Thorengruppen vann mot Pixbo Wallenstam
Montage
Matchrapport

Thorengruppen fortsätter vinna – 7-6 mot Pixbo IBK

ANNONS

Thorengruppen är svårstoppat för tillfället. När laget mötte Pixbo IBK hemma i Nolia Arena på lördagen blev det ännu en seger. Slutresultatet 7-6 (2-0, 1-4, 4-2) innebär att Thorengruppen nu har fem segrar i följd i Superligan dam, och är fortfarande obesegrat i år.

– Det var en väldigt tempofylld match mellan de två bästa klubblagen i världen. Vi gör en bra första period där vi har bra koll på spelet och går till pausvila med en 2-0-ledning. Pixbo gör en väldigt bra andra period där vi samtidigt blir lite försiktiga och skvättiga med bollen, vilket leder till att att Pixbo vänder över matchen till deras favör och kan gå till pausvila med en 3-4-ledning. Tredje perioden blir en rätt jämn tillställning där vi tvingas jaga då vi hamnar i ett tvåmålsunderläge två gånger om. Men vi visar en enormt fin lagmoral där vi kommer ikapp till 6-6 med åtta minuter kvar att spela för att sedan lyckas sätta 7-6 med endast 17 sekunder kvar av matchen, tyckte Thorengruppens tränare Daniel Jernberg, efter matchen.

Pixbo IBK:s tränare Daniel Hansson om matchen:

– Otroligt frustrerande. Vi gör en fin prestation över 60 minuter. Tycker vi har bra koll på matchen. Men vi måste göra fler mål på alla möjligheter vi skapar. Effektiviteten måste upp från oss. Att TTG är effektiva, det vet vi och de visar det idag igen. Tre missade poäng, bara att bryta ihop och komma igen. Ny match imorgon, med chans på tre nya poäng.

My Kippilä blev matchhjälte med sitt avgörande 7-6-mål med bara 17 sekunder kvar av matchen.

Övriga mål för hemmalaget gjordes av My Kippilä 2, Maja Viström och Emelie Wibron, målen för Pixbo IBK gjordes av Klara Loneberg 2, Mira Markström 2, Isabelle Gerig och Axina Pettersson.

Det här var Thorengruppens andra uddamålsseger den här säsongen.

Thorengruppen ligger på första plats i tabellen efter matchen, medan Pixbo IBK ligger på andra plats.

Söndag 20 oktober spelar Thorengruppen hemma mot Warberg IC 13.00 och Pixbo IBK mot IBK Dalen borta 14.00 i Umeå Energi Arena.

Matchrapporter: Pixbo IBK utklassade IBK Dalen – vann med 13-0 Thorengruppens fina svit håller i sig efter 4-1 mot Warberg IBF Thorengruppen fortsätter vinna – 7-6 mot Pixbo IBK Pixbo Wallenstams segerrad fortsätter efter 5-1 mot IBK Lund Formstarka Thorengruppen vann mot Endre

Den här artikeln handlar om: