IBK Dalen förlorade mot Pixbo IBK

Pixbo IBK utklassade IBK Dalen – vann med 13-0

Pixbo IBK övertygade när laget vann på bortaplan mot IBK Dalen i Superligan dam med hela 13-0 (5-0, 4-0, 4-0).

Pixbo IBK:s tränare Daniel Hansson tyckte så här om matchen:

– Skönt att studsa tillbaka efter den sura förlusten igår. Att vi kan göra en riktigt bra match och prestation i 60 minuter är jag riktigt nöjd med. Vi tummar inte på något, utan driver på hela matchen, och vinner rättvist med 13-0. Sen är det alltid kul att vi kan hålla nollan också. Kort och gott en stark insats från alla i laget! Vi tar med oss en bra helg och jobbar vidare.

Det blev ett riktigt målfyrverkeri för Pixbo IBK:s Emma Stenberg, som stod för hela fem mål i matchen.

Segern var Pixbo IBK:s femte på de senaste sex matcherna.

I matchen var det Pixbo IBK som var vassast och ryckte åt sig ledningen med 0-5 genom två mål av Emma Stenberg, ett mål av Thea Löfborg, ett mål av Ella Zetterstedt och ett mål av Isabelle Gerig. Det skulle komma mer från Pixbo IBK. Bortalaget var starkast i även i andra perioden. Laget vann perioden med 0-4 och ställningen efter två perioder var 0-9.

Pixbo IBK fortsatte dominansen i tredje perioden och vann till slut med hela 13-0. Målen i sista perioden gjordes av Emma Stenberg, som gjorde två mål, och Isabelle Gerig, som gjorde två mål.

Emma Stenberg gjorde fem mål för Pixbo IBK, Isabelle Gerig stod för fem poäng, varav tre mål, Mira Markström gjorde ett mål och spelade fram till tre mål och Ella Zetterstedt gjorde två mål och ett assist.

Resultatet innebär att IBK Dalen ligger kvar på tionde plats och Pixbo IBK på andra plats i tabellen.

IBK Dalen tar sig an Endre i nästa match borta söndag 27 oktober 12.30. Pixbo IBK möter Rönnby IBK hemma lördag 26 oktober 16.00.

Matchrapporter: Pixbo IBK utklassade IBK Dalen – vann med 13-0 Tova Pettersson het när Warberg IC besegrade IBK Dalen Thorengruppen fortsätter vinna – 7-6 mot Pixbo IBK Pixbo Wallenstams segerrad fortsätter efter 5-1 mot IBK Lund Knapp seger för IBK Dalen på bortaplan mot IBF Falun