Uppsnack inför SM-finalen
Foto: Per Wiklund
SM-final

3 innebandyprofiler tycker till inför SM-finalen

ANNONS

Med tre dagar kvar till årets SM-final på damsidan tycker 3 profiler till om hur det kommer att gå.


Figge Olsson, tränare Nacka Wallenstam

- Spets vs bredd, så ser jag på finalen. Thorengruppen har ett gäng riktiga superstars där Kauppi/Joelsson kedjan känns snudd på ostoppbar. Men.... Mora visade att det går att störa detta stjärnspäckade gäng. Pixbo har en bredare trupp eller bredare topp kanske jag ska säga. Känns som om de har tre formationer som kan leverera. 

Jag tror det blir dagsformen som avgör finalen. Pixbos dagsform. För Thorengruppen kommer vara bra, det är dem alltid. Pixbo där emot har skyhöga toppar men även dalar. Träffar de rätt och får igång sitt Flow så kan de ta Thorgruppen men jag ser ändå Thoren som favoriter. 

Jag tippar 8-5 till Thorengruppen.




Sara Attermo spelar i Sirius men har vunnit SM-guld med Täby

- Jag tror att Pixbo vinner, känns som de har mer av en ”bäst när det gäller” mentalitet än vad Thorengruppen har, även om det såklart är två riktigt skickliga lag. Thoren har en riktigt vass formation och en till som är bra. Pixbo har sedan de fick tillbaka Klara Loneberg tre formationer som kan avgöra framåt. Men det som kommer avgöra är huruvida Pixbos skickliga backuppsättning kan neutralisera eller i vart fall minska Kauppis poängproduktion eller inte, jag tror Pixbos backar med Ida Sundberg i spetsen kan lyckas med det och därför vinner Pixbo med 6-4.

 

Moa Delshammar, lånades ut från Hammarby och gjorde succé i Täby

- Jag tror att Pixbo vinner SM-guldet på lördag. Jag tycker de har en starkare defensiv och att de har två vassa kedjor som gör mycket poäng till skillnad från Thorengruppen där det i regel är första kedjan som gör merparten av poängen. 

Jag tror att matchen kommer att sluta 6-4 till Pixbo Wallenstam.   



TV: Billy Nilsson: "Tufft att växa upp utan sin mamma"

Innebandyprofilen Billy Nilsson berättar om den tunga delen av hans uppväxt.

Matchrapporter: Thorengruppen svenska mästare – vann SM-finalen dam i innebandy mot Pixbo Wallenstam Pixbo Wallenstam knäckte Rönnby IBK i avgörande matchen Likaläge i matchserien efter Rönnby IBK:s seger mot Pixbo Wallenstam 2-1 i matchserien efter ny vinst för Pixbo Wallenstam mot Rönnby IBK Likaläge i matchserien efter Pixbo Wallenstams seger mot Rönnby IBK

Den här artikeln handlar om: