Thorengruppen till SM-final
Foto: Tomas Brandt Wangel
SM-final

Thorengruppen klara för SM-final

ANNONS

Thorengruppens matchhjälte vill helst möta Pixbo Wallenstam i en final.

Nykomlingarna Thorengruppen är vidare till SM-final efter att ha besegrat KAIS Mora med 3-1 i matcher.

- Det är extremt kul och det är alltid en sjukt härlig känsla när man går till final. Man blir helt oerhört glad och i år kanske vi känner lite lättnad också eftersom vi haft så stor press på oss. Säger Sofia Joelsson till Innebandymagazinet.

 Tekniskt sett är Thorengruppen nykomlingar men de tog över alla IKSU:s spelare när föreningen la ner elitsatsningen och Thorengruppen flyttades upp till SSL. Så trots att de varit nykomlingar har de även varit skyhögas favoriter.

- Det är både och, dels tycker jag att media har tryckt upp oss mer än vad de borde ha gjort med ett nystartat lag. Men vi har bevisat att vi klarar av den pressen och jag är imponerad över hela laget att vi har klarat av att leverera under dessa förutsättningar.

Joelsson var en av spelarna som gick i bräschen under lördagskvällen. Vid ställningen 1-3 dunkade hon in ett av säsongens snyggaste mål på volley och det blev startskottet på Thorengruppens vändning.  

- Haha, ja jag har väl lekt innebandy tidigare och jag vet att jag kan skjuta på volley men det är inte alltid att det går vägen. Men jag känner mig trygg med det och det var kul att få duka in två raka volleys och det är alltid kul att få göra mål oavsett hur de går till.

Joelsson gjorde två volleymål på mindre en minut och det blev den stora vändningen. Framförallt så var 2-3 målet extra snyggt.

- Jag ser att ”Conne” ser mig och hon vet om att jag inte bryr mig om hur bollen levereras. Så hon drar en lång boll och jag får bra träff på den och den går in i mål och det var väldigt skönt.

Varför är det ni som vinner semifinalserien med 3-1 i matcher?

- Jag skulle säga att det beror på vår bredd kombinerat med vår spets. Det spelar ingen roll vilka som är på banan och alla kan avgöra. Därför går vi vidare från denna matchserie.

Med kniven mot strupen och du är tvungen att välja ett lag som du helst möter mellan Pixbo och Endre, vem skulle det vara?

- Då skulle jag säga Pixbo, de har sett riktigt heta ut. De har spets och bredd precis som vi och det skulle bli en extremt rolig final att kolla på.

Så du möter helst det tuffaste motståndet i en final?

- Jag vet inte om det är det tuffaste motståndet eftersom Endre kommit tillbaka och vänt. De har visat att de klarar av att spela med kniven mot strupen så oavsett vilket lag det blir, blir det tufft.

Hur tänker du inför SM-finalen då det är oklart på herrsidan vem som går dit?

- Vi får se vad som händer och det skulle vara tråkigt om de ändrar på finalen bara för herrarna har Coronastrul och inte vi. I så fall tycker jag att man kan göra en separat damfinal och en separat herrfinal. Jag tycker att de ska få avgöra det på banan och inte via WO och så men jag tycker inte det ska påverka oss på damsidan. Då får förbundet göra två olika arrangemang istället.

Så du ser helst att man spelar en dam och en herrfinal?

- Ja det tycker jag, då blir det mer fokus på vår match och då blir det istället bara ett par timmar fokus istället för en hel dag. Men det skulle bli en extremt rolig innebandy att kolla på. Så jag hoppas att det blir en damhelg och en herrhelg.


TV: Blev nobbad av landslaget: "Det tog väldigt hårt"

Billy Nilsson: "Jag fick inte vara med i landslaget när jag var bäst på innebandy i landet" - "Jag festade inte på ett helt år, åt rätt och gjorde allting rätt"

Matchrapporter: Malmö FBC avgjorde i förlängningen mot Kais Mora Seger för Kais Mora med 9-7 mot Kalmarsund Storseger för Pixbo Wallenstam borta mot Kais Mora Målfest när Thorengruppen krossade Kais Mora i Thoren Arena Efterlängtad seger för Karlstad – steg åt rätt håll mot Kais Mora

Den här artikeln handlar om: