vad tror du om de sportsliga förutsättningarna i finalen?

⁃ Man kan bara leva med dom förutsättningar som ges för dagen och göra det bästa av det. Det är det som är idrott, skriver han.

- Vi kommer att ha ett lag på banan som kommer att ge allt för att få till en så bra prestation som möjligt. Det är det vi kommer att ha som mål; att göra en hundraprocentig prestation. Mer än så kan vi inte göra. Men lyckas vi med det så har vi goda chanser att vinna.

Vecka 17 som inleds idag är inte bara speciell då det är SM-finalsvecka – det är också Brottmans sista sju dagar som tränare för Falun. Han har har lett laget i åtta raka säsonger och tagit fyra guld på dessa, men kommer efter säsongen att bli svensk förbundskapten ihop med Niklas Nordén

Brottman har som mål att vara med i finalen och berättar att han behöver bli av med alla restprodukter från sjukomen: Det blir bättre men går långsamt, hälsar han.

⁃ Jag har meddelat laget att det här är vår sista vecka tillsammans och den kommer jag njuta av ända fram till slutsignalen. Det ska inte den här sjukdomen få ändra på. Jag kan vila efteråt.


Videoblogg: "Konstaterat att det är i stort sett omöjligt"

TV: Magnus Fredriksson kommenterar beskedet att Kalmarsund drar sig ur semifinalspelet.

Matchrapporter: Pixbo lyckades vinna mot IBF Falun IBF Falun reducerar serien mot Pixbo Pixbo tog ny seger mot IBF Falun IBF Falun vann tredje matchen – reducerar serien mot Pixbo 2-0 i matchserien efter ny vinst för Pixbo mot IBF Falun

Den här artikeln handlar om: